Ris och ros ! ( Uppdaterat !!!) ( Ny uppdatering )

Ja det blåser  , har ni märkt det ??
 
En eloge till den som plogar utanför hos oss i år , då det är extremt bra plogat.
 
Föra året var det livsfarligt och här ser man verkligen vilken skillnad det är med riktiga maskiner.
Han plogar inte bara undan snön ordentligt ...han plogar djupt och nära asfalten också , så det är en fröjd att se.
Han gör det på egen risk också ...för asfalten är långt ifrån att lita på här i Gusum , vägarna är riktigt undermåliga!!
Suveränt gjort iaf !!!
 
Mer ledsam läsning blir det när man läser om asylboendet. Marknadsmässiga hyror då ska man kräva lägenheter med normal standard. Ok om det är omodernt , men skadedjur , trasiga fönster och svartmögel ...det ska man under inga omständigheter inte acceptera.
 
Bor det många i lägenheten så kan det bli mögel av för mycket duschande säger hyresvärden.
Och det stämmer iof ......men blir det verkligen svartmögel på arbetsbänken i köket då ??
Nej vi ska inte ha mer folk än att vi kan ge dom en bra miljö att bo och leva i . Barn och vuxna kan utveckla bestående och livslånga problem pga mögel ....ett välkänt allergent ämne !!
 
Sedan läser man Näringslivsrankingen och några ljusglimtar finns det , men det är iaf katastrofalt
 
Kan väl bara säga att det styrker alla mina blogginlägg om att vi måste ha en Näringslivschef som Nisse Ohlsson  (min guru) som tog alla företag på allvar och som kunde ringa när som för att säga vad som helst .
Jag saknar honom !!
Varje gång som jag fick ett brev om kvinnligt företagande fån kommunen och att jag behövde lära mej än det ena och än det andra så fick han ett argt brev tillbaka !!
Tror han tyckte det var skitskoj !!! ;-)
 
Det säger mej också att Nybyggarna som satte företagande så högt och som suttit vid makten i 4 år ...totalt misslyckats !!
 
Vad gör vi åt det ?????
 
 
Ikväll är det också möte om Toverum. kl18.00 i Valdemarsviks Folkets Hus .
Förra mötet var överfullt och det var mycket känslor .
Både Länsstyrelse och Kommun var totalt oförstående till protesterna och det enda de medgav , var att det var fel att de inte hade informerat .
 
Nu kommer den externa expertens utlåtande och jag undrar givetvis om tongångarna är samma nu?
 
Läs på om vad Erland sa i hans blogginlägg här
http://www.nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=7498341
 
Jag tror att det inte alls är så självklart som Erland säger att det bara är en informationsmiss som skett ....det är nog långt mer ifrågasatt .
Och Lasses stående kommentar att vi ska lita på experterna , tror jag att vi i framtiden kan bevisa är fel också .
 
Och nu är det konstaterat att allvarliga fel har begåtts i  hanteringen av Toverum
http://www.nt.se/nyheter/?articleid=9430734
 
Så allt prat om att lita på experter och tjänstemän som de protesterande har fått i sej, borde de nu be ordentligt om ursäkt !!
Det är inte oförlåtligt att göra fel ...varken av tjänstemän eller länsstyrelse , men att ha den nedverderande tonen mot de som protesterar och att fortsätta flytta massor trots överklagande ....det är respektlöst !!
 
Ny uppdatering
 
Olausson tror inte på experten  ( var det inte vi som skulle lite på just experter ) och var det inte just han som gav markägarna en chans att sätta sej in i det.  Nu var det kanske tvärtom ....men då tror han inte på experten.
Nu vet jag inte om Erland har så värst mycket kunskap om deponi och tillvägagångssätt...mer än vad som händer just i den här kommunen .....och det visade sej ju vara helt åt skogen.
 
Nu skiter han tvärt i vad de kommit fram till och kör över markägaren en gång till.
 
Kan man inte polisanmäla dom ? Kan länsstyrelsen verkligen gå med på att köra över en expert som de själva anlitar vid tvister ?
 
Jag vill inte vara med i ett sådant samhälle !!!

"Valdemarsviks kommun tänker inte att stoppa deponeringen av miljöfarligt avfall på Toverumstippen, trots att arbetet saknar tillstånd.
 Det här framgår efter tisdagens möte mellan fastighetsägarna intill tippen samt kommunen. På bordet låg rapporten från miljökonsulten Mia Jameson som slår fast att det är lagstridigt att använda farligt avfall för sluttäckning av Toverumsdeponin i Valdemarsvik. Hon konstaterar att deponeringen av avfall kräver tillstånd och det saknas för Toverumsdeponin. "

 

 

 
 
 
Kom på mötet !!
 
Kram
 
 
 

Kommentera inlägget här :