KRIS !!!!!!

Så har då Svenskt Näringsliv kommit med sin Näringslivsranking och man blir inte alls förvånad att Valdemarsvik behåller sin bottennotering på 239e plats bland 290 kommuner i Sverige.Näst sämst i Östergötland
Kris kallar jag det , men jag hör ingen annan som ropar.
 
Svenskt Näringslivs Marianne Jansson säger om Åtvidaberg som hamnar på 21e plats.
 
" Framgången bygger på öppenhet och kommunikation. Åtvidaberg är en bra storlek på Kommun. De enskilda företagarna känner att de betyder något och att näringslivet är mycket viktigt. Företagarna har mycket åsikter, tycker mycket om förbättringar och utveckling. De får gehör för det. Det är viktigt att bibehålla en en bra placering och hålla dialogen vid liv "
 
Handen på hjärtat !! Hur ser det ut i vår kommun, Valdemarsvik? Vi har noll dialog, vi har noll kommunikation.
 
Samrådsmöten mellan kommun och företagarföreningar är inte dialog utan information. Vi har inga företagsbesök vi har inga aktiva företagarföreningar, eller företagarföreningar som kräver åtgärder.  Vi slussar ut nyföretagandet ur kommunen så nya företag underifrån lär inte komma , eller iaf inte i den takt vi vill ha dom.
 
Utflytten ur kommunen är markant och kommer att fortsätta , då inte nya företag och nyetableringar görs.
Och just nu har vi inte ens en näringslivschef, och trots att det var snart ett halvår sedan vår förra sa att han skulle sluta har kommunen inte ens tänkt klart på hur deras organsiation ska se ut .
 
Det ÄR kris !!!
 
Jag vet att jag står utanför alla organisationer och inte har någon som helst rätt att lägga mej i någonting enligt de etablerade makthavarna , men jag vill :
 
 
ATT VI SÄTTER IHOP EN WORKSHOP !!!
 
I slutet av mars början på april hur vi kan ändra på läget och attityderna !!!
 
Är det någon som är villig att hjälpa till ?? Och då menar jag verkligen att jag behöver hjälp av vem som helst som kan påverka . Vilken politiker som helst från vilket parti, i majoritet eller opposition ( och skit i vad ni tycker om mej, för det är för Kommunen och inget annat)  ? Tjänstemän inom vilket område inom Kommunen. Bank ? Personer från företagarföreningar  som förstår vilken sits vi sitter i och åt vilket håll det barkar. Företagare inom vilken gren och geografisk plats i Kommunen. Kvinna eller Man ?
(det visade sej att det var mycket svagt deltagande i undersökningen och att 80 % var män som svarade på den)
 
Vad kräver vi av våra politiker ? Bank ? Oss företagare? Företagarföreningar ?
Hur kan vi sträva åt samma håll ? Vad är det som fattas ? Tjänstemännens roll ? Bemötande ?
 
Det finns hundratals frågeställningar, men som vanligt när man kommer fram med smarta ideer och vill något , som både Kommun och Näringsliv gjort tidigare .....så handlar det om uppföljning och se till att det blir gjort.
 
 
Någon som vill hjälpa till ... vi måste försöka göra något ????
 
 
Röda Korset med Ulla Torstensson i spetsen har gjort ett jättejobb och samlat ihop pengar till 2 Hjärtstartare. Så från och med imorgon kommer det också att finnas i Gusum och Ringarum .
Inga Eriksson är den som kom på idén, så det inte blir några missförstånd.
 
Kl 11 är det liten invigning i Ringarums Värdshus och kl 14 ör det i Gusum på ICA Birgersson.
Det följs av en liten demonstration, så gå gärna ner och kolla så att många kan det. Det kan spara liv !!!
 
Detta blir min fredagsblogg , imorgon ska jag hjälpa att flytta ligare ett ungt par från denna Kommun :(
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Liona

tänk att något som borde vara så lätt ska vara så himla svårt; öppenhet, kommunikation och dialog, låta folk/företagare (som ju oftast är just folk) komma till tals, få gehör, känna sig viktiga, borde ju inte kosta kommunkassan några stora summor, krävs inga investeringar eller dyra lån, "bara" vilja.....Jag hävdar ju med en dåres envishet att ledningen för en kommun (förening, företag eller annan sammanslutning) är avgörande för vilken attityd som genomsyrar organisationen. Alltså har Valdemarsvik stora ledningsproblem.

Svar: Nej , visst är det konstigt?? Det kostar nästan inte ett öre, men ändå är det så skrämmande att få låta någon annan ta plats.
Och du har rätt , vi har stora ledningsproblem, vi har ingen som är så pass duktig och säker på sej själv att man både kan leda och ta emot åsikter och ta till sej dom utan att känna sej hotade. Det kräver sin man eller kvinna att verkligen klara det.
Hoppas att någon vågar ta rodret som vill det bästa för Kommunen , och som inte gör det för makt utan för att dom vill !!
Cizzie Kemle

skriven
#2: Tony

Jag skulle gärna ställt upp men jag är inte så bra på att påverka och dom frågor jag eventuellt driver kommer nästan alla vara emot..;)

Svar: Hahaha det ligger tyvärr något i vad du säger . Men i den här gruppen är alla som är FÖR ett bra företagsklimat välkomna att hjälpa till i . Sedan finns det olika saker man kan hjälpa med , så det löser sej säkert :)
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :