Är det inte fantastiskt ?

Så har då HUI , svensk handel uttalat sej positiv om att bygga stort ICA nere på centrumplan .
 
Vad han bygger denna positiva hållning på vet i tusan . Helt klart är iaf  att inte hört efter med sin egen organisation Svensk Handel som yttrat sej i ärendet via sin konsekvensanalys .
 
Så vad tror HUI händer med parkeringsplatser , övriga byggnader , övrig handel i närområdet, i ytterområdet.
Kommer turism och handel utvecklas med fler folk eller kommer byggnaden dra bort folk från Storgatan ?
 
En SWOT analys har de säkert gjort innan sitt uttalande , hur ser den ut ?
 
Söderköpings och Västerviks centrum har en annan syn på sitt centrum , där det lilla och pittoreska ger mervärde till centrumen ....här verkar det vara helt tvärt om. Vad bygger man den synen på .
 
Utökad ICA ger konkurrens till småbutikerna , det är inte något att göra åt , konkurrens är konkurrens , och både Vammarområdet och ICA Gusum kommer att känna av det . Det är inte heller något man kan ta hänsyn till egentligen....MEN ...hur kommer tomma lokaler på storgatan i stort påverka turism i Valdemarsvik .
För även om inte konkurrens är kommunens sak , så är turism och utseende på centrum kommunens sak ....o hur kommer det att se ut och vad strävar de efter ?
Hur vill vi att utseendet på Centrum ser ut .
Kommer folk som nu kommer att stanna på Grytsvägen fortfarande att vilja gå in i Centrum och om de inte gör det , finns det då ytterligare plats att utöka den nya handelsplatsen med ytterligare affärer på Grytsvägen ?
 
Många frågor och väldigt få svar .
 
Det absolut märkligaste är att EFTER att han avgett en positiv ställningstagande i NT så ska handeln i Valdemarsvik pratas med . Han har viss tid till förfogande och då blir det besök . Ledsen , men sin egen organissation hann han inte med då heller , dvs Svensk Handel . Och de företag som ska besökas , utses av ........kommunen ;-)
 
Smart ! Han får säkert inte alls tillrättalagd information !!
 
Valdemarviks Kommun i ett nötskal ! Härligt med oberoende rapporter !! ;-)
 
 
 

Kommentera inlägget här :