Östgötadagarna

Godmorgon i stugorna !!
 
Inte mycket sömn denna vecka , men så är det när det går i 110 hela tiden. Kroppen går inte ner i varv , huvudet snurrar av tankar. Men så småningom så brukar det komma en period då jag inte orkar hålla mej vaken, antagligen idag när jag kommer hem ikväll , och somnar som en padda i soffan ;)
 
Igår kör-övning , och den andre övningen som vi fick inför körslaget ikväll. De andra körerna fick tydligen låtarna i Maj, men vi först nu. Och igår fick vi ytterligare 2 låtar på Lettiska vi ska öva in. Vår yngsta medlem konstaterade snusförnuftigt att det borde heta Svåriska istället ;) Men skam den som ger sej , det är bara att leta upp dom på youtube och låta musiken stå på hela dagen ,så löser det där sej !!! Det blir nog riktigt maffigt när så många körer slår sej ihop och sjunger i kyrkan i Valdemarsvik ikväll. En riktigt rolig upplevelse, även om Kör XL inte har riktigt samma status ( av naturliga själ) som de andra körerna.
 
Imorgon och på söndag är det Östgötadagarna ,  och imorgon är det en massa saker som händer när Valdemarsvik är värd för dom. Här är programet http://www.visitostergotland.se/Themes2.aspx?m=442464
 
Valdemarsviks handlare har långlördag, och i Gusum är det öppet hela helgen , med en massa aktiviteter i Syntorp, och även i Glashyttan i Gusum är det öppet. Och Birgersson är ju öppet jämt !!
 
Och på Värdshuset Blå Kusten , serveras också årets bakverk :-D  ( tror jag måste dit en sväng ;)
I år ska det tydligen vara en Östgötsk vinbärskaka , det låter väl gott ?
 
Tursistbyrån i Valdemarsvik säljer också årets konsthantverk
 
Sahlinshusen , var glad , släpp och gå vidare , och fråga inte, är det jag fått höra. Och kanske önskar man att man var så , men å andra sidan skulle jag inte ha mvg i matte om jag inte förstod uträkningen , eller ???
Så ett par saker skulle jag önska att NÅGON kan svara på.
 
A. I första svängen så motiverade alla partier muddringen med att vi skulle få hela Viken , och även Sahlinskajen stämpad och förstärkt och finansierad av projektet. Det starkaste argumentet för saneringen.
 
B De ändrar sej och måste riva, för att det blir för dyrt för kommunen ??!!?? (inrymdes det inte av projektet?)
 
C. Entreprenören gjorde den undersökning , som visar att man bör stämpa. Inga problem , det ryms innom projektet sägs det då .
 
Vilket är sant ?
 
Och om man hela tiden vetat om att denna undersökning skulle göras, varför säga något alls innan den var gjord? Hade inte det sparat en himla massa tjafs ?
 
Jag vet inte, men skulle gärna vilja veta , så svara gärna ifall någon kan. :)
 
Nu ska ni ha en riktigt härlig helg och glöm, inte vinbärskakan ;)
 
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :