Glad midsommar

God morgon
 
Nu är hon äntligen här våran Sig-Britt Isaksson !!
 
Härlig, underbar .....men nog känns det som man har barn på nytt .
Är hon inte för söt ??!!
 
Maja Ohlsson och Barbro Ängman är väl så där lyckliga ...de tittar på henne som hon var en daggmask ungefär ;-)
 
Men nu börjar Maja och Barbro tina upp lite grann och tillåter henne både det ena och andra ...härom dagen så hittade jag Barbro bitandes på ett tuggben i hundgården , medans Sig-Britt slet och drog i hennes svans ;-)
 
Valdemarsvik tar tag i sina företagsrankingar . Absolut nödvändigt för att bli konkurrenskraftiga ....men herregud måste man ta till Universitet för det ? När det gäller Bäst att bo så är det bara att köpa boken som säger alla kriterier och läsa vad som väger tungt . Vi är ingen storstadskommun....det ger minuspoäng men det kan vi inte påverka ....och allt som hör till det .
Men vi kan påverka Näringslivsrankingen ....och den påverkar hela samhället . Så kanske någon form av givande näringslivstänk vore på plats ? Varför fungerar det inte nu ? Ta in företagen som vågar säga vad som är fel, för helt klart är det helt uppåt väggarna.
Det är inget svårt alls att vända det negativa till något positivt. En bra början är att se företag och företagande som en tillgång . Och handling väger mycket tyngre än tomma ord !!
 
Invigning av Gusumsån . Härligt att det äntligen är gjort . Miljöprojekt  eller inte ...det härliga är att vi äntligen fått bort ruiner och det är snyggt och prydligt. Ön mitt i ån blev jätteläcker ....men hur är det tänkt att man ska sköta den ? Sedan ska det göras parkområde . Snälla , snälla , snälla ....gör inte mer än att ni kan sköta det . Det är ju redan nu problem att rensa rabatter och klippa gräs här i Gusum . Enkelt och prydligt räcker gott åt oss .
Ett utegym har jag hört talas om. Det skulle bli perfekt ! Vi har många utlandsfödda här som skulle kunna sysselsätta sej och där pengar inte räcker till ett vanligt gym , så varför inte . Men sedan är det synd att plänga in så mycket mer , utan en promenadstråk skulle vara fint och bort med bänkarna som A-lagarna sitter på !
Gör absolut inte någon skateboardpark bara . Det finns inga åkare för det första och det är för dyrt att hålla ordning på.
 
 
Så klubbades nya skolan i Sörby igenom . Segegren såg som sin uppgift att läxa upp en politiker...men glömde att han blev kallad för att svara på frågor , för han svarade inte . Synd och respektlöst.
 
Erland läxade upp politikerna och sa att om man inte har råd att köpa en sportbil så ska man inte göra det .
 
Men Erland .....var det inte du som gjorde ett helt blogginlägg om hur billigt det var med gångvägar , Folkets Hus , Fotbollsplaner osv osv ....så skillnade mellan de olika byggena kan ju inte bli mer än ett par hundralappar per person . Och för en investering som ska ligga 40-50 år och som dessutom är en kommunal angelägenhet kan ju inte vara så farligt.
 
När det gäller Loviceberg så talas det om att det KAN bli mögel ....värre en så är det inte . Men när det gäller Folkets Hus så är det ett helt mögelskadat hus ...men det pratar man inte om alls längre.
Att bygga fast sej ute på Sörby för ett temporärt problem är helt korkat . Långt bort för de flesta i samhället .
 
Nu tänker jag ta välförtjänt tre dagar ledigt !!
 
Gripband har gjort den bästa Junimånaden på många år och vi har mycket nytt på G framöver också .
 
Trolltyg har gjort en gigantisk ökning sedan förra året . Är så himla glad och lycklig för att hårt jobb har lönat sej.
Vi kommer också att synas i vinter på TV  då en tv- produktion har tagit kläder från oss till 6 program tror jag  .
 
Vi har ett stort antal stammisar nu och fler norrköpingsbor och linköpingsbor tar sej direkta shoppingrundor till oss . Fiskspakunder och ögonfransförlängningar är två extra roliga ben att stå på som lockar in andra kunder än vanligt . 
Ja jag trivs verkligen med livet just nu , och i helgen ska jag absolut inte göra någonting annat än att njuta med vänner , hundar och givetvis min lilla Hilma också .
2 år gammal snart , men så otroligt klok och smart . Ja ni politiker .....ni kommer få jobb om några år ;-)
 
Kram på er och ha en underbar midsommar !!
 
 
 

Kommentera inlägget här :