Hur tänkte de nu ?

Fattar inte !
 
70 flyktingar till Hotellet i Valdemarsvik och Erland sätter ner foten och gör en skrivelse. De blir överkörda och de kan inte planera för de belastningar som det medför.
Nu fick de ju iof några månader på sej att planera för hotellet fick ju byggas om .
 
När Stefan sa det samma som Erland så var det en spark i röven .....det påverkade inte alls samhället med flyktingar och Näringslivet i Gusum och Ringarum ljög helt enkelt att det var problem .
 
Nu säger man att man inte alls har något emot att det blir 600 flyktingar på ett ställe där det är 200 idag . Alltså går det att fylla på med 400 till och det är inga problem.
Ok....tror han att de kommer om 10 år ? Ska vi bygga ny skola och dagis ? Ring ner till Viken och försök att få en tid när du är sjuk så får du se hur lätt det är . De är fullkomligt överbelamrade där med folk som är resurstagande pga tolkar mm mm .
 
Kan det vara så att det nu är hans Sosseregering som pekar med hela handen så det är inte så mycket för Erland att göra utan att säga ja tack och amen ?
 
Vi har redan en lång kö på dagis där folk med arbete inte får in sina barn . Vi har en skola där man drar ner resurserna för de som behöver stöd och som har rätt till stöd enligt lagen. Hur ska vi lösa det här ?
 
Jag har inte något emot att man är för eller emot flyktingar oavsett antal . Vad jag reagerar emot är denna totala brist på att vara konsekvent !
Man ändrar åsikt i samma takt som man byter kallingar. Man ändrar åsikt beroende på VEM som säger vad.
Man offrar personer och näringslivet för att det passar deras syfte ena gången .....man säger samma sak själva nästa . Mycket märkligt !
 
Men det ingår väl i deras nya positivitetskampanj ?! Så nu ska ni se att tursiterna och folk som vill flytta hit strömmar till !! Äntligen !! Som vi väntat ! ;-)
 
70% av barnen är nöjda med skolmaten ....det är väl ändå ett ganska bra betyg ? Undrar om det blivit bättre då rätt mycket fokus har satts på det på senare år. Hoppas det iaf och att man fortsätter att göra vad man kan för att få till bra skolluncher trots de måste vara billiga . Det är för många det enda riktiga målet om dagen och det betyder mycket för fokus i skolan att kunna äta ordentligt. Många är ju inte så förtjusta i frukost heller , och då blir det än viktigare .
 
Med önskan om en fortsatt bra dag !

Kram
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :