Gusum är i tv idag igen !

God morgon ,
 
Ganska pressade veckor framöver nu . I helgen så sätter Lina igång med att renovera butik nr 2 . Hund och Kattbutiken i Söderköping och de planerar att öppna den 9e Februari.
Då kommer det att bli ett evigt pusslande med tider för att få det att gå ihop.
 
Jag kan ju tyvärr inte jobba mindre på Gripband så det blir att gå upp i ottan, för att sedan byta av på Trolltyg så mycket jag bara kan och orkar. Och jag orkar rätt mycket när det är kul.
Lite skrämd blev jag dock i förrgår när jag slocknade i soffan tidigt på kvällen , vaknade och gick upp och la mej ...för att sedan nästan sova 12 timmar i sträck. Halva den tiden brukar jag sova som mest och jag fick nästan panik när jag vaknade och halva dagen var borta .
Några vackra morgonpromenader har jag iaf hunnit med och nu börjar ljuset komma tillbaka .
 
 
 
Helgen efter åker vi upp till Stockholm och modemässa , det ska bli så jäkla skoj !! Tänk er 2 dagar med kläder , kläder , kläder !! Och jag fick av en slump reda på ett asfräckt nytt danskt märke som jag ska försöka få tag på .
 
Ekubator får förlängt ett år . Självklart ska vår kommun ha nyföretagarrådgivning !! Däremot så skulle utvärdering ske och det har inte presenteras och dessutom borde man förlänga i flera år så man kan jobba mer långsiktigt.
 
Samma sak med Grännäs. Värdens bästa hyresavtal med restaurangägaren har förlängts . Samma förmånliga avtal som tidigare som inte ens går ihop med självkostnaderna . Hur det gick med själva campingen i år och om vi gick back igen , förtäljer inte historien.
Konkurrerar gör de iaf med privata intressen i kommunen.
 
Kommunen föreslår att kommunen blir huvudsponsor till Radio Wix !! Inte helt oväntat utav klanen att se till sina egna intressen, och glöm då allt i fortsättningen om en fri och obunden radio om det några som trott det de senaste åren. Då har majoriteten en egen radiostation och det vore väl bra ?
 
Allt är precis som vanligt i gamla hederliga Viken med andra ord. Avtal som inte går ihop och ska man gynna några så gör man det till sina "egna" föreningar.
 
Ska bli skoj att se vad de kommit fram till om Ishallen, skulle inte förvåna mej ett dugg om kommunen står med hela kostnaden och WIF har totala kontrollen....det är väl det mest troliga med hela Nybyggarstyret i WIFs styrelse.
 
Vi skällde mycket på gamla majoriteten när de var "släkt" med förra campingägaren och gjorde förmånliga avtal med honom . Men det är ju ingenting mot vad de gjort de senaste åren , med tanke på löner till sej själva och hur man gynnar de egna föreningarna där de har mycket ja-sägare med .
 
Skatteintäkterna gick också ner informerade Bertil om förra året. Detta trots att vi blivit fler i kommunen. Kan det ha med att göra med att det är de "nyanlända" som fyllt på befolkningen ? Ja inte vet jag , men det vore ju också bra att veta om det tär på andra kommunala kostnader efter några år ....isf kan vi få problem framöver.
 
Konsekvensanalyser och budgetar över beslut och hur det ser ut inför varje beslut , kan vi få se det .
Då kanske man tänker om i flera av de frågor som det beslutats om de senaste åren.
 
Såg på fejjan hur politiker  gladdes över Konstgräsplanen och att det var Östergötlands finaste och att det var andra klubbar som uppmärksammat det. Jag gläds med dom , för då går den i vinst och skattebetalare behöver inte betala för att några få leker med en boll. Så hejja på !
 
I TV idag om hur Migrationsverket tvingar på småkommuner mest asylsökande. De var här under 3 dagar för några veckor sedan och filmade . Då får vi kanske höra Erland säga samma sak som Stefan sa för några år sedan och som han blev utkickad för....du säger de exakt samma sak själva , och redan då det begav sej så tvingades de göra de åtgärder som vi ville . Märkligt det där !! Det var ju inga problem sa de då !! :S
På Östnytt och även lite på Rapport kommer det att visas . Så himla bra att Valdemarsvik får reklam igen, vi börjar bli riktiga mediaapor !! All reklam är bra reklam sägs det ju !!
 
Sista veckan för Barbro och Maja att jaga i skogen. Barbro har försökt kvala för SM i år igen och troligtvis så räcker hennes helt suveräna siffror till. Maja har fått springa lika fritt som Barbro , men hon har mest undersökt vad de övriga gubbarna i jaktlaget har för pålägg på smörgåsarna , så hon är tjockare än en öltunna :/ 
Kul har de iaf , och nu får det bli mer av vanliga promenader istället i fortsättningen ;-)
 
 
Kram och ha en bra dag !
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :