Regnet det bara öser ner .................

God morgon
 
Har ni börjat er semester nu ? Tycker det är tråkigt att det regnar varje dag , det ger inte riktigt sommarkänslan :(
 
Ännu mer synd tycker jag om arrangörerna till Nisse Cuppen där det fullkomligt vräkte ner i lördags med 13 grader på termometern. Men vi får hoppas det gick bra ändå , de är tappra alla ungdomar som kämpar !!
 
Roligt att se alla politiker också som profilerar sej i allehanda ideella uppdrag i år när det är valår ( har nog aldrig sett de så engagerade  och jag hoppas det är lika viktigt nästa år , för ALLA föreningar behöver verkligen ren arbetskraft för att kunna dra runt sina evenemang. 
 
 
Kan inte låta bli att visa hur en diskussion inne på Valdemarsvik i Utveckling kan se ut :

En kvinna lade ut följande text ...Kommentarer i parentes är mina tillagda :

 

 

Sveriges bästa kommuner supermiljobloggen.se MILJÖKOMMUNER. Miljöaktuellt har listat Sveriges bästa miljökommuner.  Valdemarsvik har klättrat 52 placeringar sedan förra årets ranking!!!

 

 

( Många gillade detta och det är ju en positiv nyhet , kan väl inte finnas någon som inte tycker det .....men vissa lyckas med konstycket att förstöra denna nyhet till något helt annat !!! ? Tycker synd om kvinnan som skrev  )
 
 
  •  
  •  
    Göran SegergrenBravo! Resultatet från de senaste årens ansvarstagande kommunledning.
  •  
    Bror-Tommy SturkMiljöpartiet har ju varit en del av majoriteten och i de kommuner det är så, där prioriteras oftast miljöfrågorna. :-)
     
  •  
    Göran SegergrenSka bli intressant hur (M)issnöjesmaffian greppar denna positiva utveckling!
     
    ( Vad kan ( M) stå för undrar man ju ?? )
     
  •  
    Lina KemleDet är väl jätte bra. Tycker du börjar bli lite löjlig nu Göran att S genom dig ska försöka provocera fram saker hela tiden... Och så hänger gänget efter och
    "gillar" lite högre nivå borde det kunna vara om man ska "driva Politik" genom facebook. Är du så pass debattsugen, ja ställ upp i nästa debatt då men sluta nu att försöka skapa negativitet istället....
     
    ( Lina är den enda Moderaten i gruppen som är med och skriver och går därför in och kommenterar  )
     
  •  
    Bror-Tommy Sturk(M)issnöjesmaffian tål inte någon positiv utveckling Göran Segergren. De vill bara se allt nattsvart.
     
  •  
    Lina KemleJag vet bror Tommy att du vill ha uppmärksamhet hela tiden. Men tycker du inte att det är dax att sluta förlöjliga alla andra som tycker olika. Jag tycker inte att det passar in i "valdemarsvik i utveckling" du skriver och säger gång på gång att alla måste samarbeta men jag tycker inte det är så inbjudande när man ger andra öknamn hela tiden.
     
  •  
  •  
    Hans A AnderssonVi som betraktas som missnöjesmaffian  skulle inget högre önska , än att få en offentlig debatt inför våra kommuninnevånare , för att påvisa felaktigheter i argumenten i det , viket kommunen kallar miljöprojekt , som i verkligheten är entreprenader . Hoppas ni slutar tala om "missnöjesmaffian" , eftersom ni inte har sakliga grunder för ert påstående .
     
  •  
    Göran SegergrenBror-Tommy, trodde du att några så här offentligt skulle vilja framstå som representanter för (M)issnöjesmaffian? Tala om nivå!
     
  •  
    Lina KemleHur tänker du nu? Vart vill du komma?
     
  •  
    Göran SegergrenMålet är att Valdemarsvik i Utveckling ska få vara "Lokal grupp för alla oss som bor i Valdemarsviks kommun och tror på en gemensam ljus framtid för hela vår kommun". Från vissa håll hörs bara missnöje eller hakar man bara på missnöjesyttringar. Man håller tyst när det händer något positivt eller vinklar till det i negativ riktning. Det är inte utvecklande och konstruktivt för vår kommun och vår framtid. I vår lilla kommun borde vi kunna komma mer till samförstånd och samverkan och inte söka motsättningar. Min provocerande fråga speglar hur trött jag tillsammans många andra är på denna negativism i fb. Med hopp om gladare och positivare samtal framdeles.
     
    ( snacka om helomvändning )
     
  •  
    Lina KemleOch genom att provocera så ökar man samförstånd och samverkan i kommunen och får gladare och positivare samtal? Intressant. Hoppas det fungerar!
     
  •  
    Göran SegergrenJa, ställer du upp på samförstånd, samverkan, gladare och positivare samtal, så har vi kommit en bra bit på väg.
     
  •  
    Lina KemleHaha ja fast nu var det ju du som drog in mig eftersom jag är den enda moderaten här och jag har varken varit positiv eller negativ..så du ska kunna slänga ur dig öknamn och förlöjliga andra och jag ska svara med en positiv inställning? Man får nog se till sig själv först vad man bidrar med innan man ställer krav på andra.. Sen är det faktiskt så fast det är svårt att tro att det finns en värld utanför Facebook där det diskuteras desto mer om Vad som händer i kommunen... Du får gärna komma upp på en kaffe nästa vecka och diskutera inställningar,utveckling och för eller emot så slipper det hållas på och larvas så här....
     
  •  
    Göran SegergrenJag har inte dragit in någon i diskussion. Du anmälde dig denna alldeles på egen hand. Kunde väl ana att det är svårt att vara positiv.
     
    ( Nej du har ju inte dragit in någon ...du råkade få ett  M inom parentes och förstod inte innebörden ??? )
     
  •  
    Lina KemleDå får vi nog gilla läget att vi har helt olika tolkningar av vad positivt innebär. Men lycka till och hoppas att S sätt att öka samförstånd och positivitet fungerar. Alla sätt är bra....
     
  •  
    Göran SegergrenMen bästa Lina Kemle, nu har du hamnat fel igen. Visserligen är jag socialdemokrat och en stolt sådan för bl a allt det ”städarbete” som genomförts i Valdemarsvik efter den förra majoriteten. På facebook agerar jag dock helt som privatperson och inte som representant för något parti och dess politik. Jag har varken erhållit eller skaffat mig ett sådant mandat. De inlägg och åsikter jag framför är högst personliga.
     
    ( Står på socialdemokraternas lista ...diskuterar politik och kastar skit på moderaterna några månader innan val .....men politiker är han minsann inte !! )
     
  •  
    Lina KemleTänk om det vore så enkelt att vara privatperson ena stunden och politiker andra. Står inte du med på kommande lista som blivit offentlig?
     
  •  
    Lina KemleHur som helst Göran så står erbjudandet kvar att komma upp och diskutera politik över en kaffe. Så kanske du får en bredare kunskap om varför vi tycker olika ibland samt så slipper du kasta ur dig egna antaganden som inte stämmer om partier. Det driver varken kommunen  eller partier framåt genom att hålla på på Facebookgrupper.. Ha en trevlig kväll!
     
  •  
    Göran SegergrenEnkelt är det inte, men absolut nödvändigt för envar att kunna skilja på de roller man kan ha i livet - privatperson, politiker och yrkesman......
    Tack så hjärtligt för inbjudan till kafferepet, men jag avböjer.
    Ha en trevlig kväll du också och drick bara inte för mycket kaffe. Det försurar :-) magen
     
  • ( under ett annat inlägg som också spårar ut så sätter Erland O ner foten. Superbra och oväntat skriver han )
     
    Erland OlausonI en diskussion måste det vara tillåtet att ha olika åsikter i sak. Men reglerna för denna facebookgrupp är att personliga påhopp inte platsar här. Jag tycker ni alla ska tänka på det i fortsättningen.
     
    •  
      Bror-Tommy Sturk(M)issnöjesmaffian är en bra beskrivning på ett flertal personer med en viss anknytning till ett särskilt parti. Inget personligt påhopp enligt reglerna. Möjligen då ett riktat påhopp mot företrädare för ett särskilt parti. Men visst... Vill domaren visa ut mig så har jag säkert förtjänat det. :-) Lite kul mellan raderna måste man ju också få ha.
       
      ( Ja du framstår verkligen som en kulig person BeTe!! ;-)  )
       
    •  
      Göran SegergrenVet inte om det ska betraktas som personligt påhopp att använda ordet rättshaverist. En rättshaverist är en person som enligt Svenska Akademiens ordlista påstridigt hävdar sin rätt. I sin ursprungliga, vidare  bemärkelse betecknar ordet en person som har ett begär att alltid ha rätt (jämför besserwisser). I dag används ordet emellertid ofta om personer som envetet hävdar sin rätt, i juridisk bemärkelse.
      Vill domaren visa ut mig så har jag säkert förtjänat det. :-)
       
      ( Och givet så hejar bästa kompisarna på varandras kommentarer också ...som man lärt sej att man ska på fejjan )
       
    •  
      Lina KemleBra Erland att du ställer det kravet på fbgruppen.  Det uppskattas. Det har gått till sandlådenivå många gånger. Hoppas att alla kan hålla en bra nivå nu...
       
      ( Men vissa slutar inte , utan måste under det första inlägget )
     
    Göran SegergrenApropå Kafferepspolitik och dess företrädare
    Vid röjning bland gamla böcker idag hittade jag som av en händelse Hylands ABC-bok från 1966, där humoristen Falstaff, fakir på bokstaven K skaldade följande om kafferep: ”KAFFEREPET ÄR EN LINA, DÄR MAN HÄNGER NÄSTOR SINA”
    I Valdemarsviksperspektiv får sentensen en extra krydda.
     
     
     
     
    Visst har vi hög kvalitet på våra makthavare ???
    En liten inblick i hur det är i Valdemarsvikspolitiken då två gubbar ger sej på en 24 åring eller vad säger ni ??  Undrar varför det inte är fler ungdomar i politiken...vad tror ni ?
    Lina har nog under dessa 4 år lärt sej mer om världen egentligen fungerar än vad som är nyttigt .
    Men jag tycker hon klarar det bra och sakligt
    Antagligen är det för att hon , trots sin unga  ålder har vana från sena nätter på danspalatset Borgen ....eller allt jobb på dagis ....de kan nog vara på samma nivå båda dessa ställen .
    I hjärtat tycker jag det är beklagligt och väldigt sorgligt !
     
     
    Nu önskar jag er alla en superdag trots att det regnar lite idag med . Men på onsdag säger dom att det ska slå om , så vi hoppas på det och ser fram emot en härlig helg då Karnebåtsfestivalen går igång.
     
    Kram på er !!
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Fia

Det kom en tår....läste om...det kom flera och jag kom till samma slutsats varje gång jag läst färdigt.

Lina kan verkligen sträcka på sig och gå med huvudet högt och veta att med sin goda uppfostran leder hon starkt över de andra som jag egentligen bara kan tycka synd om som hamnat så snett i sin uppfostran, men mina tårar vill inte sluta rinna för det var så vedervärdigt kränkande och jag finner faktiskt inga ord längre.....
Kram till er alla Cizzie :(

Svar: Ja jag tackar en högre makt för att hon är utrustad med hård hud och sunt omdöme och inte låter några gubbar trycka ner henne. Vi har fått ett gubbdagis utan dess like. Vill de kränka folk på sin egen facebooksida så är det helt upp till dom. Men att i en offentlig debattsida bete sej sådär är allt annat än proffsigt och bara väldigt lågt .
Tack för dina ord Fia <3 Kram
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :