Vi bygger bygger upp ! ....du måste flytta på dej !

Ja då var han tillbaka från och med imorgon läraren Mats Nahlbom. Så skönt !! :) 
Att han ÄR tillbaka tyder på att kommunen inte hade mycket på fötterna . Att facket vill fortsätta driva tvisten lokalt och även kanske centralt tyder på att det är Nahlbom som sitter på sanningen .
 
Och med tanke på händelseförloppet , krismöten med lärarna och det toppstyre som införts i utskottet är det inte så svårt att lägga ihop två och två 
 
Å ena sidan den mest populäre läraren . Hyllad som mest kompetent av  sina kolleger . Skyddsombud och mitt inne i kritik mot sin arbetsgivare . Hängiven och passionerad för sitt jobb . Upphöjd till förstelärare . 
 
Har pratat med många människor och inte en enda har haft något negativt att säga om honom ...inte en enda !
 
Och på andra sidan har vi en rektor ....känd för kalabalik från tidigare anställningar där lärare o rektor inte drog jämt .
En skolchef som beskrivs som en envåldshärskare underifrån och för att vilja strypa informationsflödet till politiker . Goggla på honom så får du fram lika mycket konstigheter där .
En ordförande i  utskottet som är känd för sitt översitteri och  sitt humör . Ha har vid flera tillfällen svarat olämpligt kränkande på kommunens facebookgrupp
( kan säga att jag läst ett brev skrivet till Lina från Segergren som är i högsta grad anmärkningsvärt )
.Att Jens är ensam i detta förfarande är omöjligt . Men att det går högre upp än Segergren är jag inte säker på .Erland är jurist och smart och det vore högst otroligt att han den här gången låg bakom.
MEN ....de har inte tagit avstånd från hanteringen av fallet .....tvärtom ...och det kan stå både Erland och Helen dyrt . Att detta är maktmissbruk tvekar inte jag på och det gör även ALLA jag pratat med . Röd eller blå ..ALLA förkastar kommunens handlande i detta ärende .
 
Så är det smart att fortsätta driva detta som Mats var skurken ? Kommer de få lugn i skolan med dessa  kvar ? 
Nej det är inte möjligt och hur det än går så har de förstört mycket med detta....och speciellt för sej själva .
För sådant här maktspel och odemokratiskt handlande hör inte Socialdemokratin till ! 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :