Pray for Paris <3

God morgon
 
Alla tankar har nog gått till Paris och Frankrike den här helgen.  IS denna frukansvärda organissation som sprider skräck i världen.
Det händer attacker hela tiden jag vet , men Paris var riktigt utstuderat jävligt !
Det var en attack mot alla oss . Frankrike är det land som går i framkant när det gäller frihet , jämlikhet och broderskap och därför är de extra utsatta . Det var en attack mot hela vårt västerländska sätt att tänka . där demokrati och yttrandefrihet är grunden i våra länder .
Kanske , kanske kom det någonting gott ur det hela då stormakternas ( Ryssland, USA , Frankrike , Iran och Saudiarabien ) förstår att de måste jämka på sej lite och komma överens , och kanske, kanske får vi se ett demokratiskt hållet val i Syrien om 18 månader.
 
Och jag hoppas också att Sverige slutar att vara så förbannat flata så när vi vet att människor åker ner till Syrien och ansluter sej till IS , så ska de fasiken i mej inte vara välkomna tillbaka !
 
Mässveckan är över och då kommer det riktiga jobbet . I år har vi inte haft lika mycket som vanligt så vi får väl göra en liten utvärdering på det vartefter . Kul är det iaf och vi får tacka Finspång ännu en gång för att vi får vara med ! Det är så befriande kul att stå i deras monter , gapskratt hela tiden mer eller mindre
 
Fick ett brev av vår kommun i fredags , där jag fick tillfälle att yttra mej om det nya boendet för ensamkommande flyktingbarn för att jag var närmast granne . Alla vi som bor runt om har fått ett .
Ingen fakta fanns i brevet . Inte hur många de skulle vara och inte ett ord om vilken form boendet skulle vara i .
Vad som är ännu värre är att de bygger för fullt , tjänstemännen har redan fått order att teckna kontrakt och det har redan stått i tidningen att det ska komma igång i December .
 
Vad spelar det för roll vad vi grannar säger då ????  Ett spel för galleriet alltihop !!!
 
Ska EN husägares vinstintresse gå före samtliga andra grannars förlust ?  För tro det eller ej .....en flyktingboende till gör inte huspriserna i Gusum högre ....snarare tvärtom !
 
Att demokratin i Valdemarsviks kommun är satt ur spel vet vi ju sedan länge , men det är verkligen synd på en sådan här fin kommun att man inte kan köra med raka kort !
 
Nu är det full vecka igen ! Det börjar närma sej december och det är mycket som jag ska komma ifatt med .
Förutom allt här på Gripband så är det  även Trolltyg ...och en annalkande jul också .
 
Önskar er en härlig vecka
 
Kram

Kommentera inlägget här :