Portal

God morgon
 
Ny strålande vecka och nu väntar jag bara till nästa helg , som kommer bli en rolig om än hektiskt sådan.
Fredagkvällen ägnas åt att några tjejkompisar kommer på mat och festar. Det ska bli sååå skoj då vi annars inte träffas så här .
Snabb tillnyktring och ner till Viken och sjunga på Sparbankstorget .
Söndag sitter jag i anmälan och senare vid budgivningen på Toverum då det är Folkracetävling.
Stefan har slitit med att preparera banan mellan jobb och regnskurar hela veckan. De har röjt sly och byggt om siffertalvlan. Och lösningen var .....som de flesta gånger ....KARDBORREBAND !! ;-)
 
Politisk debatt idag ...och  jag har inte bestämt mej om jag tror att det är något att se.
 
Nu är Bertil i farten igen , denna gång om Näringsliv. http://www.nt.se/bloggar/bertil-eklund-nb/nar-nagon-knackar-pa/?blog=10068779&entry=10108016
Och återigen är det deras Portal de propagerar för , som de andra partierna har kopierat säger han och tillägger att de var först med iden!
 
1. Nej Bertil ni var inte alls först , jag berättade att vi i Näringslivet hade presenterat ett liknande förslag för kommunen . Detta var innan ni i NB dragit igång !
 
2 Som jag säger om allt annat ....varför har du inte gjort något åt det på 4 år . Allt ni gjort är att köpt upp Grännäs och gjort konstgräsplan , till en kostnad minst lika stor som budgetunderskottet , och inget av det är kommunala kärnverksamheter .
Däremot har ni urholkat näringslivet , med att dra ner två tjänster , näringsliv och turism , till EN . Näringslivsklimatet har stupat till bottennoteringar under er tid och ni har lagt ihop Näringlivsgruppen med Arbetsmarknadsrådet och gjort det till en grupp. Rimmar inte det lite illa med vad du säger ?
 
3. Jag tror din värld är lite för minimerad till Storgatan då jag inte tror platsen har så stor betydelse mer än för Turistbyrån som ska ligga så centralt och öppet som möjligt. Näringslivet har sällan anledning att gå och prata öga mot öga .
 
4 Tror också ni blandar ihop för mycket . Marknadsföring är något Turistchef och Näringsliv gör under sina respektive näringsgrenar. Ibland tillsammans med företag ibland för kommunens räkning.
 
5 Tror helt enkelt ni blandar ihop för mycket . Föreningsliv har inget med kommunal verksamhet att göra , och det ni gör idag handlar enbart om fotboll ...framför allt er egen klubb där ni alla Nybyggare är involverade . Kommunen ska stödja ALL föreningsliv , på lika villkor och inte favorisera någon klubb eller verksamhet.
 
6 Tror ni föringar de olika verksamheternas kunskap om ni tror att vem som helst är experter på allt.
Och jag tror att Turistbyrån ska enbart hålla på med sin bit ...Näringslivs och Turistchef likaså .....det är alldeles för skilda uppdrag .
Däremot ska de sistnämda (turism och näringsliv) ha bättre kommunikation och lotsa sina kunder rätt ibland de andra tjänstemännen och politikerna .
Bra Näringslivsklimat handlar om proffsighet och bemötande , närhet ( enkelt att ringa ) och kunskap om sina kunder .
 
Nej som sagt , har ni inte gjort något annat än att försämrat på 4 år , när detta var ert största vallöfte , så tror jag inte ett dugg på er nu , och jag tror framför allt inte på att ni har kunskapen om skillnaden mellan de olika områdena .
 
Ser heller inte att ni andas om något väldigt viktigt ...nämligen nyföretagande , som vi också i denna kommun saknar långsiktig planering om och som blivit undersatt under era år vid makten .
Kan ju vara bra att få nytillskott av företag som stannar i kommunen.
Tror nämligen att det är arbetstillfällen och inte konstgräsplaner som är det viktigaste om vi ska få kommunen att växa . Vad tror ni ?
 
Företagarna håller debatt i Vikens Folkets hus idag om just näringlivsklimat , kl 18.00
 
Alla utom SD är där då
 
 
Kram och ha en bra dag !!
 

Kommentera inlägget här :