Paybacktime !

En lugn skön helg med mycket pill hemma , och årets första brasa värmde gott i fredags kväll .
 
Stefan och de andra i SMK har lite att göra framöver , då de lånade folk för att kunna genomföra Viks 8an så får de nu betala tillbaka i form av att jobba åt andra klubbar . Först ut var Gruvrundan och Åtvidabergs MK som behövde hjälp och sedan är det SM i Linköping som behöver hjälp .
Vi har precis blivit med husvagn...en gammal skruttig sak , som Stefan och Terje testade inför Gruvrundan för att vara på plats och göra ordning innan tävling, så för mej var helgen väldigt lugn .
Men jag fick en bild från det dukade campingbordet på kvällen ...med levande ljus och allt vad det var ....blev ju näsan svartsjuk .....;-)
 
Och snart  sätter också träning med Barbro igång för fult för att förberedas för SM så husvagnen kommer väl till pass :)
 
 
Bloggandet har satt fart på allvar. o lite krig är det mellan Bertil i NB och Jenny Ek :) Bertil har lärt sej räkna som Erland och delar upp siffran per person.
 
Jag blir faktiskt rätt förbannad över detta trixande med siffror som de håller på med och framför allt att de tror att folk är idioter.
 
Ett budgetunderskott ÄR ett budgetunderskott . Att investera i så hög grad som vi gjort kanske inte i lån är så farligt med varje person förstår ju att om man köper en bil så får man också kostnader som drabbar den redan tyngdfyllda budgeten som inte går ihop .
 
De har gjort väldigt noggranna investeringar säger Erland . Men uppköpet av campingen kan inte på något sätt vara genomtänkt när kontraktet gick ut snart. Hade det inte varit billigare att sett till att förra arrendatorn skötte sina åttagande ? Och om de inte kunde det , så vet jag att han inte skött underhållet , så de kunde pressat av honom campingen bara att genom låta honom göra ordning det som var hans skyldighet att göra.
Istället köpte de ut honom dyrt och fick dessutom göra ordning efter honom .
 
Konstgräsplanen ...hur tänkte de där . Ingen betalar för att använda den på sommaren ....men den kostar väl då med ? De har heller ingen plan på hur de ska få ekonomin att gå ihop. Så vi skattebetalare får nog bita  i det sura äpplet och konstatera att vi får betala för att två hundra fotbollsspelare ska kunna förlänga sin speltid i några månader . Väldigt omoget lyx tycker jag !
 
Folkets hus ...hotar han fortfarande att det skulle säljas till lagerlokal. Finns inget som säger det alls ,
Kommunen borde däremot ha en tanke med sina investeringar , som man alltid har när man investerar.
 
Och så är det ju det här med att förvilla . Erland hävdar bestämt att det är den bästa treårsperioden någonsin
 
"Boksluten som vi har haft ansvaret för är 2011 + 7,7  miljoner, 2012+ 12,8 miljoner och 2013 -  0,9 miljoner.  Detta är det bästa ekonomiska 3- års-resultatet för kommunen sedan 1995."
 
Man kan med andra ord också säga att det har stupat rakt ned , men Erlands egna retorik att kasta om efter vad han vill.
 
Lägg då till att de har fått 20 mille extra.
 
Men man räknar inte så över huvud taget. Det gör heller inte revisorerna som kritiserar Majoriteten.
Tänk själv !!
 
Du får en massa extra pengar förutom din lön  och budgeterar för dina inköp och kostnader....antagligen får du någon extra räkning som du inte hade räknat med ....och när det är dags för att köpa julklappar så upptäcker du att inte bara lönen och extrapengarna är slut utan du har också utnyttjat checkkrediten med -10,000 .
Tänker du då .....jo men det här är en sjuhelsikes bra tre-årsperiod ??????
 
Skärpning i leden och säg vad ni ska göra åt det istället och visa att ni inser allvaret !!!
 
 
Nu önskar jag er en härlig dag !
 
Kram
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :