Full fart !!

God morgon
 
Det är lite småkörigt just nu men det ska nog lösa sej så småningom .
 
Idag slår Lina och Annelie upp portarna för Hund och kattshoppen i Söderköping så nu kommer varje vecka vara en utmaning att få ihop. Läget blir ju inte bättre av att vår medhjälpare just nu ...Maria ...ska ta ett jobb i Stockholm.
 
Men jag har en ny , väldigt intressant person på G som hjälp i affären och vi får se om några dagar om jag kan presentera ett nytt, väldigt intressant  namn för er ;-)
 
Det stora denna helg är kanske att " Fifty shades of gray" gick upp på biografen och givetvis så står det moralpredikningar i varje tidning. Man ska inte romantisera våld och tvång och det är synd om de kvinnor som blivit utsatt för våld och tvång att en sådan här film görs.
 
Jo visst har de rätt att det är synd om dom , men är det inte lika fel att romatisera terrordåd , mord , våldtäkter i alla andra actionfilmer som görs och som det inte sägs ett ljud om . Är det inte lika synd om de familjer som ...inte minst just nu ....är utsatta för terrordåd , våld och förföljelser ?
 
Men nu råkar det vara kvinnor som ser denna film och läser dessa böcker och då är det inte lika självklart att vi klarar av att skilja verklighet från fiction.
Att det helt enkelt kan vara en svindlande bra story , och inte någon förtryckt önskan om att bli behandlad som på filmen kan moraltanterna och moralfarbröderna inte förstå att det är .
Blir så trött när de inte kan slappna av och bara vara . Bio är en verklighetsflykt ...1,5 timmes underhållning ...lite popcorn och en trevlig stund.
 
Vi står i Kommunen inför stora besparingar och ändå så fortsätter de dyra korkade förslagen att klubbas igenom.
Kommunen behöver en bioanläggning för STORA konferenser så därför vill de köpa Radiowix anläggning för nästan 200.000 kr. Inte alls för att Radiowix behöver pengar . Hur många sådana konferenser har man per år då undrar man ju , för anläggningen har ju funnits i viken hela tiden? Skulle tippa på 0 stycken , och dessutom så finns det ju en anläggning i Gusum om det skulle behövas .
 
Kommunen vill också bli huvudsponsor till Radiovix och därför stoppa in 80.000 kr till. Då de nu har bildat ett AB så undrar man ju om det ens är lagligt ? Detta är för att få ut mer information säger de , men jag kallar det för köpt radio och propaganda . Mer information behöver vi absolut inte och man får väldigt mycket reklam om man köper reklamtid istället. Men i radiowix sitter det egna folket så det är ju inte så konstigt att de får igenom sådana här egogrejjer.
 
Likaså ska det beslutas om ishallen och där är det ju också majorieten själva som sitter i den styrelsen.
Jo då ....kommunen kommer att tjäna 190.000 på uthyrningar om det går som de tror .....men det var visst lite som kommunen skulle göra då också . Nämligen färdigställa hallen för någon miljon till , för det kostar det i slutändan .
Har jag inte helt fel så har de redan fått flera miljoner för att färdigställa hallen , så vad de gör med pengarna vet i tusan.
 
Det konstiga är att samtliga dessa affärer . Ishall ...radiowix sponsring .....filmutrustning så sitter samma personer i beslutandeställning i både föreningen och i kommunen. Helt galet !!
Kan det vara så att dessa personer är misskrediterade entreprenörer ?? Vi har en bra nyföretagarhjälp för de som vill ...där lär man sej budgetera och ta betalt . Göra kostnadskalkyler och kolla att man har de pengar man behöver innan man startar,. Är detta så frukansvärt bra affärer som kommer generera inkomster så tjäna gärna dessa pengar privat och ge fasiken i de pengar som ska gå till skola , vård omsorg och vägar .
 
 
Allt detta medans Gryts skola går i graven och övrig skola står inför stora besparingar.
Skolan är en katastrof rent ut sagt och vad som hänt de senaste åren är INTE till det bättre utan snarare tvärtom. Kanske dags att analysera vart våra problem i skolan är ? Varför går så många ut med så dåliga betyg . Hur blev det när de tog bort assistenterna och satte dit pedagoger .....blev det bättre ? Tror jag nog inte att det blev alls , utan det är nog väldigt rörigt i skolan nu om jag förstått saken rätt .
 
 
Nej jag tror jag ägnar mej åt kläder i Söderköping istället. Mycket roligare och ger mer energi .
Kom in och gör ett besök i vår fina butik !!
 
 
 
Kram och ha en bra dag
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :