Traktorpulling !

Traktorpulling = Tyngder läggs på ju mer man kör och till slut så stoppar maskineriet
 
Precis så är det i kommunen ....sista bautastenen lades på när " stormen Mats" som så fyndigt Anders Hagander sa , drog förbi . Eller förbi kanske man inte kan säga för det är svallvågor ...kanske till och med en Tsunami efter detta .
 
Alliansen kräver avgång för skolledningen . Centern vill inte gå så långt för det är en tvistefråga säger dom . Föräldrarna kräver ett föräldramöte , men jag kan säga att även vi andra som inte har barn i skolan undrar hur det sköts ?
 
Oavsett tvistefråga så är det så otroligt klantigt skött , och det från samtliga i chefställning . Rektor , skolchef och ordföranade . Samtliga saknar ledarförmåga och frågorna är många .
 
Ska man ha ett möte så skulle jag vilja ha in några fler frågor förutom de varför ingen tog ansvaret och kom till skolan och förklarade . Varför smet rektorn ? Vart har ordförande hållit hus och varför kommenterar Erland och inte Segergren som högst ansvarig ? När Erland nu kommenterat att kommunikationen varit dålig ( som säger vid varje tillfälle ) varför går han eller Segergren DÅ ut och ställer sej till förfogande för kommunikation ?
 
Jag skulle också vilja fråga :
 
1. Varför gör man en omorganissation  över lärarnas huvud ?
2 Varför drar man in politikernas besök i skolorna när kontaktpolitikersystemet inte fungerar ?
3 Vad är syftet med att säga till politikerna att de inte får ta kontakt med lärarana utan ska få information från Jens ?
4 Varför har man sagt till lärarna att de inte ska prata direkt med politikerna ?
5 Varför ifrågasätts Alliansens oppositionspolitik på de högsta mötena ? Varför är det ens uppe för diskussion?
6 Hur ska ni få ordning på samarbetet i skolan när rektor , skolchef och ordförande BU saknar förtroende ?
7 Har ni tänkt om i ert sätt att leda efter " stormen Mats" eller är toppstyrning den modell som ni tänker fortsätta med .
8 Ska Valdemarsviks kommuns anställda vara rädda för att yttra sej när det finns problem ?
 
Skulle kunna ställa 1000 frågor till men eftersom jag inte ens får svar på detta så gör jag det inte.
Fråga 8 är ju en fråga som förutsätter att kommunen har gjort något oacceptabelt i fråga om Mats Nahlbom vilket jag är övertygad om att de har också och det är facket också eftersom de startat tvist . Men oavsett så kan vi konstatera två saker angående dagens majoritet .
 
1 De är bra på att bestämma utan att fråga och vill inte ha andras åsikter i något
 
2 De är fruktansvärt dåliga på att LEDA kommunen , Vision 2025 är en hyllvärmare och en vacker saga där halva tiden har gått och inget har gått åt rätt håll . Hur tänker ni här ?
 
Kommunen Valdemarsvik har fastnat djupt i leran , vi behöver en ny start för att komma vidare, och några personer som tynger måste bort  !
 
##################################################################################
 
Samtidigt är jag glad för egen del . Gripbands bokslut är klart och vi är tillbaka i bästa formen efter satsningarna året innan . En  riktigt bra vinst i år och redan nu kan jag säga att förutsättningarna till nästa bokslut ser ännu bättre ut . MEN ...man måste jobba som en slav för att det ska se ut så . Inget kommer gratis även om många tror så !
 
På lördag är det lokal handelsdag i Söderköping och affärerna är öppna 10-16 . Välkomna då för det är mycket erbjudanden och lite extra i varje hörn . Skoj med Söderköping som alltid har något på G .
 
Nu önskar jag er en fortsatt bra vecka
 
Kram
 
 

Kommentera inlägget här :