Rådjursfrid i skogen

31 Februari , och åter är en jaktsäsong på rådjur över. Första året på några år som det har gått och jagat hela tiden , men tiden däremot har inte riktigt räckt ihop för Stefan , så det har blivit rätt dåligt iaf.

Nu måste vi säga till Maja Ohlsson att hon enbart får jaga hare och räv ifall hon ska ut i skogen, men hon är ju inte den skarpaste kniven i lådan, så vi får väl se om hon fattar att de små  djuren med de långa öronen , är enbart det hon får jaga fortsättningsvis.

Men snart kommer ju Barbro Ängman, mattes hund, och jag tippar på att det tar högst ett år , innnan man kan öppna ytterdörren och säga till henne och hämta en rådjurssadel till middagen .......och potatisen på granntomten !!! ;) Ja det blir skillnad det !!! ;)

Idag ska Maja till Frissan förresten . I Ringarum finns det en hundfrissa som "rycker" ner hunden ( Helenas Hundtrim )  , och både Lottie som man klipper , och Maja ska dit och bli fina. Då blir det lite lättare att hålla rent med hundhår hemma och det är också lättare att hålla hundarna renare från snö och smuts. De kommer att bli så fina :)

På bloggarna i NT är det ganska lungt, det finns inget som riktigt lockar mej.....Pensioner, böcker, Stefan Löfven eller Gryt.  Vart är visionerna , tankarna , viljorna eller marknadföringen , vad vill våra politiker att ska bli gjort, eller vad händer just nu . Har luften gått ur ??? Ingen kommunikation med väljarna förs , av någon utav lägren. Skärp till er lite , vi behöver tankar nu också, om vad som händer , vart vi ska och hur ni vill att det ska bli. Och det gäller båda sidor, för jag ser väldigt lite politik om Kommunen, och än mindre av kommunikation, för trots allt vet jag ju att det beslutas en hel del, både gemensamt och ibland delade meningar.

Hörde igår Anette berätta om en svindlande sak, fattade inte riktigt om det fanns eller är på gång. En " genomskinlig app" till mobilen .....så kunde man rikta den mot något .....t. ex en kyrka ....och få all information som man behövde , typ när den var byggd eller dess historia. Fränt va??

Tänk er att allt är synligt via satelit och allt man väljer att skriva om , kan man få med i en sådan app. 
I och med att alla mobiler också är synliga via satelit, kan man väl snart gå in i ett rum.....visa fram telefonen och rikta den mot de olika personerna i rummet....jaha där är Bertil Eriksson , vd i Rörbolaget AB , född i Lund och hade 4a i religion, gift med Monika på Socialförvaltningen i Linköping  ;)
 Teknik är fantastiskt intressant, och man undrar vart det slutar. 

Nej men nu får jag sluta drömma , i min verklighet finns bara oteknisk muskelstyrka idag ;) 

Kram och ha en bra dag !!!






 

Kommentera inlägget här :