Ny fullfartsvecka !

God förmiddag !!
 
Härlig helg med mycket som blivit gjort ! Och idag börjar skolor igen så nu är ordningen helt återställd.
 
Lördagen ägnades åt Vammardagen där jag också Stefan sjöng mellan regnskurarna !! Otur med vädret igen kan man tycka , men det hade varit fullt inne i butikerna och det var ju också vitsen med det hela och då får man vara glad.
 
Det fanns mycket att titta på och många mycket erbjudanden att hugga på !!
 
Arrangörerna var nog rätt nöjda ändå får man hoppas ! Dock hörde jag flera som var skapligt irriterade över en sak och det var att de hade en policy att det inte skulle finnas politik med och att det inte hörde ihop med denna dag ...ändå såg man sossar till fullo mata ut sina lappar överallt. Respektlöst  !!
Man frågar och man rättar sej efter vad arrangörerna vill.
 
 
På tal om Nybyggarna och alla andra partier så får läsa vad de vill i senaste Valdemarsviksbladet . Rolig läsning faktiskt och varför inte kolla NBs löften först !
 
NB har ju faktiskt som enda parti varit med och styrt 4 år och har ju också kommunalrådsposten ....så har man inte kunnat påverka nu så vet i tusan när de ska kunna göra det .
Jag har sett dom i EN fråga de senaste 4 åren och det är Grännäs och WIF ...har ni sett dom i någon annan fråga ?? Ändå verkar det som de dammat av pärmen sedan förra valet och helt plötsligt så är det annat som de vill kämpa för .
 
* Utan företag dör en kommun, kommunala förutsättningar en förutsättning ....Rösta på NB
( Min kommentar: De har haft 4 år på sej ....näringslivssamarbetet har aldrig varit sämre ....det har inte fungerat alls och näringslivsrankingen är i botten)
 
* Mer samarbete mellan företag , föreningar och Kommun
( Min kommentar : Jo då ....där har de allt lyckats om man räknar de föreningar de själva lagt beslag på och gynnar sej själva .....men mot företagen har de kanske inte jobbat så mycket om de inte räknar med sina egna företag ....de har ju inte givit så mycket lön till dom , så det kanske är bättre nu ....vad vet jag ? )
 
* Ännu bättre koll på ekonomin , kontrakt och arrenden ....Rösta på NB
( Hahaha ....vad säger man här . Ännu bättre ?? Hur menar de nu ? Har de sett att vi har ett budgetunderskott på 9 miljoner ?? Detta trots AFA miljoner som kommit varje år ? Och kontrakten då ...när de skriver ett kontrakt på 3500 för en 7rummare med hela kittet i form av värme , sopor vatten som ingår ? ???
Eller grännäs .......värsta läget för 8.000 om året ??
 
 
* Vård skola omsorg är viktigast . Vi måste ha råd , vil vill marknadsföra mycket mer , så vi blir fler.
( Ja vad säger man om detta ? Detta har de inte andats ett ord om under dessa 4 år ......jo föresten de ville lägga ner Gryts skärgårdsskola . Och hur och vart har de visat att detta är det viktigaste ...näee ...nu får ni ge er.
 
* Storsatsning på in och genomfarter i alla kommundelar. Göra entreer mer inbjudande .
( Jag håller med ...om de hade sagt det för 4 år sedan dvs ...vi har helt enkelt inte råd just nu när ni satt sprätt på våra pengar genom att köpa grännäskullen, bygga konstgräsplan , köpa folkets hus och allt annat bling-bling som kanske skulle gå till vettigare saker . )
 
Ja skulle dessa pajsare få mer än något mandat så skulle jag bli förvånad. Inget har de uträttat mer än för fotbollen under 4 år och inga åsikter har hörts under tiden heller för den delen !
 
Från det ena till det andra . Undrar fortfarande hur det gått för Grännäs och hur duktiga  Kommunen är att driva företag ??
 
Något som jag ser väldigt allvarligt är att alla pratar om att förlänga säsongen . Och ändå gick det inte att köpa glass på Grännäs i helgen och allt verkar tillbommat.
Och just nu har Europa semester och kommer upp hit till norr. Gör som Yxningen och gå samman och marknadsför Valdemarsvik som ett alternativ ...men då måste ni se till att hålla öppet . Det tar säkert flera år att bygga upp men med gemensam strategi och marknadsföring ut mot Europa så skulle det ge jättebra avkastning framöver . Kanske erbjuda något mer än bara havet också . Nu är det skogstider ...tänk på det !!
Och kanske mer verkstad än prat från Kommunen skulle göra sitt till ??
 
 
 
Nu en ny fullfartsvecka och energin är på topp !!
 
Kram
 
 

Kommentera inlägget här :