Ishockey, fotboll och flyktingar !

Vi läser i tidningen hur alla våra skolor , dagis och fritidshem inte räcker till längre. Att få en tid hos doktorn är stört omöjligt nuförtiden då de också har ökat tryck. Nytt boende ska öppnas i Holmtebo , men räcker det ?
Nej inte då !!
 
Vi vet att reglerna för ensamkommande flyktingbarn kommer att ändras . Mindre personal , och inget krav på personal nattetid längre. Mycket mindre ersättning och det kommer heller inte bli något krav på eget rum i fortsättningen . Chefen för boendet i Viken fick i uppdrag på KSAU att kolla över möjligheten att ta emot fler barn där. Inget gjordes .....för han ville inte !
 
Istället öppnar de upp ytterligrare ett boende här hos oss i Gusum , mitt emot mej . Nämligen RK Teknik som mycket snällt hyr ut sin Bruksgård för 45.000 i månaden till ungfär 4 "barn" till !!
 
Oppositionen fick inga som helst underlag på hur detta skulle se ut . De har inte varit på något studiebesök på det befintliga boendet för att se om det finns utrymme där . De blev helt överkörda .....IGEN !
 
Varför gå till dessa möten som KSAU, KS och KF ??? De fyller ingen som helst funktion .
 
Och nu ska det skrivas kontrakt. Och RK-teknik tyckte att det kunde vara på 6-8 år . Ja jag förstår ju det ! Och om fyra ungar kostar 45.000 , ( 540.000 om året ) och hela byggnaden rymmer flera hundra "barn" så kan det ju bli en riktigt bra affär för RK-teknik .  För ingen får veta hur detta kontrakt kommer att se ut ....det får oppositionen veta sedan när det är klart .
 
Snälla Erland och Helen ...kan ni inte köpa vårat hus ?  Stor bostad med kanske 350 kvadrat bostadshus och massa rum , 2 kaklade badrum med bubbelbadkar .....stort kök och matsal . Altan med pool ! Dubbelgarage med värme  och stor affärslokal  på 250 kvadrat . Det får säkert plats med 100 talet barn här med och för en summa av 2 mille kan det bli ert !! Ni blir också av med mej till en kostnad av 4 år i Bruksgården , och ni slipper också våra två företag som ni ändå inte vill ha i kommunen . Är det inte en bra ide ...win-win för oss båda två ?
 
När jag ändå är så fruktansvärt irriterad så blir det ju inte bättre av att jag läser i Viksbladet att kommunen är med och sponsrar hockeyresor ?????!!!! Är det näringinslivs/marknadsföringsbudgeten som går till det eller VAD??? Marknadsföra vad ? En hejjarklack från Valdemarsviks kommun?
 
Ja det är väl tur att vi andvänder våra skattekronor så effektivt , när alla kommunala inrättningar går på sina knän och företagen lägger ner eller flyttar . Hockey , fotboll och flyktingar ...det är framtiden det !!!
 
Ja jag vet att vi alla måste hjälpa till .....men någonstans tycker man ju att just vi i Valdemarsvik har tagit mer än det ansvar som behövs . Det kan ju inte vara meningen att hela kommunen ska raseras ?
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :