Politikerdebatt

God morgon
 
Det blev en full vecka igen med allehanda saker .  Det är en aktiv tid nu , innan vintern kommer på allvar.
 
Jag, Lina och givetvis Hilma var på politikerdebatt i Ringarum i tisdags . Den var kanske inte så debattaktig , men informativ om just Ringarum , och det var trevligt bara det . De tunga herrarna Erland (S) , Anders(C) och Pelle (M) visade faktiskt att de arbetar tillsammans lite också , och vad de gjorde och vad tankarna för Ringarum var . Det tyckte jag var sympatiskt och tror att Ringarumsborna var rätt nöjda med det. 
Bertil (NB) som visserligen varit på samma möten som de övriga herrarna , var nog inte så påläst , utan fortsatte sitt mantra : Satsa!! Satsa !! Satsa !!
Bodil (MP som var den garanterat färgstarkaste av debattörerna pratade mycket om det estetiska , och det gjorde Jonas ( V) också . Nya var Lasse Lundqvist från ( LBP) och de har kanske inte än så mycket inom den lokala politiken .
Likaså , Ewa Karlsson (fp)  som också är ny . Men däremot sa hon något bra när man pratade om näringsliv och det var att det ska inte ha någon betydelse vem man är när man kommer till Kommunen utan kvinna ..man , om man känner dom eller inte skulle inte ha någon betydelse. Så riktigt och rätt och det är ett av de stora problemen idag !! Jag tolkade det som liten protest mot vad som händer i kommunen med allt ryggdunkande som är ...men vad vet jag  Modiga var dom iaf att axla en debatt så där med en gång , och jag tyckte de var jätteduktiga !
 
Skrämmande är dock politikers syn ( över lag ) ¨på näringsliv och näringslivsklimat. Markandföring säger Bertil (NB) , att vi informerar säger Erland ( S ) och att vi gör företagsbesök , för då hade vi högre ranking säger Anders ( C)
 
Näringslivsklimatet är när man känner närhet med Kommunen. Politiker och Tjänstemän är ett telefonsamtal bort. Att få till en sådan lätthet krävs att man möts ...på flera plan , kanske personligen ibland , kanske på olika plattformar ibland . Att man blir indragen i gemenskapen som företagare. Att man blir sedd och lyssnad på.
Tyvärr så fortsätter de att propagera för Arbetsmarknadsrådet som inte på något sätt fungerar som megafon till övriga näringslivet utan sista mötet var två personer från näringslivet med som hade ca 4 företag bakom sej .
Tänk om ....det är är kanske den viktigaste biten i fråga om att få en ändrad inställning till Kommunen , och den negativa uppfattningen om Kommunen sprider sej i alla hörn.
 
Ytterliggare ett fall där ett barn måste gå till Skolinspektionen för att få sin rätt till hjälp. Alla barn ska gå ut skolan med godkända betyg står det på sossarnas valmanifest , men det är omöjligt om det inte är så att de som nu ...nekar barn som har särskilda behov hjälp.
Dessa assistenter som sparkades pga att det skulle till specialpedagoger . Mmmm , men som jag sa då ...hävdar jag nu också ...det går inte att göra så . De kan omöjligt ersätta en assistent . Barnet klarar inte skolan utan assistent och de har en laglig rätt att få en .
Skrämmande ! I förra fallet jagade vår kommun iväg en familj på 6 personer och de ska nu flytta .
 
 
 
 
Ännu mer skrämmande är att rytktet säger att trots larm har kommunen gått back ännu mer .
I så fall är det inte klokt men jag förstår att de lägger budgetberedning som borde pågå för fullt nu ...först efter valet . Är det att mörka eller är det att mörka ?
 
Men nu tar vi helg !! I morgon går Biabedscuppen av stapeln i  Valdemarsvik . Hundar och hundägare i en salig blandning och det tävlas för fullt. Rallylydnad och Agility , och även om man inte är hundmänniska i vanlig bemärkelse så är det jätteroligt att se . Så kom upp och kolla !!
 
Jimmy Åkessons (SD) besök i Valdemarsvik blev inställt ....vet ni varför ?? Jo det är så att Kör XL stoppade honom !! Kanske är det sant ...för vi har bokat Sparbankstorget då för att sjunga ...vem vet ;-)
 
Nu önskar jag er en underbar helg !!
 
Kram

Kommentera inlägget här :