Härskarteknik

En olycka kommer sällan ensam!! Det blev jag varse igår när jag slet av lillfingrets sena när jag skulle sära på två hundar. Till vårdcentral i Norrköping som skickade vidare till akuten .
Upp till röntgen och tillbaka till akuten för omplåstring . Det blir skena i 6 veckor som inte får tas bort , säger de som vet . Vi får väl se .....det går inte så värst bra att jobba med det här på fingret , så jag kommer nog bli vansinnig!!
 
Att våra makthavare ...tidigare Erland , använder maktspråk/härskarteknik  har jag sagt tidigare. Det finns 1000 tips  och tricks att göra det på och jag blir lite full i skratt faktiskt när Lars , som inte har samma skälvklara ledarförmåga , göra detsamma.
 
Maktspråk innebär att sätta sej högst i pyramiden och få oliktänkare längst ner och helst under .Och det är oftast kvinnor som får detta mot sej , så det är rätt roligt när det är en hel grupp nya människor som får detta mot sej
 
Det gör man bäst genom att beskriva sej själv som självsäker ....ha den rätta fakta och de rätta åsikterna som är baserade på fakta  . Att man är så självsäker så man kan se till det övergripande bästa för alla människor...även de som säger NEJ
 De som säger emot däremot , beskrivs i ( ofta i sinnelag som tillskansas kvinnor ) som känslomässiga , gnälliga eller "de som skriker högst"  ...deras åsikter byggs på känslor och skrämsel inte alls på logisk  fakta och slutledningsförmåga eller allra minst kunskap
Så vad har vi då i Toverumsfrågan.
 
Jag har aldrig sagt vad som är bäst ....men rent logiskt verkar det otroligt korkat att ha ett stort miljöprojekt för att rena marken från miljöfarligt avfall ....skjutsa jorden några meter bort och kalla den för marktäckare.
Det går emot allt sunt förnuft som finns!! Och även om majoriteten antyder ( mer än en gång) att det är några få som tycker så , så har jag inte hört något annat från gemene man än att det är helkorkat.
 
Så vad har vi då i denna fråga?
 
På ena sidan markägare och kringboende som antagligen tidigare drabbats av läckage från tippen genom underjordiska källor och som slutade i förlikning och ersättning till markägare.
Detta stöder det farliga i hanteringen...likaså att de nu fått bakterier i sitt vatten efter att de dumpat  slam på området.
På andra sidan står Kommunen och vårt kommunalråd som manar till besinning och att man inte får skrämmas.
Vem skrämmer Lars ? Som menar att de som låter gör det efter känslor och inte av fakta.
Nu tror jag inte markägarna har enormt stor kunskap om detta men som sagt logik och tidigare erfarenheter har dom faktiskt .
Lars är heller inte den skarpaste kniven i lådan , utan låter Erland ta argumenten ( inte bara här utan i alla ärenden) Erland är däremot expert på vad man FÅR göra ...avtal och sådant är hans starka sida.
De har också Länsstyrelen på sin sida och det är en tung instans både kunskapsmässigt och tidigare erfarenheter.
Mot Kommun och Länsstyrelse talar dock en sak och det är ekonomiska intressen som är ett motiv som väger mycket tungt i alla sammanhang.
 
Markägarna har också experter så att deras åsikter nu bygger på känslor är helt fel . Per Lindqvist som driver ett företag i just denna bransch och har givetvis också ekonomiska intressen i detta. Han och hela branschen följer detta ärende av just den anledningen. Kan man hantera klassat miljöfarligt avfall på detta sätt ...så kan vi skrota denna bransch !
 
Mia Jameson , ett av de tyngsta namnen i Sverige står också på markägarnas sida . Ofta anlitad av saneringsföretag och inte minst som sakkunnig av Länsstyrelsen. Stor kompetens och inte minsta lilla känslomässig i sin rapport utan hon dömer ut hanteringen.
 
Björn Gillberg ...och han ÄR det tyngsta namnet och den med mest erfarenhet . Har förutom lyckats driva många tvister med framgång också den som används som sakkunnig i alla stora byggen och projekt i Sverige men också internationellt . Tror inte heller han vill skrämmas eller har något annat i huvudet än att det är fel med hans erfarenhet och kunskap som stöd för det.
 
Anna skriver ett blogginlägg om medborgarinflytande och lägger motioner om det ....BeTe och Lars tycker att det är de som bestämmer och att folk får enbart rösta när det är val . Det är rätt olika syn på hur ledarskap går till och det är också en tydlig skiljefråga inför valet om hur vi kommuninnevånare tycker det ska vara.
 
Jag som företagsledare, och i företag är det också mer mätbart ,vet att företag med aktiva medarbetardialoger , får inte bara bättre uppslutning, man får också ekonomisk vinning och bättre resultat samt trognare anställda.
Det är också en policy bland många företag nu , och vad de flesta ledarskapsutbildningar förespråkar.....det säger ju kanske lite åt vilket håll vi är på väg !!!
 
 
Nog om härskarteknik och Toverum , mer om jobb nu . Det var lugnt förra veckan vilket jag är ganska glad över så jag kom ifatt igen , men nu de senaste dagarna har det dragit igång med kraft igen .
Sitter som bäst och letar material till en ny produkt till Clas Ohlsson , då vi fått in 2 nya .
 
Vi gjorde kanske 60.000 förpackningar till Clas Ohlsson förra året . På varje förpackning gjordes reklam för oss och för kommunen så klart då också . Detta är bara en , visserligen stor , men ändå en av 2000 kunder vi har .
 
Vi är bara ett pyttelitet företag bland kommunens 700 företag , som alla bidrar med reklam för denna kommun och  för sej själva.
 
Min fråga är : Varför ses vi inte som en tillgång? Vart är dialogen som försvann för 4 år sedan. Varför finns ingen strategi som rör företagande hos denna majoritet. Hur viktiga tycker denna kommun att vi företagare är ?
Och hur visar ni det ?
 
Tycker det är dags att få svar på det nu !!!
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :