Nu börjar det röra på sej lite

Jo men det blev lite firande till slut. Men det är som vanligt, planeringarna för dagen spricker alltid redan innan klockan nio på morgonen, och sedan går hela dagen med andan i halsen.
Varorna som skulle komma in i tisdags, kom inte , och därmed blev det panik att försöka jaga frakten under morgontimmarna. Stefan blev blixtinkallad till ett möte, så han försvann. Vi hade ju en ny kund på G, som vi lovat material innan fredag denna vecka, och vi visste , att lyckades vi bara med denna leverans , så skulle han gå över till oss, för hans vanliga leverantör , fixade inte ordern på flera veckor.

Men materialet kom in , vi klippte och skar för fullt, och strax innan kl 15 igår, kastade jag iväg ett mail, att materialet stod på pall och han fick kollinummerna så han kunde hämta upp det idag. En vecka från första samtal, till att få hem det från Belgien, skära upp och klippa , det är rätt bra (tycker jag själv) , och i mailet tillbaka stod det:  "Du e så duktig jag kommer att beställa allt från dig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Nästa order är på 25.000 meter , så det känns ju ganska bra :)

Vi fick iaf vår middag, och superduktiga Mirjam på Davidssons, trollade fram en superromantisk middag. Hon gjorde precis det där lilla extra, som vi pratat om i "det goda värdskapet" , med att just se gästen.

När hon fick reda på att det handlade om Bröllopsdag, så tog hon genast bort den ordinarie ljuslyktan, och hämtade en kandelaber, dubbelvek lite glittriga servetter, bjöd självmant på en supergod förrätt, och gjorde precis allt för att det skulle bli lite extra. Till efterrätten kom hon med ett litet fyrverkeri i ett glas. Det är service det!!!!
Och som sagt, det sprider sej, nu vet ju alla ni om det !!!! ;-)

Byalaget hade möte igår och det stod att det kommer att hända grejjer. Nyfiken som jag är , så har jag nog redan tjatat in mej på Byalagets nästa styrelsemöte. Nejdå , det var inte alls svårt, fick erbjudande att vara med, när jag frågade vad de höll på med och om de behövde hjälp ;-)

Kör XL börjar på torsdag den 3 Feb, så glöm inte att anmäl er om ni tycker det är kul, man behöver som sagt inte vara bra på att sjunga, det räcker med att vara social, och tycka om sång och musik.

Folkets Hus möte på söndag den 30 Januari, kl 15.00 , Vet inte om det har kommit upp lappar än , men viktigt att sprida. Folkets Hus styrelse lägger fram tankar och idéer om framtiden, och goda idéer mottages gärna. Själv är jag i studion då antagligen, så jag hinner inte med.

Jag leter karaokeutrustning och fick massor av tips på nätet härom dagen. Både om själva utrustningen , men även om aktiviteter man kunde göra. Bettan nappade , så får vi ihop det , så blir det nog några testomgångar, så förbered er gott folk , för vi behöver massor av frivilliga och det kommer att vara fullt tillåtet att dopa sej innan ;-)

I Ringarum i Smörgåsshoppen kommer det att öppna ett "Stickcafe" . Skoj !! :) Det är på tisdagar 13-16 och 17,30-20,30. Är man intresserad går det bra att ringa 0121 - 30190,  Bara 20:- för en fika , det låter väl skitskoj !!

Helena von Schantz eftersöker mer dialog och debatt. Det var precis vad jag själv sa igår. Det skulle vara roligt med mer debatt på NT på nätet. Men det är lite svårt att få till, då folk är anonyma, och det ofta är mycket pajkastning som skrivs. Helena har inte drabbats av det så mycket än, men å andra sidan är hon duktigast på att sköta en blogg. En blogg , ska inte vara envägskommunikation , utan man ska besvara kommentarerna, det är liksom själva vitsen.

Saneringen i Gusum kommer att dröja lite längre. Men det var faktiskt inte så här de skulle lämna stället i väntan på sanering. Ta genast bort staket, med fula banderoller, fyll upp med grus och jord så länge i väntan på att det riktiga saneringsarbetet blir gjort. Det var så kommunen lovade att de skulle göra. Men just nu ser hela området ut som en soptipp.

Hur jag ändrat färg och text i detta inlägg, vet jag inte. Men det har inte något med politiks läggning att göra, och lovar att skriva med röd penna resten av dagen som kompensation.

Ha en bra dag


Kommentarer :

#1: Thomas Ekh

Grattis till nya kunden, är inte förvånad dock...Myriam är "livsfarlig" när man talar om att det är ett speciellt tillfälle. Hon vet exakt vad värdskap innebär! Man vet aldrig vad hon hittar på men man kan vara säker på att man inte blir missnöjd. Expect the unexpeted.Mervärde är ju viktigare än man tror. Det finns ett exempel om detta att t.ex. ett hotell ska inte marknadsföra att det finns en chokladbit på kudden, eller färsk frukt som väntar på incheckade kunder osv. för då förväntar de sig detta/vet om detta. Men om det kommer ovetandes DÅ är det ett mervärde och du har aldrig lovat det på förhand.Jag råkade ut för detta på ett mysigt hotell i Helsinborg där de misslyckades att leverera det som stod i informationen. Vi var totalt missnöjda och fick faktiskt pengar tillbaka, men det var personalen själva som skämdes för det var ägaren som misslyckades och ville inte ersätta.Stickcafé kanske inte är min grej men det börjar dyka upp mer och mer. Även Röda Korset i Valdemarsvik har stickcafé tisdag 10.30-12.00 och onsdag 15.00-16.30 och de bjuder på fikat ;-) Fixar även skjuts om så behövs. Bra initiativ!skriven
#2: Cissi Juhlin

Vilket mysigt firande :) Härligt med sol men det är kallt.

Kram

skriven
#3: Cizzie

Tack Thomas, ja det var verkligen skoj.Håller med precis om vad du säger om Myriam. Man blev så glad när hon fixade och donade, och hon tyckte verkligen att det var kul själv ( eller så gav hon det intrycket iaf ) och då blev man ännu gladare.

Och som du sa, hade vi inte förväntat oss det, så då blev det ju ännu bättre !!! :)Stickcafet är lite roligt, på så sätt att det är startat av en 20 åring. Det är ett nytt grepp för syjuntorna, som lades ner för många år sedan. Men en jäkligt rolig grej att samlas runt. Tror säkert att man kan ta med sej vad som helst (binda flugor, kanske) det är nog fikat och den sociala stunden som är viktig.Cissi: Ja vad härligt solen lyser där ute , jag ska smita sedan tänkte jag och sätta näsan i solen.

Firandet var precis lagom, nu står jag mej ett tag :)Kramar

skriven

Kommentera inlägget här :