Budget ....en riktig rysare

Det blir lite bloggande idag också , fast jag egentligen inte har tid.
 
Men kanske blir det inte så mycket mer den här veckan sedan och igår var ju KF .
 
Ett trevligt inslag var att fira David Pettersson som blivit svensk mästare i Dart . Det är alltid roligt när man uppmärksammar alla som gör något utmärkande .
 
Kan inte riktigt förstå mej själv ....men det haglade rätt många lögner igår på KF snedvridningar och tolkningar , men som jag sa efteråt ....så tycker jag Erland är både sympatisk och duktig. Jag blir faktiskt rätt så imponerad av honom ..lite glimten i ögat och man fattar inte riktigt när i dialogen han vänder på steken. Proffsig !
Men det är iaf lögner.
På gamla majoritetens tid ,så hoppade de istället över det som de inte ville låtsas om ....inte bättre det kan jag tycka , men jag hörde inga lögner.
Och som vanligt var det ingen annan än Erland som var uppe .....vårt Kommunalråd har säkert munkavel eller så är det för höga hästar. Bertil räknar man inte ens med !
 
Oppositionen ville inte ha förskolan i Gusum kom igen . Inte sant ...de ville lyfta ur den ur budgeten och få underlag, någon som inte majoriteten ville ge dom.
 
Befolkningsminskningen har lugnat sej och är nu bättre än på 30 år ......inte alls sant .....det har varit flera gånger plus i statistiken och att det har med att göra att vi har fått en massa kvotflyktingar enligt Lasse själv .
Enda gången som Lasse var uppe och svarade och han menade att det hade väl inte så stor betydelse varför det ökade ....eller iaf inte minskade.
 
Jo Lasse , det har faktiskt en viss betydelse. Varför vill vi att befolkningen ska öka ? För att få skatteintäkter!
Det är inget påhopp men vissa grupper i samhället ger inte skatteintäkter utan är mer kostnader och vi är i så krisig sits att vi behöver vanliga arbetande eller företag som generar pengar.
 
Det stora igår var budgeten ...det är en rysare ska ni veta !! Jag är jävligt tacksam att jag inte behöver göra den i år .
 
 
Glöm inte bort hur det var nu. Förra majoriteten gjorde kraftiga besparingar ....kritiserade sådana till och med . Men vikariestop och indragningar. Stefan gick emot sin egen majoritet bl.a när de skulle dra bort alla föreningsbidrag . Något som Lars Beckman kom och handtackade honom för till och med .( men kniven i ryggen kan man ge uppenbart ändå)
 
Tavlan ser ut så här trots detta ....dessutom trots AFA pengar med 7,2 mille per år . Och märk väl ....Kommunen har haft en jäkla massa projektpengar i kassan så lånen kommer nu . Så de röda siffrorna som galloperar är på detta år och det har vi inte sett slutet på eller ens kan ana vart det slutar med alla dessa panikuppköp som går i förlust som Grännäs , Folkets Hus ...hur slutar projekten ?
 
Representant för revisorerna var uppe i talarstolen och hade kraftig kritik mot majoritens sätt att sköta ekonomin. Ingen uppföljning ingen kontroll var väl det han sa .....och värre lär det bli !
 
På tal om Folkets Hus . Den affären fick alla politiker läsa om i tidningen förra sommaren . Ingen diskussion då de delade upp kostnaden på två bitar så de skulle slippa diskutera det med de andra. Vaktmästartjänsten kostade 600.000 på ett halvår.
 
Ett olagligt avtal gjordes med Folkets Hus föreningen så vi fick världens dyraste vaktmästartjänst .....utan att göra offentligt upphandling. De lovade att de skulle undersöka och berätta inom ett halvår vad som skulle hända och vad som var bäst .......men det sket de i och nu har ett nytt avtal gjorts ....nu med Radio Wix .
Exakt samma personer som i Folkets Hus ....Nybyggarpartiet ....Företagarna ....och som också sitter i Radio Wix.
 
Vi har företag som sysslar med sådant här ...ska vi inte gynna de som betalar skatt och anställer ?
Borde inte Företagarna göra sitt jobb här ?
Borde inte sådant gå ut i offentlig upphandling ?
 
De kunde inte svara på hur avtalet såg ut ...huserade Folkets Hus föreningen fritt i lokalerna, med Bio och allt ?
Många frågor .............inga svar.
 
 
Nu händer det tack och lov lite skojsiga saker i kommunen också .
 
Bomässan på lördag och söndag . Ett nytt trevligt inslag där man kan träffa alla möjliga företag under helgen .
Det blir en söndagstur för mej , för på lördagen är det också Sytorpsdagen med lite roligt att se, höra och testa på .
På fredag öppnar också Fias Fina i Viken och nu har Storgatan en gedigen samling klädaffärer för alla tillfällen. Kläder för gamla och unga , sport och även skor och smink  ....ju mer desto bättre !!
 
Nu in bland lagerhyllor för inventering ....oh så skoj !!! NOT !!!
 
Kram
 
 

Kommentera inlägget här :