Vi gusumbor går bara förbi utan att göra något !

Ja vad säger man ? All reklam är bra reklam ...eller ?
 
Stort riksinslag i Rapport igår om Gusum och våra asylsökande.
 
Lite bra reklam var det trots allt då det verkligen har blivit bättre i samhället sedan dess. Så utåt sett var det nog ett ganska bra inslag.
Nehla har betytt mycket för samhället , samtidigt är det väl Migrationsverkets skyldighet att ha någon anställd som tar hand om dom? Nu jobbar ju inte hon heltid så egentligen tycker jag Migrationsverket borde se till att bemanna dygnet runt till så många flyktingar.
 
Märkligt är ju dock att hon säger att det " var" problem här i Gusum . Personal blev hotad och snatterierna var många.
Enligt hela majoriteten då för några år sedan så var det ju INTE några problem. Varken ICA eller Ringarums Buss hade problem .....hur tänker de nu ? Nu är det ju också så att Nehla är politiker och i majoritet så de kanske ska bestämma sej för hur historien ser ut . Var det problem så ljög dom då ....var det inte så ljuger de nu ????
Det vore ju rätt intressant att veta med tanke på att Stefans huvud rök då för att han sa samma sak.
 
En annan sak som jag reagerade starkt på var när hon  sa att vi Gusumsbor "bara" går förbi och säger
-Där bor dom! utan att göra något .
 
Snälla du ....vad ska vi göra ?????
 
Återigen så skyller man på OSS, precis som de gjorde då i början .
 
Då var det vi som hittade på ....nu är det vi som inget gör?
 
Låt mej bara säga , att hon har betalt för att hjälpa dom ...det har inte vi . Hon har betalt för att få dom sysselsatta och hon har betalt för att hjälpa dom och hon har betalt för att integrera dom .
 
Vi andra sysslar ...de allra flesta av oss ...som har möjlighet, tid och pengar ...på frivilligt arbete på ett eller annat sätt . Om det så är att vara klassförälder , köra till fotbollsmatcher , hjälpa till att sy till hjälporganissationer eller vad det nu kan vara .
Tror inte någon förening stänger för de asylsökande , det är hennes jobb att få in dom där och det ligger INTE på vårat ansvar !!! Vi andra har oftast ett annat jobb att sköta också vid sidan av frivilligt arbete.
Det finns inga rasister här , vi vill bara ha ett lugnt samhälle . Det ville vi då och det vill vi nu . Tror ingen har några problem med att hjälpa till , men det är kanske ni som får höra av er.
Kör XL finns bl.a ...där är jag med och hjälper till ....vad sägs om det ?
 
Idag fortsatte rapporteringen på Östnytt och Erland säger i tv exakt vad som Stefan sa:
 
-När det kommer så många på en gång så blir det problem
 
Käre Erland ...jag är för en gångs skull villig att hålla med mej ....men en stoooor politiker sa till mej på ett stormöte inför hela Gusum
 
Det är INTE antalet som är problemet....det är bara vi som inbillar oss att det är problem !!!
 
Märkligt hur saker kan ändra sej !!!
 
Nu ett pass på Gripband och sedan fara in till Söderköping .
 
Kram
 

Kommentarer :

#1: Fia

Påminner mig om Emil....."när jag inga pengar har får jag dricka sockerdricka..men när jag har pengar FÅR JAG INTE dricka sockerdricka....när i helsike ska jag få dricka sockerdricka! Typ!

När Gusumsborna gör något åt saker & ting är de/vi rasister enligt Erland & gänget när "de blir för många" MEN nu när Erland säger stopp "de är för många" kan vi fråga oss vad vi ska kalla honom..."Frälsaren som äntligen förstått?!" eller bara enbart LÖGNARE och förtalare?!

Här ett inlägg av Erland själv på sin blogg i April 2012.

" Vi är helt övertygade om att det är konkreta åtgärder av det här slaget som kommer att öka tryggheten i Gusum. Det är inte svepande slagord med främlingsfientliga undertoner av typen ”de är för många”. Vår uppgift som kommunledning är att öka tilliten och tryggheten mellan människor i vår kommun inte att spä på rädsla och främlingskap."

Eller Nhela som hela tiden spottade grodor på oss alla som ifrågasatte antalet flyktingar på mötet i Gusum...

Låt mig till sist påtala att även Sturken gapade stort i sin blogg April 2012.....svimma inte!

" Därför skulle det vara bra om Anna Nilsson (M) och Helena von Schantz (FP) ville uttala sig om de ställer sig bakom åsikterna att antalet asylsökande i Gusum måste minska? För det är ju just det som flyktingfrågan i Gusum handlar om. Min åsikt är att vi bör ta emot ännu fler flyktingar och lägga ner alla krafter vi kan på att försöka integrera de som får stanna i vårt land. Ökad mångfald bland de fastboende i Gusum och i Valdemarsviks kommun kommer garanterat att minska de kulturkrockar som vi nu ser i framtiden.

Till sist handlar inte detta om "rasism" utan att vi är många i kommunen som såg då och som ser nu att "det var för många" och det "är ännu fler nu" men skillnaden nu är att Erland & gänget säger "STOPP" men det tog tid....jag är glad att jag kan gå med huvudet högt i denna kommun! /Fia Toft

Svar: Kunde inte sagt det bättre själv Fia . Det är skillnad på folk och fä , och de behöver aldrig stå till svars för vad de säger. Hoppas att detta blir påmint om ofta och mycket , och att de kommer ihåg det till nästa val när det här kommer att vara en ännu större fråga !
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :