Första kommunfullmäktige

God morgon
 
" Krita" min salige svärfär , borta sedan många år , var en härlig prick.
Vi skojar ofta om honom och hans bestämda sätt mot framför allt Lina och vår dåvarande hund Napoleon , kallad Nappe .
 
Lina älskade att åka bil ...och varje gång så sa han suckande :
 
- Bara en LITEN sväng då och INTE till grisarna !!! ( grisarna fanns bortom Hannäs och tog lång tid att komma till )
Varje gång de kom hem igen så frågade jag Lina vart de varit .
 
-Hos grisarna !!
 
Innan vi byggde företaget så fanns där bara sly och våtmark  på den platsen där företaget ligger . Varje dag så ställde sej Nappe vid dörren när han kom ...och Krita sa suckande:
 
- Bara en liten sväng då ....och nu håller du dej på  vägen !!!!!
 
 
Varje gång så helt plötsligt kunde man höra Krita komma genom träskmarken ....rätt ilskna utrop hördes mellan slyträden som vajjade frisk när de stormade fram .
 
- MEN NAPPE !! Sa han - VI skulle ju inte gå här ....vad ska du göra här inne ????
 
Varför jag kom att tänka på det här är för att jag ser hur generna går igen till Stefan som också har så bestämd ton till barn och hundar ....men de lindar honom alltid runt lillfingret hur lätt som helst ! Ingen motstånds kraft alls och det visade sej idag när Barbro tjatade  !! ;-) Mej försöker hon inte ens övertala ;-)
 
 
Första Kommunfullmärktige  med den nya bildningen igår.
 
Och nu borde alla se hur illa ställt det egentligen är , fast vi fått höra att det är det bästa 3 års perioden någonsin.
 
Konstgräsplanen som budgeteras till 2700 och stod som 4800 i utfallet undrade jag över och det fick sin förklaring igår .....eller ?
Det var projektpengarna som låg med i den siffran sa dom . Men jag undrar fortfarande :
Varför står då projektpengar som en minuspost och varför står de i investeringsbudgeten ????
Verkar inte vettigt på något sätt , eller ?
 
Nu länsas också varje buffertkassa som finns i kommunen + resultatutjämningsfonden .
Något som bara får göras under speciella förhållanden och det är absolut inte bra för då blir kommunkassann verkligen tom.
 
Erland påstod ju att underskottet berodde på en felräkning och att det skulle ordnas till så att underskottet inte skulle bli så mycket . Men det har vi inte sett något av än , varken på papper eller att  revisorerna fått någon vettig förklaring.
 
För några år sedan så var det alliansen som inte fick ansvarsfrihet för att de inte skötte ekonomin. Rätt tycker jag ...men läget då var inte hälften så allvarligt som det är nu . Varför sätter inte revisorerna ner foten?
Varför frågar inte  NT om detta ?
 
Det begås också regelrätta fel med gott samvete. Vi har dyrast vattentaxa i denna kommun i Östergötland.
Kommuner FÅR inte tjäna pengar på vatten och sopor .
Trots att det genererade vinst och låg högst i taxa så höjde de yterliggare. De får fonderas och gå tillbaka till den verksamheten ...typ ett vattenreningsverk , men här går de in i vanliga ordinarie verksamheten istället så lånar vi till investeringar av den typen istället .
 
Den dyra och ologiska hanteringen av dagvatten är en annan sak som slår hårt mot bl.a företagare här i kommunen och som borde ses över med förtur. Den slår hårt mot de som har stora tak och det är ju fabrikslokaler och ladugårdar . Även om man har ett flerfamiljshus får man betala dubbelt upp. Man undrar ju om det regnar dubbelt så mycket om det bor 2 familjer i ett hus ????
 
Leader Kustlandet kommer hit på möte den 5 November . De vill satsa på utveckling i kommunen. Bra projekt som tar oss framåt .....vad kan det vara för något ? Tror jag ska gå dit och lyssna , när näringslivet stått still i flera år och inget finns på kartan framöver så skulle vi företagare behöva ta tag i det , eller hur ?
 
Måste bara ge Helena von Schantz en eloge för det så väl skrivna blogginlägget ang Fairtrade .
Läs och begrunda . Jag har ställt mej frågorna hon har lyckats få ner på ett föredömligt sätt på papper (eller i dator) Är det verkligen något som vi bett att kommunens pengar ska gå till ? Vad kostar det att marknadsföra kommunen som en Fairtrade kommun...och vad ger det i slutändan till de som tjänar på det ?
Vem har granskat Fairtrade organissationen objektivt ? http://www.nt.se/bloggar/helena-von-schantz-fp/hur-blev-fairtrade-en-politisk-fraga/?blog=6214027&entry=10305882
 
 
Allt är inte jobb utan imorgon är vi ...Stefan och jag inbjudna att sjunga på Karbasen på deras korvafton .
Skoj och ett roligt " brake" i vardagen och det behöver jag emellanåt ! :)
 
Men först är det Hilma tisdag !!!
 
 
 
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Helena von Schantz

Vad den ungen är söt. :)

När det gäller budgeten - jag hade sovit dåligt natten innan och fick bara hälften sagt. Någon borde ha påtalat all slösaktighet under de senaste åren. Ny konstgräsplan i en av de fotbollsplanstätaste kommunerna i landet, inköp av Folkets Hus och campingplats, Fairtrade är några av de icke-nödvändiga utgifter vi har dragit på oss. Samtidigt har vi kört med gratis el och sophämtning för husbilsturister. Jag har fått ett goddag yxskaft svar från Lars Beckman och passade på att tipsa om några svenska forskningsrapporter och den här färska artikeln i vänstertidningen ECT:http://www.etc.se/klimat/fairtrade-inte-alltid-sa-fair (ifall Beckman inte orkar plöja forskningsrapporter).

Svar: Förstår du att man inte får något vettigt gjort när plutta är här...man hänger över henne hela tiden ;-)
Det bästa blogginlägget i år utlyser jag ditt till . Och tack för den här rapporten.
Ja frågorna är många ...o tydligen är det många som ifrågasätter.
Tror vi kan ta alla dessa pengar vi lägger ut på det här o skänker det till röda korset o få ut mycket mer effekt av pengarna.
Slösaktighrten i vår kommun vet inga gränser. Men nu är samtliga kassor tömda och även reservkassorna så nu kan det inte bli mycket värre.
Lars blogginlägg sa väl i stort sett ingenting ...redovisade inget o förklarade inget ....jag tror inte han vet speciellt mycket om det...det låter bra bara .
Hoppas ni kräver redovisning på vad det genererar o hur de garanterat sej för att pengarna gör nytta .
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :