Svammel

Det är ju den där förbaskade tidsomställningen som gör att jag är uppe i ottan fast jag inte vill.
Och det är samma sak varje år att kroppen inte ställer om sej fast man vill .
 
Och vad gör man då ....ja inte kan man sätta igång att storstäda , utan kolla nätet , läsa tidning, promenera och blogga är väl det som funkar. Jobba också så klart , men jag har inte lust att jobba 16 timmar om dagen.
 
KF igår blev en riktigt kul tillställning, kolla på den !!   http://www.radiowix.se/wixtv
 
Fredrik Törngren pratade om drogpolicyn i kommunen och den nya alkoholhanteraren och hur de jobbar.
Intressant och de gör ett bra jobb i det stora hela tycker jag . Att vara på plats och hjälpa , köra hem överförfriskade mm är bra , det känns tryggt.
 
Sedan vet jag med säkerhet att inte kontrollen är samma över hela kommunen som han säger.
Medans kollen var sekundsnabb i Ringarum , med bara en fråga om det var ok, så tillbringades hela kvällen i Gusum , där det bråkades om petistesser som dessutom var helt fel ....så mycket irritation uppstod.
Det är synd!
 
Knutgubben var en specialpunkt som det , om jag hade förstått avsatts 75,000 kr till för att vara med att " Lyfta och göra till en trevlig tillställning"
 
Alltså .......förra årets bevakning med poliser som smög i buskarna , poliser ,vakter och totalhårda regler så var det nog spiken i kistan för Knutgubben.
 
Ledsen att säga det , men hur man än vänder och vrider på det , så är Knutgubbe ...gå i huset , få något att dricka och bli full.......och skjut nu inte budbäraren , det är inte jag som hittat på det.
 
Och vad som hände förra året var att ingen kom och tittade , ingen ville öppna i husen , och ingen kom på dansen av en andledning och det berodde på att att hela Gusum kryllade av poliser och det var polishögkvarter och grejer .
 
Att ha några fler ordningsmän är helt ok, att drogteam är här är också helt ok ....men totalkoll dödar, så lätt är det.
Man öppnar inte sina hus när man vet att polisen lurar buskarna , och då försvinner traditionen.
Traditionen är inte vacker...och syftet med Knutgubbe är kanske förlegat ....men det är förbaskat kul !!
Så kanske.....om vi ska ha traditionen kvar ...samhället se genom fingrarna här lite grann.
 
 
 
Anna Nilsson gick upp angående sin motion om "medborgardialog" och hade en helt suverän ide om en Kommunapp där man skulle kunna skriva in sina funderingar och förslag om saker.
 
Lasse Beckman svarade att det finns information för " svensson" i Valdemarsviksbladet och på hemsidan , så mer behövdes inte . Tror Lasse behöver ta sej en titt i boken och se vad DIALOG betyder.
 
Tillägg kl 8,15 eftersom Lasse la ut ett blogginlägg http://www.nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=5383478
 
Det Lasse nämner är information ...inget annat. Och dialog verkar för Lasse vara rätt läskig. Jag tycker inte det , utan jag tror man kan få in många sunda ideer och uppgifter på det sättet.
Hur mycket folk som var med i Visionsarbetet är ju fullkomligt ointressant  av den anledningen att det är ju bara uppdiktat och inget som har hänt och kanske aldrig händer , det vet vi ju inte nu. Fick de däremot vara med och sätta ut riktlinjer och beslut för att komma dit så var det en annan sak. Det finns ingen människa i denna kommun som inte vill att alla ska vara friska , starka ha bäst näringsliv och miljömedvetna ...eller ??
Facebook...kommunens sida som inte säger något i princip ...inga dialoger förs . Sedan har du facebooksidan Valdemarsvik i utveckling med Erland som admin , där saker skrivs ut ...men inte alla släpps in , utan det är bara vissa ....så , så demokratiskt är det ....och ändå sägs det att det är för alla i kommunen som vill ha en positiv utveckling...de glömde visst att skriva att det bara gällde de som tycker som Erland .
Så sund dialog finns inte och det är INTE samma sak som information...och han tycker ju ..precis som faktiskt förra majoriteten sa , att de är satta till att styra och behöver inte släppa in andra .
Det var fel av förra majoriteten att tycka så och det är lika fel av nuvarande ....man borde se kommuninnevånarna som resurser istället för jobbiga .
Oppositionen har nu nytt folk som försespråkar dialog...hoppas att den nuvarande majoriteten får det också !!!
 
 
 
Sedan började frågorna hagla runt huvudet på Erland och jag har nog aldrig hört honom svamla så mycket.
Vad ingår i den nya tjänsten som kostar kommunen 38,000 kr i månaden? Arbetsbeskrivning?
Vem har den tjänsten?
Hur mycket ska Folketshus föreningen betala för att visa bio , då ingenting står i kontraktet?
Hur ska de kunna visa bio när Kommunen äger utrustningen?
Hur är det tänkt för Grännäs , när det hittills har kostat Kommunen 4 miljoner i år och 250.000 tusen i underskott i driften?
Under 500.000 får beslutas om utan att gå den långa vägen i kommunen ......men om man lägger 475.000 för huset och sedan lägger invenarierna som en bilaga i samma köpekontrakt ...då är vi uppe i 539.000 kr och det överstiger då de 500.000 ...har kommunen då gått emot sina egna beslut.
 
John och Markus i sitt öppna brev att det låg på oppsitionens ansvar att ta reda på fakta ....men det är ju alldeles tydligt att ingen fakta finns. Och man undrar ju om det rätta sättet är att ställa dessa frågor i KF ...ska inte politikerna ha dessa fakta redan i KSAU eller KS ???
 
Nästa månad ska budgeten vara lagd , och vi står inför ett riktigt allvarligt läge ...och jag menar att det är RIKTIGT allvarligt. Och sanningen är också att kompetensen bland de sittande är noll .
Hade jag fått bestämma , så hade tvångsförvaltning varit det ända riktiga .
 
Roligt däremot var det att få besök från Kommunen och en liten pratstund igår ....jag blev riktigt glad och det första jag sett av kommunen på flera år !!!
Att som företagare få vara en del av kommunen är väldigt viktigt och något jag klagat på i flera år , så det gav en liten kick i rätt riktning.
 
 
 

Kommentera inlägget här :