Och fortsätter..........

Mysigt är det att gå genom samhället nu med alla adventsstakar som är uppsatta i alla fönstren.
Trots att vi haft en riktig höststorm som dragit över oss , får man iaf lite julkänsla när man ser alla dekorationer.

Själv ägnade jag hela söndan åt pyssel hemma, aldeles själv, till och med hunden smet hemmifrån när det vankades städning.
Vi går försesten i tankarna på att skaffa en hund till, nu har det gått ett halvår sedan vi miste våra kära hundar Sally och Wilma , med några månaders mellanrum. Den rasen vi har , är en uttalad flockhund, så vår Maja som är kvar , blir ganska uppriven när Lina kommer och hämtar sina två hundar på kvällen och Maja blir ensam kvar.
Så det kanske är dax för en ny hund ??? Och givetvis blir det en ny "Petit" som vi vill ha, dessa egensinniga jakthundar ;)




Mötte Helene som hastigast i affären igår , och vi konstaterade¨båda två att vi fått fart på debatten för första gången i Valdemarsvik ang. jämstäldhet i Kommunen. Borde vara "mumma" för den som har betalt att undersöka attityder ang kvinnligt och manligt i vår kommun.

http://nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=6206849&entry=7262398 ( det hör till god bloggtradiotion att länka till sidor man skriver om, så folk får bilda sej en egen uppfattning)

Sättet som NT hade att hitta uppslag ( dvs min  blogg) duger tydligen inte och uppslaget som sådant , där Helene i förväg bestämde sej att inte gå, pga det grabbiga upplägget, är  bara en brist på uppslag i tidningen om man läser mellan raderna. Att i förväg ta ställning var också fel.
Att Helene själv inte var inbjuden som egen person utan skulle vara ersättare för Erland är ju en sak att ha i minnet också.

I efterdiskussionen även i artikeln ser vi även där flera kommentarer att Helene inte skulle gå ut i media utan hållit det innom lykta dörrar.http://nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7257447

Nu är de flesta av Lionas egna blogginlägg borttagna , men jag som har länkat och skrivit om alla bloggare i snart 2 år , har en uppsjö av blogginlägg i en pärm , även hon friskt tyckt till i förväg i ämnen som hon haft mindre vetskap om.

Så fungerar vi, att vi tar ställning av den information vi får, och ibland räcker det för att reagera. Tycker och tror att det är en rättighet både Liona, Helene , jag och alla andra har !! 

När Lasse B , när han satt som opposittion , ibland varje vecka gick ut och sågade förslag som den dåvarnade majoriteten kom med, var det ingen som tyckte att han skulle vara tyst, eller minimerade nyhetsvärdet. 
Men det är ju skillnad !!

För första gången finns en debatt öppet i media i det ämne som många med mej försökt att väcka, men då är det också fel. 
Till och med i Winnetbloggen sågas framför allt jag men att man ens diskuterar ämnet.  http://winnet.blogg.se/?tmp=22173408 
Och hade Liona länkat till mitt blogginlägg , så hade alla sett att det inte var ämnet alls när det gällde Linköpings centrum som jag vände mej mot , utan det faktum att han enbart läste innantill. Men vill man skriva vinklat , så vill man.

Inget om de sexistiska skämten , Niklas Wikegårds syn på kvinnlig fotboll, eller sin kvinnligas kollegas fula västar.
Däremot om Bertils kvotering ( där håller jag med Liona) men inget om kvoteringen till de nominerade.

Hon har bara hört positiva reaktioner, men jag har hört både och. Både jättepositiva och väldigt negativa, av både kvinnor och män. Och för att inte tala om den låga procenten kvinnliga deltagare.

Att två av våra "ENDA" synliga , kvinnliga politiker ger sej in i diskussionen borde visa på att saken är viktig, och att även vårt kommunalråd ser sej tvungen att på podiet markera, går spårlöst förbi också.
 
http://nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=6214027 ( Helena von Schantz blogginlägg)


Inledningsvis till bloggen Winnet står det förljande:

 

Winnet Valdemarsvik vill påverka, förändra och göra skillnad. Vi vill arbeta för att skapa en mer positiv attityd till jämställdhet och att vara företagare, oavsett kön.

Kontakt:
[email protected]

Motto

Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Det förutsätter samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter på livets alla områden.

Men när kvinnor tar sin rätt att påverka , förändra och göra skillnad så är det fel ???

Att den första riktiga debatten i ämnet ,just i detta fall drabbade den tjänsteman som givit  Liona  lön för uppdraget, visste man kanske inte innan, men det spelar mindre roll, det är ett viktigt ämne som jag hoppas alla fortsätter disktutera .

Nu är jag inte ett dugg irriterad längre .....tvärtom !! Debatten är i full gång, och de som bestämmer, dvs våra politiker, har bestämt att det aldrig blir på samma sätt igen. Och då är vi i mål !!!



Folkets Hus nya loppis gjorde succé i Lördags. Grattis alla ni som satt igång det !! Kön ringlade lång in i affären stundtals , då de hade premiäröppning.

Tiderna för loppisen har bestämts till Torsdagar 13-17 och Lördagar 11-14 , för alla ni som är intresserade .
Det går också bra att skänka saker till loppisen och all behållning går till Folkets Hus föreningen .


Nu tar vi liet jobb också ;)

Kram


Kommentarer :

#1: Liona

...en liten rättelse igen då...Lorentzon ger inte mig lön, pengarna kommer från tillväxtverket via länsstyrelsen.

skriven
#2: Cizzie

Givetvis, men det är på hans uppdrag du jobbar.

skriven
#3: Liona

Nej, jag jobbar på uppdrag från Winnet Sveriges Östergötlands avdelning och får arbetsuppgifter från länsttyrelsen i Linköping, Lorentzon ger mig inga uppdrag, men varje kommun i länet står som lokal projektägare för sin Winnetprojektledare. (det där med att Linköpings centrum inte är intressant för alla skrev jag efter ett samtal med en ekonomikonsult som tyckt just det, så det var ingen hänvisning till dig som du tolkade det)

skriven
#4: Cizzie

Lorentzon har uppdraget att utse projektledare, sedan gick frågan upp i KS för beslut, på hans begäran, efter att han utsett dej.

Så nog är det han som bestämmer i det ärendet.



Ekonomikonsult? Ok.

"självklart är Linköpings centrumarbete anatagligen mer intressant för en handlare än för fabriksföretagare"

skriven
#5: Helena von Schantz

Jag blev också illa berörd av det här. Får kvinnor tala om var de upplever jämställdhetsbrister och föreslå åtgärder? Det är också stor skillnad på att berömma det man själv uppskattar med ett evenemang och att kritisera andras upplevelser och kritik. I det här fallet är det till och med att synpunkter ventileras och tas upp som får kritik. Mycket märkligt.

skriven
#6: Cizzie

Mycket , mycket bra inlägg du skrev idag Helena , och det kommer ett till imorgon!!



När blev det förbjudet att kritisera?



Vi har sett gubbsen ge nattsvarta rubriker hela förra vintern, med kritik , halvlögner, och bara pumpa ut negativitet.



Emellanåt även under vår, sommar och höst, men nu upplandat med många glada, annorlunda och trevliga artiklar, men har någon sett någon reaktion , på de små negativa grejer som varit ? Inte då !!



För första gången gör kvinnor uppror, och då görs allt för att trycka tillbaka. Ett märkligt skådespel, som tål att pratas om länge till !!!;)



skriven

Kommentera inlägget här :