Svar till Erland

För ett par dagar sedan frågade någon hur våra politiker ser på situationen i Gusum , tror det var Riverman, men vet inte.
Nu har vi fått Erlands Olaussons syn på det hela

http://nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=7498341

Ett mord i Viken av en svensk , gör inte alla svenska män till mördare skriver han snusförnuftigt. Mycket riktigt Erland , tror inte någon tycker annorlunda.
I Gusum har vi haft 3 mord under de senaste åren även där var ett av de gjort av en svensk man , men samma där. Det gör varken alla svenska eller utländska män till mördare.

Går du till snatterier i Gusum så pratar vi kanske om att var 20e eller 30e snatteri är gjort av en svensk, men det gör inte alla svenskar eller invandrare till snattare heller.

Det är inte det de hela handlar om heller , men du visar.....precis som Lasse , att du helt blundar för problemen och fullkomligt struntar i Gusum.

Att stora invandrargrupper som inte integreras i samhället, är förknippat med stora problem är någon som all statistik vittnar om. Sedan kan man fråga sej varför, och givetvis har utanförskap, tristess, att leva på existensminimum med saken att göra. Lägg där till att komma från ett land med annan kultur , och där man kommer från krigshärjade områden , där inga regler och lagar gäller. Men alla dessa orsaker gör inte att man får blunda för problemen som uppkommer i Sverige.

Och att brottsstatistiken är högre bland unga män ( både svenska och utländska) är inte heller någon nyhet . Och därför är det inte heller konstigt att just unga män (som vi får mest invandring av) utmärker sej mest.

Man ska låta det gå genom rättsväsendet skriver du också Erland. Men det har ju också visat sej att det inte fungerar. Av de fall som anmäldes hände inte något med något. Ingen dömdes , och i de fall som handlar om snatterier, eller bråk så blir enda som händer att man flyttas till en annan anläggning och det samma händer ju givetvis med de som gör fel på andra anläggningar så det är bara en förflyttning.

Men det är inte bara att vår affär går på knäna. Mörkertalet bland snatterierna är enorma, och man får förmoda att fördelningen ser ut på samma sätt bland de brott som aldrig upptäcks, för man kan i ICAs statistik se en tydlig gräns när problemen började.

Lägg där till alla kollisioner som man inte ringer polisen om. Under de senaste åren har bara jag :

Blivit stoppad och motad och blivit erbjuden att köpa knark, blivit förföljd av grupper både när jag är ute och går och inne på Birgersson där de blockerat vägen, fått våran soptunna genomsökt , fått folk in på tomten som tagit frukt, min bil har fått besök,  fått mina grovsopor bortforslade (händer varje gång) blivit antastad när jag gick ut från affären av en som vägrade släppa iväg mej , och detta slutade med att jag fick köra iväg med öppen dörr på bilen med en man hängande i dörren. För inte tala om att jag alltid var tvungen att hämta dottern vid bussen , för det fanns ingen chans i världen att de kunde gå säkert hem därifrån. Och då kunde jag inte göra något åt situationen på bussen där hon och hennes vänner , dagligen fick utstå kränkningar .
Jag ringde polisen vid tillfället med knarket både till polis och migrationsverk......inget hände, och då visste vi också att samma män erbjöd ungdommar knark här i Gusum,
 
Givetvis är det inte alla som håller på så här , de flesta är mycket skötsamma och bara ha ett lungt och skönt liv, men man får inte vara så naiv att man blundar för hur det ser ut..

Ett samhälle SKA inte gå på knäna för att man som politiker inte ser verkligheten och gör något åt situationen.

Gå in på Birgersson och se hur det ser ut när kallabaliken sätter in. Igår när jag kom och handlade var en stor paketvagn uppsatt mellan kassan och spelet . Varför tror ni ?  Får jag gissa villt så beror det på att kassörskorna inte kan freda sej bakom kassan utan de går in bakom. Utanför kassorna är det otroligt liv emellanåt, och utanför affären har det suttit tiggare vid flera tillfällen
Saker som inte går att anmäla men som gör att situationen är omöjlig här i Gusum. Och även om det skulle gå att anmäla så finns inte resurserna längre i pengar och tid att göra det. Vem ska betala?

Antalet är bra mycket mer nu än för några år sedan, och det beror inte bara på att migrationsverket tagit hit flera utan också för att det  till det kommer fler som flyttar in deras lägenheter som inte är skrivna här. Och migrationsverket säger själva att de inte vet det verkliga antalet.

Polis och skola vittnar också om att trycket är för högt, men inte ens det lyssnar ansvariga på.

Erland skriver :

"Men det räcker inte att beivra brott som redan har begåtts. Ska vi skapa ett bra och tryggt samhälle för oss alla då måste vi också förebygga brott. Det gör vi bäst genom att ge människor hopp om en bättre framtid. Den som känner sig stängd, utanför och utan livschanser är mera benägen att strunta i våra gemensamma regler än den som tillåts bli en del i samhället. Därför är det bästa sättet att minska brottsligheten att se till att alla har möjlighet att delta i olika aktiviteter och att alla får möjlighet att delta i samhället på så jämlika villkor som möjligt."

Jag säger:

Ja men gör det då !Att skriva hjälper ingenting ! Ni får göra precis vad som helst bara situationen blir bättre, men just nu och de senaste åren har absolut ingenting alls gjorts åt våra nödrop. Tvärtom , det enda syfte Erlands blogginlägg har är att underminera andra av skildan uppfattningar...med snusförnuft och överpedagogik. Låter bra men fungerar inte i verkligheten.

Det handlar fortfarande inte om att vi INTE ska ta emot och hjälpa folk i nöd.....det handlar om att hitta en lämplig balans där alla kan leva tillsammans och där slitningarna är hanterbara och lagom.  
Och det är just för att invandrarfientliga grupper INTE ska få fäste som vi måste göra något NU !


Kommentarer :

#1: Erland

Något av det bästa du skrivit. Du tar udden av alla som påstår att du är rasist, och du visar mycket tydligt din förtvivlan över att politikerna inte gör något.

Själv tror jag det är ett fåtal som ställer till allt, och att de övriga i förläggningen ogillar problemen lika mycket som vi andra. Men vad kan de egentligen om vår kultur och våra känslor? Kan en lösning vara att Gusumsborna håller ett informationsmöte på förläggningen, där vi visar problemen och hur det drabbar övriga invandrare, och tar en diskussion på mötet om hur vi gemensamt ska kunna förbättra situationen? Nu har polisen visat att de inte har resurser. Nu har politikerna visat att det inte vill göra något och Migrationsverket vill inte höra talas om några problem. OK, då är det som vanligt, ska det bli någon förändring så är det vi som får skapa den själva.

skriven
#2: Cizzie

Tack Erland !



Ja något måste till, och det spelar egentligen ingen roll vad det är, bara man börjar med att säga



- Vi ser problemen! Dom finns och genom att lyssna av SKA vi göra något åt det.



skriven

Kommentera inlägget här :