Vi tror att den absoluta majoriteten av boende, företagare och besökare vill ha en kommun som är full av blommor och klippta gräsmattor. Vi driver frågan att en storsatsning på in- och genomfarter är ett måste och vi har sett till att 3 miljoner finns budgeterade till Gusums centrum efter saneringen. Så till frågan: när ska kommunen ta ansvar för hur infarten ser ut vid E22an ?!     Vi har nu ett antal år mötts av en stenöken med hemmagjorda skyltar som definitivt inte speglar vår vackra kommun. Alla vet att kommunen inte äger en kvadratmeter så vi anser att det är dags att äga situationen. Se på möjligheten att köpa öknen, gör om den till en gräsmatta, upp med snygga till salu skyltar och sätt den nybildade staben på att hitta investerare. Vi måste ha en entré värdig vår kommun.

Bertil är vårt Kommunalråd och har inte ägnat en endaste tanke eller uttalande om de verkligt kommunala angelägeheterna som skola vård och omsorg . Hans grej är sådant som inte hör till alls , som ....de skulle vilja ska det nog stå ...men det är en helt annan sak . Nu finns det ju också pengar redan i projektet så det är inte deras förtjänst. Och lilla Bertil ...gör man inte så att man tar fram en kalkyl först och ser vad som behöver göras innan man sätter summan ?

Jo visst ligger det 3 mille till Gusum i budget år 2016 ...jätteduktigt !! Men vet ni ....det låg 3 mille till badhuset när de tillträdde ...kvar blev bara 1 miljon som de bytte ventilation för ....så att flytta miljoner är inget problem för NB som även flyttade Toverumsmiljoner till sitt Grännäsköp och konstgräsplan .

Han säger också att kommunen inte äger en kvadratmeter vilket inte är sant , det är tre eller fyra tomter sålda resterande äger kommunen . Och Bertil har haft 4 år på sej att se till att dom blir i ordning .

Sedan är det inte Kommunens sak att äga fastigheter eller tomter , det ska företag göra . Nog är det sorgligt att det ser ut som det gör , men det första man borde göra som politiker är att prata med fastighetsägarna om området och försöka få dom att snygga upp ....det kan dom på andra platser , så varför inte här ?

Jag undrar fortfarande .....Hur ska de fixa budgetunderskottet !!

Samtidigt går Sossarna ut med sina löften vilket är :

 - Alla barn lämnar grundskolan med godkända betyg.

- Ingen ung utan jobb eller studier.

- Alla kan försörja sig genom eget arbete.

- Alla äldre får stöd, vård och omsorg efter behov och på det sätt de önskar.

- Mer stöd ges till kultur- och föreningsliv särskilt ungdomsverksamhet.

- Upprustning sker av grönområden, badplatser och centrum i kommundelarna.

- Förutsättningar skapas för att bygga lättillgängliga seniorboenden.

- Förutsättningar skapas för att bygga småhus i Ringarum och i attraktiva lägen i övriga kommundelar.

- Maten till våra barn och äldre är mer näringsriktig, ekologisk och närodlad.

- Möjligheten att resa kollektivt förbättras.

- Nyanlända välkomnas i samhällslivet och får möjlighet att bidra med eget arbete.

- Samarbetet med företagen förbättras för att skapa jobb och utveckling.

- Alla känner sig delaktiga i och stolta över vår kommun