Kaosdag

På något sätt, hur det nu kommer sej , blir mina dagar inte så fokuserade som de från början var tänkt att vara.

Kaffe > Promenad > Dusch > Smink > Blogga >Jobb > Promenad > Städa undan > Tv-soffan > Sova

Men hur svårt kan det vara ????? Har man sedan försökt att hålla det schemat i 30 år borde man kanske ge upp när det inte lyckas ,  och skriva: Kaffe > Kaos>
 Men på något sätt tror jag alltid att jag ska kunna förändra mej själv , världen , andra................

Idag är det facebookfika nere på Centrumkafet i Gusum , där vem som helst som vill , och kan är välkommen. Ett roligt sätt att träffa nya eller gamla vänner , göra nya bekantskaper. Och få en god fika på köpet, i mycket mysig miljö. Det är kl 17,00 , så kom om du är fikasugen.
Idag krockar det med Kulturkvällen i Gusums skola tyvärr , så det är nog en begränsad skara som kommer , men en ny chans kommer i Augusti.

Senare börjar man att på allvar hämta alla sakerna till Gusumdagarna ikväll , få hit lasbilsscenen, tält och allt annat som ska upp. Mycket jobb och hektisk tid för de ganska få som jobbar med det .


Roligt att få vara gästbloggare i www.valdemarsviksbloggen.se också . Där kommer jag att skriva om event , musik och lite . Detsamma kommer att vara här , men det blir mindre personligt.
Däremot så är valdemarsviksbloggen  värd att läsa för de andra inläggen och vackra bilderna. En positiv blogg bland bloggar , och härligt gjord. Så gå in och titta och få lite andra bilder av vår vackra kommun, än vad som vanligtvis visas. Och givetvis är jag jättetacksam för alla tips om vad som är på gång i den andan. Event , musik , etableringar, smått som stort.

Läste Valdemarsviksguiden , och förutom repotaget om Titanix så handlade allt om havskanten runt Valdemarsviken. I Valdemarsviksbloggen upptäcks andra delar av kommunen , och det behöver vi för att inte dö ut. Och jag kan tycker som vanligt att det är synd att kommunen är så inskränkt i sin bild av hur kommunen ska visas upp.


I debatt igår där Loren anklades för att inte vara svensk nog, eller hennes bidrag , kom jag i dispyt med en , sedan ytterligare en som anklagade mej för vara FÖR naiv när det gällde invandring . Vi behövde bevara svenskheten sa han. Vad är svenskt egentligen , och vem är svensk, och när blir man svensk  ? Vi kan inte bevara svenskhet , det är en naturlig del av utvecklingen , och vi kan inte bevara mångfald heller , för det kommer också att suddas ut.
Slappna av och lev istället, och sluta tjata om bevarandet av svenskhet  och även  mångfalden, om 1000 år kommer inget av det att finnas , vi lever på samma planet och gränserna har suddats ut.

Och så länge vi finns , blir kära , vill ha barn, flyttar , byter jobb så kan ingen göra något åt det.
Lite roligt var det ju att läggas i det facket , när jag här hemma utav sosseklanen läggs i facket som rasist ;)

Nu hände dock det som vi varnat för skulle hända på bussen igår. En tjej blev knivhotad . 
Det hela började nere på skolan där tjejen sökte hjälp av lärare, som inte kunde göra så mycket, mer än enkel visitation där inget hittade . Tjejen var livrädd och på bussen slet alltså killen upp en kniv. 

Jag anklagar inte alls skolan, de har liksom vi talat om att de har svårt att hantera situationen , utan blivit lyssnade på. Och detta i skolan har hållit på med regelrätta hot en längre tid. 
Hur långt ska det gå , innan något görs ? Vem ska komma till skada. 

Med våran grupp, som majoriteten stoppat, hade just sådana här enskilda fall, tagits på allvar, och gjorts något åt, redan vid tidigt stadium , men det vore ju för jävligt om någon skulle kunna lösa knutarna här i Gusum. 
Tala om Erland vad du rimligtvis kan vinna på att förstöra gruppen ? Ni har ju er egna grupp där ni kan göra vad ni vill. Men det går presige i det här och allt ska vinnas till varje pris.

Snart är någon personskadad på allvar, och då är det erat fel, och jag tycker det är för jävligt !!!

Släpp på eran prestige , innan något allvarligt händer och inse att vi ska alla leva här , och då menar jag ALLA. Och då måste man ta problem på allvar. Man måste inse fakta. Man måste vidta åtgärder. 
Ni förstör hela samhället , och bygger upp murar som från början inte fanns. 

Varför inte försöka göra det bästa av det och försöka bygga upp samhället igen ?? Jag blir uppriktigt väldigt ledsen över beslutsfattarnas brist på empati och förmåga att samtala.

Och denna gång tror jag heller inte någon kan säga att det bara är hörsägen och att polisen aldrig är här , eller ???






 

Kommentarer :

#1: Erland

Du har alldeles rätt i det där om att svenskheten kommer att (inte försvinna men) förändras. Det har den alltid gjort och kommer att fortsätta med.

Fast jag tycker det är tråkigt att svenskan kommer att försvinna, kanske redan i mina barnbarns tid. Den kulturen tycker jag skulle kunna få leva vidare.

Rasisten har talat :-)

skriven
#2: Cizzie

Nej men jag kan hålla med , mångfald är väl roligare än en grå röra. Allt som vi tycker är exotiskt kommer kanske försvinna, och det som andra tycker är udda och spännande med oss också.

Men tyvärr så finns det inte en chans att behålla det , på gott och ont. Vi får väl hoppas på en invation av aliens, så vi får en ny topp med mångfald ....förhoppningsvis rosa eller ljusblåa nästa gång ;)

skriven
#3: Lena

Hej Cizzie!



Känner du igen den här kommentaren, en kniv på bussen det är väl inga problem. Nej då skulle du åka buss i Stockholm en vanlig kväll, där kan man snacka om problem. Där har alla knivar!!! För jag menar att man kan ju verkligen jämföra Gusum med Stockholm, eller hur :-)



Nu har de tagit en flicka på (vårt) bibliotek och så får man ju verkligen hoppas att de tar hennes bror eftersom det är han som förmodligen har använt kniven att hota någon med. Nej, fy mig, nu dömer jag för snabbt igen.



Det är säkert 2 st av de 5 som ställer till problem, nu är det bara 3 st kvar, sedan blir allt lugnt.



skriven
#4: Cizzie

Ja , jag kommer med förfäran ihåg mannen som sa så. Och har man en sådan inställning kan man flytta till Stockholm , för här ska det inte bli vardag att ha kniv på sej.

Och ännu märkligare är BeTes naiva eller snarare , förnekande att det är bara 5 som ställer till problem.



Tror även brodern blev tagen igår , men de är väl ute idag så allt är som vanligt och det kan fortgå ett tag till .

skriven
#5: Bertil

Det finns alltid klappträn och idioter i alla sammanhang! Jag vet att på Vammarskolan finns barn från samma härkomst som flickan och hennes bror, som presterar väldigt bra i en vanlig svensk klass. Så vi får inte dra alla över en kam. Detta är viktigt i en situation som nu råder för att inte skapa ett hat mot "alla" när det bara är en minoritet av gruppen som agerar oacceptabelt.



/Bertil

skriven
#6: Cizzie

Du har alldeles rätt i vad du säger , och som vanigt handlar det inte om alla, ingen har sagt eller menat det heller.



Men det måste lyftast för detta är något som pågått och eskalerat en längre tid , med kommunens goda minne, utan att de gör något . Lärarna har bett om hjälp och sagt att situationen är ohållbar.



Och vi vill inte att NÅGON ska bli skadad. pga att några väljer att blunda , eller hur ?

skriven
#7: Bertil

Jag kan bara kopiera vad du började ditt inlägg med, du har alldeles rätt i vad du säger!



Ingen skall behöva bli skadad och rektorn på Vammarskolan har agerat efter gårdagen. Både flickan och hennes bror är avstängda från skolan terminen ut vet jag efter info från säkra källor! Även en annan flicka som är polisanmäld efter misshandeln på pionvägen, är borta från Sverige, hon har åkt tillbaka till det landet hon kom ifrån. Hoppas det kommer bli lugnare nu, så jävla tråkigt att få förstör för många...



/Bertil

skriven
#8: Cizzie

Ja , det är verkligen tråkigt, och det finns nog lite kvar att ta hand om nere på skolan. Men tar de hand om det också , kanske de får en bättre stämmning, och får ordning på tillvaron där nere.

Och det är framför allt hemskt att det ska behöva gå så här långt innan någon tar tag i det. Det skapar djupa klyftor.

skriven

Kommentera inlägget här :