Mera ICA

God morgon
 
Jag hade en underbar midsommarhelg. Skitväder var det , men det gjorde inte så mycket för jag hade det såååå skönt ändå .
Det var nog första gången i hela livet som jag inte var på något midsommarfirande någonstans, men det regnade så dant så jag satt på min altan istället med goda vänner och barnen .
Dock synd om alla arrangörer som anstränger sej och hittar på något och lägger ner mycket jobb på sina arrangemang :(
 
Midsommardagen var det äntligen dags att smyga ut i skogen och plocka hem lite kantarell-luringar !! Min bästa tid är nu !! Frihet i en liten stekpanna med mycket smör . De var ovanligt stora i år och vädret gör ju att det ser ljust ut för kantarellerna. Inget ont som inte har något gott med sej .
 
Och nu händer det saker slag i slag i kommunen. Nissecuppen i helgen och sedan Karnebåtsfestivalen .
Be en liten stilla bön att vädret blir bättre !!!
 
En insändare i NT . http://www.nt.se/opinion/insandare/hoppas-pa-en-ny-ica-butik-11170621.aspx
Och det kan bara vara en av de egna politikerna som skrivit den, för om man pratar med folket som var på mötet. Både de som var tveksamt för och de som var emot som var på mötet, säger att just information var det dåligt med . De visste inte så mycket och det skulle därför bli ett nytt möte i September,.
I insändaren står det "ta reda på fakta " och det är ju inte så lätt om inte de som bestämmer har någon.
 
Tar då ut HUIs konsekvensanalys.  Har ju Söderköpings konsekvensanalys att jämföra med och det skiljer sej markant .
 
I Valdemarsviks analys finns inga som helst funderingar på nackdelar eller svagheter , med andra ord ingen SWOT som är i det närmaste en standardanalys vid alla förändringar i om det så gäller bolag eller att göra om centrum .
 
Men den absolut största tabben är att det är gjort på en byggnad som är 1100-1400 kvadrat meter och inte 2000 som det är tänkt . Det gör att man måste lägga på 45-85 % till för att komma upp i de rätta siffrorna , och givetvis så kommer det ändra både utbud och konkurrens på andra butiker.
 
Även att säga att supermarket har ett utbud av bara dagligvaror är helt fel . Supermarket anger bara det nära läget inte vad som är i affären. De har tillgång till ICAs hela sortiment , så finns det inte avsättning för så mycket mat , vilket det inte kommer att finnas , så fyller de upp med sällanköpsvaror eller annat , så nog kommer de att känna av konkurrens nere på storgatan. .
 
Givetvis så sätter de styrande igång med att man är emot utveckling om man inte säger ja till detta . Att man är rädd för förändring osv osv . Men givetvis så kan man utveckla åt olika håll .
 
I Linköping har handel , kommun och fastighetsägare lagt stora pengar på att förändra stadskärnan. Skärma av stora ytor , snygga upp och göra om så att en mer mysig känsla infinner sej .
 
I Söderköping lika så , där satsar man stenhårt på medeltidskänslan och pyttestadskänslan ....och det jättekonstiga är att i det fallet så är HUI helt med på att det är det rätta .
 
I Västervik är det lika dant . Småskaligt , gammeldax och fiskebetonat och detta med samråd av handel och kommun.
 
Men i Viken ska vi göra tvärtom ?? Fattar faktiskt inte detta .
Och dessutom ingen trovärdig konsekvensanalys trots ett så stort ingrepp, och jag undrar varför ?
 
Jaja ....den som lever får se !!
 
Nu är det bara att ta tag i dagen och jobba på , snart stundar semestertider ....och i vår familj jobbar man lite mer då ;-)
 
Kram och ha en bra dag !

Kommentera inlägget här :