Budget

God morgon
 
Ja så kom då budgeten för Sverige ut igår . 6 av 10 får skattehöjningar när det gäller privatpersoner. Klar försämring för företagare . En klassisk vänsterbudjet med satsningar i välfärden som arbetslöshet och försäkringskassa men också på byggande och infrastruktur .
 
Målet är att ha Europas lägsta arbetslöshet år 2020 ett mål som experter säger att vi inte kommer att nå .
Igår sa även vår finansminister att målet var svårt att nå pga alla nyanlända som kommit in . Sveriges befolkning börjar nu närma sej 10.000.000.
 
Jag tror inte alls på det här . Nu kommer sjukskrivningarna att öka igen . Byggsektorn lider inte på något sätt av arbetslöshet så att den får Sveriges arbetslöshetsstatistik att minska är helt befängt. Redan nu så hyrs det in arbetskraft där ifrån våra grannländer , speciellt baltstaterna och Polen. Så vinsterna kommer att hamna där .
 
Slopade subventioner på sociala avgifter  för ungdomar när man anställer dom kommer däremot att öka arbetslösheten. Dessutom tar man bort många ungas chans att komma in på arbetsmarknaden.
 
Ökad beskattning på företagen , slopa 3:12 reglerna som nu faktiskt har gjort att egenföretagare tagit ut lön ...kommer leda till att det återigen blir attraktivt med svartjobb istället.
 
Likaså RUT och ROT . I speciellt RUT som drabbas värst är det både svartjobb som kommer att öka men också kvinnor i första hand och med annars.
 
Ökad skatt på  tobak och alkohol leder till ökad smuggling. Gränserna mellan Sverige och Tyskland är ju helt öppna så det är ju bara att bära hem .
 
Och det som återgigen drabbar landsbygden .....ökad skatt på diesel och bensin .
 
Så krasst sett så tillhör jag dom som drabbas mest . Bor på landet , egen företagare och rökare .
 
Jag är också den som inte kan ta del i de satsningar som görs i välfärden , för de gäller inte mej.
 
Det värsta av allt är dock det spel för galleriet som sker. Nu gör alliansen varsin budget MEN de har lovat att släppa igenom sossarnas budget så det är helt onödigt arbete . Helt sjukt tycker jag !!
 
Samma spel verkar pågå i vår kommun. I ICAs seniortidning ses att läsa att det är klart med ICA i Valdemarsvik och det kommer byggas en SALUHALL där .
Och jag hörde redan i våras att ICA var redan klart . Så tydligen är det så att det bara är spel alltihopa och inget påverkar bygget på något sätt för det kommer att klubbas igenom oavsett.
 
Politik nuförtiden är inte logik eller ansvar det är taktik och makt !
 
Men nu en ny dag som jag hoppas blir lika underbar som igår , då jag för en gångs skull hann ut på kvällskvisten. Underbart skönt var det och man börjar se skiftningarna till höstfärger i träden nu .
 
Kanske blir det en till promenad idag <3
 
 
Kram
 
 

Kommentera inlägget här :