Nej så dåligt är det inte som enkäten säger är det inte

Så kom då artikeln om det dåliga företagsklimatet .
 
Först och främst vill jag säga att det är tråkigt att NT är så färgad eller helt okunniga om hur saker förhåller sej i Valdemarsvik . 4 personer uttalar sej och ingen tycker och tror att det är något fel med företagsklimatet i Valdemarsvik. Borde man då inte söka sej till någon som har svarat på enkäten eller i alla fall hade kritiska åsikter .
 
Göran Trysberg tror att det handlar om attityden hos oss företagare och hörsägen´och det kan inte kommunen göra något åt .  Kan prata för egen del och jag har inte på något sätt haft något med kommunen att göra de senaste 5 åren . Känner inte på något sätt att jag är värdefull som företagare , har inte haft ett telefonsamtal , inte ett förslag på träff inte fått något matnyttigt till mej via de nyhetsbrev som skickas ut ....möjligtvis näringslivskvällen som har varit bra vissa gånger . Annars finns det inget alls i dessa nyhetsbrev som har med samverkan av något slag att göra . Hur är det möjligt att skapa bra förhållande till företagen då ?
 
Erland Olausson försvarar frågan om kommunen konkurrerar med företagen med att det är 3 olika upphandlingar som påverkat detta som kommunen inte är ansvarig för . Han syftar på Sotningen , taxi och något mer . Tror faktiskt de kunde påverka mer i dessa fall än vad de gjorde ....men vet inte det med säkerhet . Men i jag tror inte att det är dessa tre alls om jag ska vara ärlig . Tror det är att Kommunen själva drev camping .....deras avtal med Radiowix om städningen på Folkets Hus , Bertil ...förra kommunalrådet som själv drog nytta av de som jobbade med miljöprojektet och hyrde ut lokaler....osv osv . Det finns flera sådana fall .
 
Stefan Gustavsson tycker inte att det är så farligt alls . Hans egna kontakter med kommun och tjänstemän är positiva. Ja tror de ja...när han har hela kommunen bakom sej i de nya ICA planerna. Att det sedan är 2000 namnunderskrifter EMOT bygget i Valdemarsvik säger ju att det är fruktansvärt många emot ....för alla nej-sägare har ju inte ens skrivit på. Hur skulle han kunna tycka något annorlunda ???
Sitter också som en av fem företagare i Näringlivsgruppen ( 5 företagare 8 kommunfolk , 1 bank och 1 arbetsförmedling) som jag anser är orsaken till vårt näringslivsklimat .
 
John Furenbäck ....även han en av de heliga 5 i gruppen. . Inblandad i Radiowix som har flera avtal med kommunen...även inblandad i Nybyggarna som sitter med och styr och som just nu är ansvarig för företagsklimatet i kommunen. Sedan är han ordförande i Företagarna....och då är det ju ganska svårt för honom som sitter på 3 viktiga stolar. Ta parti för sina företag i företagarföreningen ELLER för den näringslivspolitik som drivs ....eller inte drivs ?
Han tror det är för lite folk i kommunen ....nej det är nog anställda än någonsin tror jag .
 
 
Artikeln är mer än snedvriden och om vi ska tro dessa herrar så är vi företagare rätt blåsta som lyssnar på andra ...vi förstår inte de affärer som kommunen gör ....vi överdriver  och det är inte som resultatet visar .
Ok ....varför då tillsätta en utredning ?
 
Nu stundar en arbetsintensiv vecka . Älgjakt står för dörren och halva Sverige slutar att fungera . Hoppas de får tur med vädret där de sitter .
 
Jag har sagt åt "mina" älgar att gå och lägga sej här i trädgården så de inte råkar illa ut så Beatrice med kalvarna Rolf och Ralf ....samt Lisa med barn dyker nog upp framåt söndagkväll ;-)
 
Kram och ha en trevlig helg
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :