Välkommen fredag !

God morgon
 
Både bra och dåliga saker  händer i Viken nu . Näringslivskvällen i år är intressant  ! Mia Törnblom är en föreläsare och författare som jag tycker om . Energirik som få och har ett levande berättarsätt  och det finns dessutom verklighet bakom hennes teorier om att lyfta sej själv. Självkänsla , självsäkerhet ....inte samma sak men det hänger ihop. Att sedan som företagare även "sticka ut" , vara bäst och våga synas . Det gäller inte bara företagare utan hela kommunen, dej som privatperson , som politiker mm mm
 
Men min stora fråga är ......får man sticka ut i sådan liten kommun som detta är ?? Svara på det om ni kan .
Min erfarenhet är att knivarna i ryggen haglar tätt på de som inte följer spelreglerna oavsett vad det gäller.
Och ska vi ha någon nytta av Mia så bör vi nog diskutera det också ....hur acceptansnivån och hur openminded vi egentligen är . Nu erkänner ingen att man är avundsjukt lagd , men det florerar friskt bland de flesta . Och få saker hämmar så mycket som det .
 
Insändare i tidningen som svar på Alliansens artikel om hur Kommunen är som arbetsgivare . De anställda fick en fest så hur kan de klaga ???? Kallas inte sådant för muta ??
Så lätt är det  kanske inte som de säger . Lärarna bjöd in till möte ....inte vilket möte som helst utan KRISMÖTE . Hela styrgruppen var inbjuden men bara kontaktpersonerna .....dvs en från alliansen fick gå . Inte alls bra att alla beslut tas över deras huvuden i skolan . Politiker bestämmer sedan delegeras det till chefer som genomför utan inblandning av varken opposition , eller lärare . En sådan omorganissation är dömd att misslyckas .
Har jag förstått rätt så går det ut på att man ska täcka upp i varandras ämnen och att det finns lärarlag . Man ska dessutom hålla lektionen i den frånvarande lärarens ämne . Med andra ord så kan gympaläraren tvingas gå in och ta en franskalektion ??? !!! Same , same but different tycker tydligen Sossarna !!!
 
Sossarna bjuder också in till prat om ICA bygget igen . MEN .....varför skriver man Socialdemokraterna när man själva styr kommunen ihop med MP och NB ??? Trodde man skrev att Kommunen bjuder in då
 
Nej de förstår inte alls varför vi har så låg Näringslivsranking utan ska göra en utredning som utomstående ska stå för och kolla om det finns något som beror på kommunen själva . De blandar också upp med lite andra undersökningar för att få upp statistiken lite .
 
Jag vet redan nu vad de kommer att säga efteråt .....de som varit i kontakt med kommunen är nöjda , och sedan antyda att det är företagens attityder som det är fel på för vi har en negativ spiral i kommunen.
MEN ....de företag som är kvar går nog lika bra som vanligt , det är inte det som är problemet utan en massa annat som spelar in .
Politikernas attityder ....favorisering av vissa företag ....kommunen som konkurrerar .....svågerpolitiken som aldrig varit tydligare och det är speciellt NB som håller på med , tron att information är det företagen efterfrågar istället för genuint intresse för företagen osv osv ....det finns tusen saker att ta på och det skulle vara lätt att vända trenden om de bara tittade på sin egen organisation .
 
Nu är det iaf äntligen fredag och jag kommer ha lång dag på Trolltyg idag ...jobbar även där imorgon som vanligt . Lina har fått ordning på sin fransstudio inne på Trolltyg och det går verkligen som tåget nu . Så skoj !!!
 
Det blev verkligen jättefint så nu är det bara att boka tider !!! ;-)
 
Nu önskar jag er en härlig helg , för det tänker jag ha !!
 
Kram
 
 

Kommentarer :

#1: Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Vilken mysig liten franshörna<3<3<3

Svar: Tack ! 💚 Den blev supermysig . Har precis provat britsen och fått påfyllt på fransarna så jag kan bekräfta att man ligger skönt där :) Vet att man lätt kan somna också ;-)
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :