Hjärtstartare.....eller låt landsbygden dö ut ???

Godmorgon,
 
Uj , fortfarande trött som en gnu , men det är ju ingen som bryr sej , så det är lika bra att ge sej upp och jobba.
 
Skoj men jobbig helg när vi spelade både fredag och lördag , men det gick , även om jag redan fredagskväll, blev dyngförkyld och halsen gav efter lite.
Lite folk på stället , men så är det tydligen alltid på vinterhalvåret i Motala , det är sommaren när det är fullt med tursister där , som man ska vara där. Vi får väl se om det blir någon sommarspelning.
 
Liona bloggar om specialpedagoger och jag håller inte med henne riktigt. http://nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=6206849&entry=8446440
 
Jo det är helklart att vi behöver pedagoger också, ingen tvekan om det . Men det handlar om besparingar på 3miljoner , så visst är det av besparingsskäl som de personliga assistenterna ska dras in.
 
Och det handlar heller inte alltid om samma grupp människor.
Att dra undan mattan för en svag grupp för att tillsätta folk till en annan svag grupp tycker inte jag alls är rätt.
 
 
Att ha en personlig assistent för att klara skolgången är en rätt vi har , precis som vi har rätt till ett eget boende med assistans ifall vi behöver eller handikapsanpassning. Det SKA kommunerna ombesörja !!!
 
 
Men sedan har ju också Liona rätt i att det finns olika själv till personliga assistenter. Det kan vara allt från någon bokstavskomination till handikapp, och visst kan man utreda det. Men det troliga är väl att det blev uträtt redan vid tillsättningen av personlig assistent.
 
Hjärtstataren fick inte sättas upp i Karlsro i Gryt . Finns det någon annan kommun detta kan hända i ????
 
En privat näringsidkare i Gusum erbjöd sej också att stå för kostnaderna för utbildning av hemtjänsten när vår utbildning gick av stapeln här i Gusum . Men av cheferna på kommunen fick han svaret.
 
- Det var inte hans sak att bry sej om !!!
 
Jag fågar mej vart vi är på väg?? Får man inte hänga upp en hjärtstartare på det enda dygnet-runt öppna stället , eller tar man inte emot gratisutbildningar , så undrar man ju vad det finns för skäl för det???
 
Så pratar vi om samarbete??? Är det bara när kommunen vill ????
Det verkar som kontrollbehovet är prio 1 nu för tiden , så det övergår allt sunt förnuft som finns.
 
Kort vecka nu , och egentligen skulle vi i Byalaget satt upp Påsktupparna igår. Men de var begravda under snön och det fanns heller ingen stans där vi kunde sätta upp dom för snöns skull, så det var bara att ge upp.
 
Julstaken är heller inte nere, och det går heller inte förrän snöhögarna gått bort , så det är lite upp och ner i år ;-)
 
Byalaget har årsmöte imorgon för alla som är intresserade . Klockan 18.00 hos Carros cafe. Alla är varmt välkomna.
 
 
Nu är det bara att ta på sej yllekallingarna och ge sej ut på jobbet !!!
Ha en bra dag
 
 
Kram
 
 
 

Kommentarer :

#1: Liona

Nja, nu handlade det ju inte om besparingsskäl, om man ska tro det Helen säger, och hur som helst måste i alla fall jag ge henne rätt i att assistenterna som varit hittills inte gett det resultatet man kunde önska. Vet ju att många av dessa varit helt utan nödvändig kompetens för arbetet. Sedan förstår jag inte vad du menar med att ta bort stöd från en svag grupp för hjälpa en annan. Vem påstår att det är så?

Svar: Där tror jag inte Helen, så enkelt är det , och det är ju bara att kolla på budgeten för att se det, med 3 miljoner ner på skolan och det ska tas från assistenterna. De personliga assisstenterna är ju mer för att en elev ska klara sin skolgång i en "vanlig" skola , och är med eleverna hela tiden , raster , frita mm.
En pedagog avser inlärning, och det kan ju finnas vissa som behöver både och , det finns det säkert, men det behöver inte vara så .
De har inte nått resultaten säger dom . Vilka resultat , och vart är den utredningen.
Och beror det på att de har assistent istället för pedagog ? Många frågor och som vanligt inga svar. Utredning har så vitt jag förstår inte gjorts´.
Dessa barn som har personliga assistenter är barn med stora behov, det är sådana barn som behöver inlärningsstöd också. Men det är inte alls säkert att det är samma barn . Det är nog mer troligt att det inte är det, och tar man bort de personliga assistenterna så är det troligt att många av dom barnen hamnar på särskola och DÅ får de en stämpel som ALDRIG går att sudda bort. Då är det i mitt tycke bättre att gå ut med dåliga betyg .
Alla har rätt att gå i vanliga skola , det är en rättighet vi har. Men tar vi bort assistenterna så tar vi bort den rätten för flera barn
Cizzie Kemle

skriven
#2: Lina

Jag håller inte heller med jag har jobbat som assistent i skolan sen 2010 och är inne på andra barnet nu och det har gett resultat trots att jag inte har en pedagogisk utbildning. Sen kan man ju ställa sig frågan hur många som lagt ner flera år på utbildning vill börja jobba som enbart assistent. Sen var besparingar det de hela börja med därav att dra ner assistenter och sen på lång sikt byta till pedagoger. En assistent
Är idag billig jämfört med en pedagog och kan vara till stor hjälp i skolan. Vi ska inte glömma att ansvaret ligger fortförande på lärare. Men om det inte resultaten blir bättre då vad ska man skylla på då? I bland handlar det inte bara om utbildning utan person kemi.

Svar: Skulle vara intressant att se vad en pedagog sa om det hela. För jag påstår fortfarande att vi pratar om två olika saker.
Ja en pedagog skulle förmodligen ge bättre resultat på sikt. Men om assistenten togs bort skulle flera barn få sluta i vanlig skola. De utför inte samma sak.
Ungefär som att jämföra en vaktmästare och en lärare . Båda behövs men för olika saker ??
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :