Lögner !

God morgon
 
Jaha då var det klart . Gryts skola läggs ner !
 
För att behålla 6,5 lärartjänster i resten av kommunen ....upprepar de som ett mantra .
 
Men så kan det ju inte vara det är en ren lögn! Nettobesparingen kan omöjligt sträcka sej över 2 miljoner ...1,5 miljoner är det rimliga .
6,5 tjänst är i runda slängar 3 mille i kostnad med sociala avgifter . Detta då med antagande att inget annat påverkas i Gryt . För någon konsekvensanalys har inte gjorts .
Man får anta att ingen flyttar , att barnfamiljer fortfarande med jämna mellanrum sätter bo därute , fast det är inte troligt längre , eller hur ? Man får också förmoda att turismen fortsätter i samma takt även om vi inte får någon föryngring av de som står för turistunderhållet och innehållet i servicen , som restauranger och alla de som har aktiviteter och uthyrning där ute . För jag tror inte att pensionärerna sköter om detta när barnfamiljerna flyr , eller vad tror ni ?
 
En rektorstjänst kostar 700.000 om året , och rektorn är där en dag i veckan.
Känns som jag har fel yrke . Rektorn får tydligen 13,461 kr om dagen ....sanslöst bra betalt !!! Detta förutsatt att hon eller han inte tar semester för då här han/hon uppe på  15,555 !!
 
De tänker på kvaliten i skolan ....men samtidigt så stöttar de en friskola.....hmm tycker det är lite motsägelsefull!!
Och samtidigt VET de att Gryts barn klarar sej bättre än andra i skolan....hur kan de säga något sådant då ?
 
 
Nybyggarpartiet har jobbat stenhårt tillsammans med Gryt och det var även de som såg till att det blev en frist .
Vad har de aktivt gjort ? Vem har de jobbat med ? Ingen av grytsborna vet vad Bertil Eklund pratar om Jörgen Malmström som fram till nu varit andra namn i skolan kanske kan förklarar vad de aktivt gjort för Gryt och vem de jobbat med ?
 
Vi har inte lovat något säger Miljöpartisten i talarstolen . Men i tidningen stod ju klart och tydligt .
 
VI VILL HA GRYTS SKOLA KVAR !  Om inte det är ett löfte ...vad är då ett löfte ?
 
Vi vill inte ha driftskostnader på en toalett säger de. Men snälla någon ...toaletten är väl till besökande ?
Det ligger väl i kommunens åtagande att ha en offentlig toalett i kommunens turisttätaste samhälle ?
Men samtidigt under året så har man dragit på sej driftskostnader för en fotbollsplan , flera cykelvägar , ett folketshus , en camping ( som man driver i förlust) mm mm . Vad generar vart och ett av dessa investeringar i för intäkter ??
Vad vi har just nu är en samling skolpojkar som sitter och styr , och de har fått tag på mammas kreditkort och gör det som känns ballt......det är ingen tanke på alls att det är andras pengar de leker med och att deras lek i slutändandan snabbar på utvecklingen åt fel håll.
 
Vi har lagt miljontalskronor på en Vision som ska ta oss framåt ( det blir så mycket om vi räknar ihop alla arbetstimmar) men budgeten andas inte en fingervisning om hur de ska ta sej dit .
Dessa måluppfyllnadsanalyser är rent sagt löjeveckande, och visionen kommer att bli en hyllvärmare och en gigantisk kostnad i slutändan .
 
Ni ska inte tro att nedmonteringen av kommunen stannar här . Vad som beslutades i går var även budget för flera år . Gusums simhall ska inte lagas än ....den ska utredas . Och sedan ska den utredningen tala om ifall den ska vara kvar ....eller om det ska bli en nybyggnation . Vart undrar man ju genast ????
Ja vad tror ni ? I Gusum eller ska den kanske hamna intill ishallen i Viken ?????
 
En övergripande strategi hur det är tänkt skulle jag vilja se eller verklig arbetsbeskrivning på hur ni på kort och lång sikt ska jobba. Jag ser inte ett spår av utveckling i era budgetdokument , inte en vilja och heller inte någon förståelse för hur inkomster och utgifter hänger ihop.
 
Jag ser inget samarbete med kommuninnevånarna , företagen  eller heller ingen dialog .
 
Hur i helskotta ska ni lyckas nå er vision ?? För det är eran ....oss har ni glömt bort !!
 
 
Till alla grytsbor vill jag ge en kram , för er glöd för er vilja och för er kamp ! Känner på mej att sista ordet inte är sagt än !
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :