Öppna möten ?

Ja man kan ju undra ibland vad de menar med saker och ting .
 
Går in på Sossarnas sida och läser om att de ska ha möten om boendeutredningen. Öppna möten står det .
http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Arbetarekommuner/Valdemarsvik/Aktuellt/
 
Men både i Gryt och i Gusum så fick några reda på att de inte var välkomna . De var visserligen politiker ....men också skattebetalare och boende på de ställen som mötet hölls.
 
 
Erland vidhöll att de inte skulle vara där utan att mötet var för sossar och de som delade de socialdemokratiska värderingarna. Märkligt när även hans fan-club går ut på sociala medel och säger att det är öppna möten för ALLA .
Fruktansvärt oförskämt tycker jag !
 
Nu var det inte bara ett möte om boendeutredningen utan också ett värvningsmöte till sossarna . Kanske något som de skulle talat om innan mötet så att alla vet vad för slags möte man går på ?
 
Till råga på allt så var det i Gryt inte heller de som bjöd in ...utan Sockenföreningen som på ett möte tagit upp detta. Det resulterade i att Helene skulle komma ut till Gryt och berätta för dom det de ville veta .
Men när de som bäst höll på att planera mötet så hade sossarna helt plötsligt bokat plats och dag och då blev det på något sätt deras möte ?  Demokrati när den är som bäst ?
 
Att döma av innehållet på mötet där Erland fick på skallen rätt rejält i Gryt och den samlade uppfattningen från flera var att han var väldigt dåligt påläst ....om han ens läst utredningen. Det var ovanligt faktiskt och väldigt oväntat.
Helen och Kettle var också med . Och en privat liten undran är hur länge det kommer att fungera mellan Kettle och Erland ....jag ger det högt ett år ;-)
 
I Viken stod Erland och Kettle färdiga kl18 ...bara det att mötet var kl 19
 
 
 
Attityderna mot saneringen har ändrats sägs det , och detta efter att kommunen informerat så bra . Tvivlar på det , för jag känner ingen som kollat på deras infocenter. Det är snarare så att kritiken och frågor alltid kommer ibörjan , sedan ebbas det ut och glöms bort .
Jag vet fortfarande inte om det var värt 350 miljoner kronor . Har ingen kunskap om det , men att lägga cromet vid sidan av viken känns ju inte så bra . Verkar väldigt instabilt då pelarna inte stod still och dessutom försvinner ju lakvattnet ner i Viken igen så det verkar ogjort arbete.
 
Däremot så fick vi väldigt fint i hamnen .....men var det värt 350 mille ? Nja ...inte så säker men nu är det gjort och fint blev det.
Lika fint ser det ut att bli i Gusum men om det var värt pengarna tror jag inte på där heller. Tror att det släpper iväg mer föroreningar nu när de grävt upp det och det sätter igång och regna . Men som sagt , jag vet inte och det vet inte politikerna heller som bestämde det här .
 
Såg precis nyheterna på tv och hör Gustav Fridolin säga att Miljöpartiet är ett feministiskt parti och att han vetat om  ....MEN han kunde inte förstå att kvinnor kunde uppfatta Yasri Kahns sätt att vägra hälsa på kvinnor som kränkande ???!!! Hallå ....får det inte vara nog med MP skämt nu på bästa sändningstid ....jag får ju träningsvärk i magen av allt skrattande !!! ;-)
 
Nu blir det en jobbig men kul helg . Grabbarna försvinner till Gotland imorgon på årligt rally och Lina och jag blir ensamma med 3 företag , 6 hundar , extrajobb och allt som måste göras. Det blir ett evigt pusslande för att få ihop det och så att inte kunderna blir drabbade . Men det är samtidigt skönt att få en ensamhelg lite då och då . Mitt schema är fullt med gamla kompisar , Hilma-mys och fix hemma .
 
 
 
Anton och hans Örebrogäng Black Knignt vann sin första match mot Stockholm i fredags och i helgen blir det en ny som vi får följa via länk då det bara är 6 matcher från Superserien som visas på tv. Kul och spännande är det men krångliga regler som man förhoppningsvis lär sej ! :) Lycka till !!
 

Stora pojkar det där !! Och jag hörde att lagen i Am. Fotboll skulle bli de första sporten som skulle med RFSLs hjälp bli HBTQ certifierade . Oväntat , men samtidigt härligt att just den sporten är i framkant när det gäller sådant där man kan få för sej att matchokultur råder  :)
 
Kram och ha en fin helg , det tänker jag ha !!
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :