Regeringsbyte

God morgon !
Är ni vakna ?
 
Ja det blev en lång natt för oss som var uppe och följde valvakan.
 
Regeringsskifte kan vi konstatera , och inte bara avgång för Alliansen utan också avgång av Reinfedt som tillsammans med Borg kanske tillhört det starkaste ledarparet någonsin.
Ett SD som gick framåt och blev 3e största partiet . Och ett FI som tack och lov inte kom in .
Det sistnämda blev jag nog gladast för.
 
Men vi har en klart skrämmande situation som just nu iaf ser ganska låst ut.
SD har fått en vågmästarroll och att driva en regering i minoritet är absolut inte bra . Bara ett samarbete över blockgränserna skulle kunna rädda upp situationen då de totalvägrar att samarbeta med SD.
Som det ser ut nu , så ligger vi inte bra till i världens ögon och det kommer synas på börsen och valutorna redan idag , tills vi uppnått en stabil situation. Jag hoppas för egen del att lösningen kommer fort.
 
Här i Kommunen så tyckte väljarna om den köpfest vi har haft de senaste 3 åren .
Bästa nyheten är att det blev ett halverat NB.
Jag kan tycka att det är rätt bra , för vad vi gjort är att vi röstat på grisen i säcken. Ingen vet vad som finns i den budgetsäck som om ett par månader måste presenteras. Det enda vi vet är att flödet måste strypas , och att vi handlat för lånade pengar som nu måste betalas tillbaka och därtill kommer driftkostnader.
 
Lasse B har blivit nerflyttad på listan och bortpetad från rampljuset hela valperioden....men kommer han att flyttas upp som kommunalråd igen nu ? Kommer Bertil bli kommunalråd igen fast partiet mer än halverats ?
 
Bäst och stabilast för kommunen vore om Erland själv tog både Kommunalrådsposten och KS ordförande post.
Och att vi hade ett kommunalråd för jämnan på Strömsvik ,.Men det kan också bli Helen.
 
Hur som helst ska det blir väldigt intressant att se hur de ska göra med alla köp de gjort . Vad kommer att få stryka på foten. Gryts skola ganska garanterat .
Ska alliansens försöka göra ett bättre oppositionsjobb framledes?
 
Vi har haft den stökigaste kommunen sa en rapport ....hur ska de komma tillrätta med det. Ska de fortsätta att köra över oppositionen som de gjort förrut . Ska de fortsätta strunta i företagarna ?
 
Ska vi ha en blomstrande kommun, så måste nog ett vidare synsätt , ett bättre ledarskap till och en större spännvidd på folk som får göra sej hörda . Vår ekonomi och vår kommunala tillväxt är i botten.
 
Jag hoppas nu att de funderar ordentligt och gör något bra och stabilt av det här!
Och det kräver dialog! Det kommer att bli otroligt jobbigt för dom annars.
Det är absolut ingen guldsits de sitter på , utan hårt arbete kommer att krävas. Och det ledarskap som hittills har visats upp har lett till vinst ....men det har inte löst problemen.
 
Men allt går om man vill så nu hoppas vi på att de funderar på vad för sorts samhälle vi vill ha !
 
 
Efter en helg med feber och förkylning ska iaf jag ta tag i dagen , iaf så länge jag orkar!
 
 
Kram
 

Kommentera inlägget här :