Inte en besparing ??

God morgon
 
En helt fantastiskt rolig helg på alla sätt. Älskar ju att det är full fart , och det kan man säga att det har varit.
 
Lördag och spelning i Tjällmo, så vid två startade resan dit för att vi skulle vara upplockade till 19 då  maten var.
Klockan nio började själva dansen och som vanligt var det lite småsegt i början , men sedan satte det fart och det blev till en riktigt rolig spelning , med mycket beröm och feed back på vår musik. Skitskoj !!
 
Hemma igen vid halv fem på morgonen och sov några timmar .
Upp klockan 8 och fixa hemma . Tyvärr är det ingen som städar och tvättar åt mej när jag inte har tid :( Utan det var bara att bita ihop och styra och ställa .
 
Hämta upp tjejerna och sedan bege sej till Ringarum och sjunga upp hos vår körledare Gunilla i Prästgården.
Och sedan sjunga för de gamla i Ringarum först , för att åka till Gusum och sjunga sedan .
Tror det var  uppskattat.  
 Jag är så enormt stolt över vår kör , Kör XL , för att vi är så duktigta.
Detta var trots allt ett projekt från början , där folk som inte alls hade någon sångvana skulle ståla samman för gemensamhet och inte så mycket mer. Nu står vi och sjunger med full kraft och det låter skitbra , på ren svenska.
Och inte nog med det. Den sångglädje som strålar från den här kören , ser du inte hos många körer.
 
Hem i ett huj , och så var det dags för lite kalas för Anton som fyllde 21. Närmsta släkten utan min Lina som tillbringat , dagar och nätter på Borgen i Norrköping och tatueringsmässsan, och har haft minst lika fullt som jag i helgen.
 
Men sedan tog tröttheten ut sin rätt. Efter att sovit 7 timmar på två nätter , slog hjärtat tjollahoppsaslag i bröstkorgen , och det blev tidig sänggång.
 
Läser sedan  in NT vad signaturen Gullvivan skriver .
 

 

"Intressant satsning på barn var nu den är!? Samtidigt har man beslutat att tvinga 13 elevassistenter att gå ned från heltid till 50%. Detta för att spara 6,5 tjänster som om jag har förstått det hela rätt ska ersättas med två pedagoger. Alltså minus 4,5 tjänster. Hur kan du kalla detta en satsning Erland Olausson?"

Är det här sant ??? Är det så här de tänker göra ??

Här har vi fått den ena efter den andra försäkran om att det här inte är en besparing utan att utredningar ska göras först. Eller hur !!!

Är det här sant så visar detta att det är en ren och skär besparing. Och satsningen på på utanförskap , ger en fadd smak i munnen .

13 assistenter tvingas gå ner till 50% är allvarligt , men allvarligare är att 13 elever som har rätt till assistenter , inte får assistans till 100 % . Eller har de funktionsnedsättningar som försvinner frampå dagen ???

Hade utredning gjorts och vissa elever hade fått ny utredning gjord som visat att de på något sätt växt till sej , blivit självständigare eller på annat sätt fått ordnat sin tillvaro , hade jag inte sagt så mycket .

Men att göra som här , rakt över dra ner på deras lagstadgade rätt till hjälp , är ett slag i ansiktet.

Sedan kan jag hålla med om att pedagoger kan behövas för att vi ligger lågt i resultat som också är en allvarlig sak. Men som jag sagt , assistenter och pedagoger har ju inte samma jobb, de har inget med varandra att göra , så detta blev inget annat än en neddragning och en riktigt ful sådan också !!!!

Att då satsa miljontals kronor på utanförskap , när man drar ner deras rätt till assistens ??? Förklara logiken.

 

Finns det någon lärare som läser det här som vill uttala sej här, jag skulle vilja höra vad ni säger som lever och jobbar i den verklighet som politikernas beslut träffar.

Kan vi inte se till det mest elementära för dessa barn , men satsa pengar på utveckling av Grännäs för flera miljoner , ge 100,000 tusen till varje kommundel,  ha en konsult anställd och ett kommunalråd anställt som extra resurs till ingenting , då vet i fan vart vi är på väg !!!

 

Jag skäms !!!

 

Ikväll Byalagsmöte och sedan är det Valborg som också betyder bokslut för mej . Så det blir jobb och papper för hela slanten .

 

Ha en bra dag !!

 

Kram

 
 

Kommentera inlägget här :