Eftersnack

Ja det blev mycket diskusioner igår om läget i Gusum. Både i verkliga livet och flera diskussioner på FB.

Jag kan hålla med i flera av resonemangen både när det gäller emot och för antalet flyktingar. För märk väl , det handlar bara om antalet , inget mer.
En rätt, liten anpassad nivå och kanske till och med ett visst klientel, där  vi klarar av deras behov.

Jag såg också en diskusion om att invandrarmän också försöker reda upp situationen , tagit kontakt med affär och skola. Hur bra som helst och de är antagligen lika frustrerade som vi är. För det är ju faktiskt så att de flesta där är högst hedersvärda människor som inget annat vill än att ha det lugnt och skönt.
Men sanningen är också att brottsstatestiken iaf är mycket högre här, och tyvärr går det inte få fast de som är verkligt skyldiga , varpå en neddragning av antalet är enda utvägen. Allt handlar heller inte om regelrätta brott, utan om störningar , krockar, anpassningsproblem. Det gör dock inte problemet mindre, det accelerar hela tiden.


Vi har verkligen inte kontroll över läget längre, och att polisen inte har mer jobb i Gusum än i andra ställen är rent skitsnack. De är här i princip varje dag, men man får inte visa upp dessa siffror, och poliserna säger rakt ut att det är vansinnigt att ha en sådan här anläggning där man ej har den hjälp man behöver.

Det absolut största problemet är att det inte finns någon att prata med. Om man inte ens kan se de problem som finns , finns det inte något att prata om.
Men jag undrar ju också , om det nu är så att både sidor ser att det finns stora problem i samhället , borde inte då ansvariga i Valdemarsviks kommun då också se att det finns det .....och kanske börja prata om det ????


För övrigt är det mycket på G i alla läger nu. Föreningsrådet i Gusum har haft sitt första möte nu i förrgår, och där specades upp vad som skulle göras. Det handlar om de 100,000 som vi ska tänka till om, och få ut det mesta möjliga ur. Det handlar om koordination av aktiviteterna som ska göras i föreningarna under året, det handlar om att hjälpa till att stöta på om visionsarbetet.

Igår hade vi oxå sittning i företagarföreningen som inte är en företagarförening. Och nu har vi väl specat upp vad vi vill. Och det är ganska tydligt . Vi måste samla oss, och vi måste hjälpa kommunen.

För detta "ickeläge" som råder , kan vi inte hålla på med. Vi måste få till aktivitet i kommunen, och det måste marknadföras utåt , innåt , och vi måste se på kommunen med nya friska ögon.

Vi måste sluta att bara se Storgatan och Viken , och marknadsföra vår mångfald. Vi måste vända oss mot tilltänkta nya invånare och inte mot turister.  Vi måste se de verkliga varumärkena som FINNS och inte försöka skapa ett varumärke av Valdemarsvik som inte finns.

Vi , dvs , alla företag och föreningar måste tillsammans jobba mot den tilltänkta vision som kommer att komma fram ur Kommunens visionsarbete......oavsett vad den blir.
Det måste bli handling , samrådsgruppen t.ex mellan kommun och företagaroranisationer, har hållit på i hur många år som helst och inte givit någonting. Bara snack , och numer följs inte ens sakerna upp. Men varför håller man på ????

Nu ska jag försöka få ordning på dagen lite , ha det gott ute i världen


Kram



Kommentera inlägget här :