Ge kommunen en kurs i matematik !

Ja de inte kloka !
 
De slår igen skolan i Gryt ...o övriga skolan står för stora neddragningar.
Skolan är för övrigt en katastrof när det gäller satsningen på pedagoger istället för assistenter och vi ligger lågt nere när det gäller barn som går ut med godkända betyg.
Skolans politiska organissation har dragit över ramarna i budgeten så in åt skogen de senaste året.
 
Ändå sprutar det ut pengar till en och samma förening och ett avtal som binder kommunen i flera år , oavsett om vi har pengar eller inte till att pumpa ut pengar till ishallen.
 
800.000 i drift varje år och ytterliggare 600.000 till 100 aktiva åkare ...det blir ett litet snitt på 140.000 / per unge !!
Detta efter att samma förening fått hur mycket som helst till fotboll och konstgräsplan. Och det är också kommunen som sköter allt åt dom i lokaliteterna.
Hästtjejer ...motorklubben ...dansstudion .....är det rättvist ?
 
Hyran vet i tusan hur de fick till i tidningen . 150.000 i hyra står det ...en lögn helt klart !!
I år är hyran 400.000 men de får rabatt på 325.000 och då återstår 75.000 .
Nästa år så är hyran 350.000 och rabatt på 250.000
Först de sista 2 åren så är hyran 150.000  vilket ger WIF en hyra på 475.000 på 4 år .
 
Men å andra sidan så har kommunen förbundit sej att ta över lånen på 187.000 och färdigställa hallen för MINST 600.000 vilket då ger kommunen ett minus på MINST 312.000 kronor bara där .
Sedan driftkostnaderna på 1.200.000 per år att lägga till , och då har WIF all bestämmande rätt över istider och allt som berör ishallen. Kommunen har förbundigt sej att hålla is i 5 år oavsett vad som händer med kommunens ekonomi eller om något går sönder i ishallen.
 
Bra affär grabbar !!! Verkligen !!!
 
Samtidigt så gör de förlustaffär när de återigen hyr ut Grännäs restaurang till underpris . Den täcker inte självkostnaden ens...så de subventionerar EN restaurang i Viken med princip gratis hyra .Davidsson , Lilla blå ....tycker ni det är bra ?
 
80,000 till Radiowix som huvudsponsor . Ett AB och inte en förening ! En lokalradion som inte vi får in alls här där vi bor . Inte i Ringarum heller , så vad får jag för det egentligen. En köpt radio ...som ska få ut information säger dom . Men det är väl egentligen propaganda i mitt tycke . Information behöver vi inte och vi ska inte betala Aktiebolag några pengar alls.
 
180.000 till att köpa filmutrustningen som på något märkligt sätt Radiowix har tillskansat sej från folkets hus föreningen där redan kommunen har betalat ut alla lån genom köpet av Folkets Hus .
 
Som motivation sägs att det är ett samarbete med Gusum , skolan behöver utrustningen och de säger också att det ska vara till konferenser.
Några stora konferenser har det aldrig varit och om så var , så duger Gusum gott . Skolan säger att de inte alls behöver någon utrustning så det är inte sant . Det är heller inte sant att det är samarbete med Gusum .
Däremot så köper kommunen utrustningen ...och ger till en ny förening som ska konkurra med Gusum.
 
Är inte konkurrans bra då säger Erland ??? Jo så klart ....men ska kommunen se till att en ny förening ska konkurrera med Gusum ?
 
Och i det sistnämda fallet så är oppositionen precis lika oansvariga med kommunens pengar .
 
När ska vi få ett stopp på slösa på kommunens pengar , och hur motiverar ni att det här är vettigt på något sätt ?
Jag förstår verkligen inte !!!
 
Det märkliga är att en och samma person är jävig i samtliga dessa ärenden . Bertil Eklund !
Vad har grabbarna i Radio Wix och Wif för band med Erland och Helen  som kan få igenom sådana här affärer hela tiden ??
 
Kom bara inte och säg att vi har dålig ekonomi i framtiden !!
 
Vi fortsätter i Söderköping där nu kick-offen för "Handla lokalt" går av stapeln i nästa vecka på tisdagen. På onsdag så har vi VIP-kväll mellan 18.00-20.00 och därmed förtur på alla nyheterna . Du är hjärtligt välkommen då att titta in !!
Sedan smider vi ytterligare planer framöver som jag ska presentera framöver, det är mycket på G nu .
 
Lina och Annelie har haft en strid ström av kunder sedan öppnandet av Hund och Kattshoppen. Och när de hade gratis kloklippning öppningsdagen så blev det nästan 400 katt och hundklor som blev klippta :)
 
Jag önskar er en trevlig dag !!!
 
 
 

Kommentera inlägget här :