Tack Magda!!!

Blir otroligt glad när jag läser Göran Lövsveds blogg och ser att en del av Banvallen till är fixad!!

http://nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=6206903&entry=7266181

Göran fortsätter arbetet, och jag kan bara säga. Hejja på !! Säg till om vi kan göra något!!
Nu har vi snart en fungerande motionsled genom nästan hela kommunen, och får bort de farliga cyklarna från vägen som har varit rent ut sagt livsfarliga.

Egentligen är det inte Stefan som drog igång, påhejjad av Erland som ska ha största kredden, fast de var starkt pådrivande i början.

Egenligen är det vår supercyklist , Magda 80 år , som startade det hela.

Magda är en lugn, tyst, vacker dam , som dagligen kom med sin cykel genom samhället. Eftersom vägen var lite farlig så cyklade hon på banvallen, och genom årens lopp har den förfallit, så klart, men hon tog sej mod och ringde ner till kommunen för att fråga om det fanns några planer för den.

Bemötandet var inte det bästa , hon blev avsnäst, och det fungerar säkert jättebra på de flesta gamla tanter om man vill få tyst på dom. Tanter är kanske inte dom som står högst på samhällsstegen att få tycka.

Hon accepterade inte bemötandet dock , utan ringde till Stefan istället, och det var där det började.
Många människor har hjälpt till , på många olika sätt, pengar , handkraft , hejjarop.  Några har tagit vid när andra slutat, och allt för den goda saken skull. Rätt fantastiskt , eller hur ???

Om det blir snö, så vore det rätt häftigt att få till ett 2-mila skidspår, från Viken till Ringarum , rakt igenom Gusum och över Gusums-ån .

Nej Magda accepterade inte behandlingen, hon ansåg att hon hade rätt att fråga/ifrågasätta,  och jag kan bara säga tack till henne, för det blev tack vare henne, något konstruktivt gjort i slutändan.

Läste ett bra citat igår:

Demokrati uppstår när man eftersträvar alla medborgares frihet och jämlikhet och tar hänsyn till deras antal men inte deras art

Och det är ju så ........ att det finns rätt mycket av just tanter !!!! ;)


En annan sak jag funderade på som har varit på tapeten så många gånger, och som kommer upp igen och igen.

DIALOG

Har inte riktigt hittat rätt i bland företagarföreningarna vart jag tillhör. Medlem i Qvinniga, och det är jättetrevligt, men får inte riktigt utlopp för företagarfrågor.
Företagarna- sysslar mycket med företagarfrågor, tar plats i kommunen, har ofta bra saker att komma med, men det är styrelsen som jobbar.
Köpmanna och Turistföreningen , tillhör ju inte jag , så där är uteslutet.

Så varför måste det vara så uppgjort ? Varför kan man inte ha  förutsättningslösa träffar ett par gånger om året, där man sätter ett par ämnen per gång. Det kan vara vad som helst som ligger under samhälle, företagande , samverkan.
Man ockuperar bara ett fik, och låter en företagarförening / politiker / organisation vara värd för kvällen. Specialinbjud vissa nyckelpersoner som kanske har något intressant att komma med för kvällens ämne, komma.

Leder kvällens samtal till ytterligare samarbeten så låt de som vill gruppera sej , gruppera sej .

Det här är inget nytt under himlen, det har diskuterats fram och tillbaka ett flertal gånger, det vet jag . Men är det inte dax att sätta igång det ???


Kram


Kommentarer :

#1: Helena von Schantz

Vilket bra blogginlägg, Cizzie. Värme, klokhet och handlingskraft. Precis vad vi alla behöver i höstmörkret. Tack!

skriven
#2: Cizzie

Tack snälla Helena, det värmer verkligen att du säger så!!:)

Blev så otroligt glad att Göran orkade samla kraft och dra igång fortsättningen på banvallen.

skriven

Kommentera inlägget här :