Måndag igen !!

God morgon
 
Jahapp då är det bara att köra igång igen då !! Härlig helg med middag på stan och nattsällskap i form av 5 hundar i helgen , så man kände sej inte ensam fast att Stefan var borta .
Nu kom han hem från Värmland sjuk också , så vi får väl se hur han mår idag.
 
Tragisk drunkningsolycka i Valdemarsvik ....så fruktansvärt !! NT var flera timmar sena med nyheten ...jämfört med Östnytt . Å andra sidan så hade de rätt uppgifter vilket givetvis är bättre .
 
 
Idag extrainsatt KS om Toverum . Det är låst mellan parterna och nu är det prestige i hela ärendet . Kommunen gick inte med på något i princip av vad markägarna ville mer än att göra vattenprover i 2 år ....men å andra sidan tycker man att det skulle vara självklart !!
 
Ett så illa skött ärende har vi nog aldrig sett. Allt har gått fel från början till slut och konstigheterna slutar heller inte.
 
Idag när de har sitt KS så har majoriteten inte lämnat något "förslag till beslut" vilket alltid är brukligt .
Och med det menas att oppositionen går dit utan att veta vad majoriteten vill....vilket inte ger dom någon chans att prata och diskutera .
 
Det här ärendet kommer på många sätt följa oss i  många år , oavsett vad utgången blir .  Erland kan förhandlingar , men det är en sak att förhandla om siffror hit och dit i LO kretsar , och en sak att förhandla i Kommun med människor och människors liv som insats. Lyhördhet är ett måste ....man måste ta folk på allvar !!
 
Politikerföraktet har aldrig varit större än nu i denna kommun.
Sedan vill majoriteten få med sej folket i andra frågor , och samarbeta i några frågor ....tror någon att det går bra?
 
Nej det gör det inte , för just sådant här har direkt inverkan på andra samarbeten!! Ge och ta ....är det som tillämpas i små kommuner om man vill lyckas i stort .
 
Idag är det också Byalagsmöte och då kommer att beslutas att vi lägger ner oss själva .
För min del handlar det helt och fast om att det inte går att jobba ideellt för ett samhälle där det politiska sätter knivar i ryggen hela tiden. Det går inte hålla på med och det är heller inget nytt under himlen.
Det var det som nästan tog kol på Byalaget förra gången ....det var det som tog kol på Gusum.info ...våran diskussionsida på Gusums hemsida som en kille så duktigt startade och det är det som är upphov till både anmälan om svartbygge och påhejjning av bojkott ....och allt från samma håll genom alla tider.
Det känns bara som det räcker nu ....varför kämpa för ett trevligare , blomstande Gusum när det finns folk som håller på så ??
 
Att å ena sidan sitta i majoritet och säga att vi bor i en fantastisk kommun och heja på föreningslivet och dessa fantastiska insatser de gör .....för att sedan inte bara TA chansen ...utan snarare själva se till att man får en chans att sätta dit någon ....är värsta hyckleriet !! Så lågt , så lågt !!
 
Så nu får de glänsa i sin prakt själva de som är de (enligt dom) som arrangerar Gusums tillställningar !!
 
Jag önskar dom lycka till !!
 
Nu jobb för fulla muggar ! 
 
Och om ni sett all reklam om filmen Robocop ...med svensken Joel Kinnaman i huvudrollen som är den hetaste filmen just nu .  Då ska ni veta att under inspelningen av filmen användes en kyl-väst så han kunde jobba med denna utstyrsel på ...och västen är gjord av ett Boråsföretag ...och i varje väst sitter en liten snutt med kardborreband från  Gusum !!!
 
Kram
 

Kommentarer :

#1: Liona

ville bara säga hej..
hej
Kul marknadsföring i filmen, fast får väl anses som lite väl dold produktplacering ;)
Nu har jag kollat igenom dina senaste inlägg, har inte läst på länge då jag har fullt upp med att landa i ny kommun, börjar nytt jobb idag och träffar ev. politerkollegor på onsd....ja jag kör väl på som vanligt. Men det har varit väldigt kul att läsa dig och jag hoppas verkligen att du fortsätter vara den där irriterande tanten som vägrar vara tyst, är övertygad om att vi behövs.
Lycka till.
Kram

Svar: Jag kund väl åtmistonde fått stå med i eftertexten ....eller fått gå på röda mattan ??? ;-)
Lovar att vara den irriterande tanten som har åsikter som man inte får ha enl de insatta grå 50 plussarna haha .

Oh så skoj!!! Och jag önskar dej stooooort lycka till men vet att du axlar det som ingenting. Och när det gäller politiken ....så säg till när ...inte om du får en ny blogg i Corren eller eller vilken tidning som ligger närmast . Jag vill gärna följa dej fortsättningsvis också . Du är och förblir den som skriver mest levande och debatt kommer du skapa vart du än hamnar , vilket är jättebra !!

Lycka till nu och visa åtvidabergarna vart skåpet ska stå !!

Kram ( tar gärna en fika någon gång när första stressiga tiden är över !!! )
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :