Myshelg :)

Godmorgon !!!

Idag är det säkert många som vaknar upp till semester. Sååå skönt att släppa alla tider, och varmt och skönt ska det bli också !!!

Midsommarhelgen var lugn och skön. Vi började som vanligt med sill och potatis vid lunchtid och som vanligt kom Fredrik "Murre" Uhrberg med en alldeles nybakad lantbrödslimpa som doftade över hela altanen. DET ÄR MIDSOMMAR för mej !!! :) Varm limpskiva där smöret smälter när man brer på . MUMS !!

Sedan kidnappade jag 2 barn,  åkte upp till Hembygdsgården , där det var full aktivitet. Malle och Arne spelade så fint och ungarna dansade runt Midsommarstången , finklädda i klänningar och pojkarna i skjortor och västar. Dom var så fina.

Det var mycket folk tyckte jag . Skoj !! Och faktiskt mycket utifrån också , och det är än mer skoj att fler börjar uppmärksamma våra tillställningar vi har här. Jag tror faktiskt att det är Gusumstämmningen som lockar, där alla pratar med alla.


Hem igen och sedan kom ytterliggare lite vänner och det blev grillning på kvällen. Mysigt gott och mycket , mycket trevligt !!!

Söndagen var det ganska lungt men på kvällen åkte vi ut till Varvet i Gryt, där dottern och mågen hade lånat en stuga över helgen.
Stugorna låg på rad , precis vid vattnet, och de var extremt fina. Guldläge skulle jag vilja säga !!
Fasionernande är det att Gryts Varv har en midsommardans , och att det i år var 725 förköp !!! Imonerande verkligen att man lyckas med något sådant , mitt ute i ingenting. Det var över 300 förköp till bufen innan dansen också , och det är inte fy skam.

Vi åkte förbi Grännäs också och noterade att camparna hade ökat från 1 st till 3 !!! Hejja på !!!

Hörde i andra hand att restaurangerna i Valdemarsvik INTE skulle göra Valdemarsviksrätten !!!

Hur ända in i helvete kan man vara så korkade ??? Förstår de inte att hela kommunen skulle vinna på att det går att köpa den rätten på alla restauranger i hela kommunen. Nu måste man åka ut till Gryts Varv eller Ida på udden för att få den. Och då är detta en happening varje år och får massmedial uppmärksamhet.

Problemet är väl som vanligt avundsjuka , att Gryts varv får lite mer uppmärksamhet och då sänker man iden istället för att vinna lite grann . Typiskt Valdemarsvik !!!!

Nu blir det nog race på jobbet i början på veckan för att i slutet börjar dö ut. Det ska bli bortåt 30 grader i slutet av veckan så jag hoppas det blir lugnare då .

Ha en riktigt trevlig dag alla !!!

Kram

Kommentera inlägget här :