Internationella Kvinnodagen

Internationella kvinnodagen ! Jag tillhör ju dom som inte vill att det ska finnas speciella dagar för kvinnor , speciella företagsevent för kvinnor osv osv . Tyvärr så kanske vissa saker fortfarande behöver finnas med tanke på löner, styrelseposter , metoorörelsen . Forskning utgår från män och i skolan är pojkar tillåtna höras och ses mycket mer .

Avskyr kvotering ! Men ser problemet med gubbväldet i topparna där män enbart väljer in män ....o helst samma sorts män som en själv , gärna bästa kompisen . Tyvärr är problemen inte bara männens fel (Så lätt det hade varit då 😉) Utan vi medsystrar till en glänsande duktig kvinna är de första att kasta knivar . Följden blir ofrånkomligt att vi från barnsben lär oss att inte sticka ut ...inte märkas och inte ta för oss ( gäller även lysande män med "fel" bakgrund )

Så vi kanske skulle börja med att skrota jantelagen och ge den en egen  dag istället  och uppmärksamma de faktorer som gör att världen inte är jämställd mer än vad den är och vad som hämmar utveckling  ?   Rikedom, bra jobb o löner , vackra hus och sommarstugor på en ö .....kändisskap och berömmelse kommer i regel av hårt jobb .....like it or not ! Jag beundrar verkligen kvinnor och män som vågar sticka ut ur mängden och gå sin egen väg ! Mer sådant !!😍

**************************************************************************************************************************

Nu snöar det igen !! Snälla NT ....inte EN artikel till om snöröjning !! Vet i tusan vad som hänt i år när det gäller snöröjningen , de hyllar sej själv upp till skyarna ....och det spyr galla ute på nätet . Kanske är det just därför att det hyllas så offentligt och hela tiden som det blir så ?

Nu tror jag iof inte att det är maskinförarna själva som måste ha sådan bekräftelse ....de gör sitt jobb ....de gör till och med ett ovanligt bra jobb ( enligt mej och på min gata ) .

Alltså ......det snöar kanske en eller några gånger på året och det är ju inte så konstigt tycker man . Vissa gånger kommer det lite mer och då tar det ju lite längre tid . Att dessa maskinförare kastar sej ut när de blir utkommenderade till ett ganska välbetalt jobb ett par gånger om året är väl inget hjältedåd om än jättebehövligt . Win-win skulle jag behöva säga ? !

Vill de köra i några timmar eller vill de köra så länge de kan tro ? Jag tippar att de kör så mycket de kan iaf för att det ska löna sej riktigt ordentligt . När det kommer mycket snö är det klart vissa människor som måste iväg och inte kommer ut med sina bilar eller hundar blir irriterade .Tror det alltid har varit snack om detta i alla tider och inte så mycket att göra åt .

Men dessa hyllningstal blir ju lite för mycket när planeringen inte är 100 alla ¨gånger . Om man kör och småpillar i en korsning i en timme medans det finns oplöjda vägar i ett samhälle så blir det irritation , det får man räkna med . Kör istället alla gator upp och ner och gå tillbaka till korsningarna . Man behöver inte vara expert för det ....så har det alltid fungerat i alla tider .

Det är extremt dyrt för kommunen med snöröjning . 50.000 för en runda var det någon som sa ....och 5.000 för den som har snöjour ....dvs den som tittar om det har kommit snö .

Förr så tittade man ut om det kommit snö ....och det gick bra då även om maskinförarna kanske kastade sej ut lite väl snabbt ibland . Men sätt en gräns då på visst antal centimeter ?

Förra veckan ....fösta natten det började snöa så hörde vi plogbilen klockan tre på morgonen . Den gnodde upp och ner utanför på gatan . Jag gick upp strax efter ....drack kaffe och gick ut och såg att det inte kommit i princip någonting . Någon cm kanske och det var inte ens en upphöjning utanför grindstolpen . Väldigt märkligt måste jag säga .....men en gissning är att det fallit mer i Viken och ingen hade kollat i Gusum utan bara kommenderat ut . Så visst finns det pengar att spara genom bättre koll .

Sedan vill jag avsluta detta med något bra och det är att de som plöjer här har varit enastående duktiga här utanför de senaste åren , för det har verkligen varit en problemväg . De har riktiga maskiner och de trycker ut vallarna och röjer för lastbilar och bilar som kan mötas ....jättebra helt enkelt ! Så ingen skugga på dom från mitt håll .

********************************************************************************************************************************

Carina och Jerker Swarts tog hem nya priser för sina hudvårdsprodukter vid Swedish Health Award. De är verkligen duktiga på att marknadsföra sina produkter och sitt företag . Stort Grattis !! Här finns ett företag som borde användas mer som varumärke för Valdemarsvik i olika sammanhang . Vi har ett stort problem i att vi inte följer med tiden . Det är segling .....fotboll ( Liedholm) och förr var det även en viss kock som fick all uppmärksamhet ....kanske dags att ta fram nya varumärken som ligger i tiden ?

****************************************************************************************************************************

Valresultatet på sossarnas lista tar jag med en nypa salt . Tror inte för en minut att Erland kom på andra plats . Tror inte för en minut på att det råkade bli 2 män , 2 kvinnor  ....och sedan vart annat av en slump när socialdemokraterna har i förväg bestämt varannan damernas .

Den största frågan är fortfarande , ska Erland vara med efter valet i 4 år till ? För ingen annan på listan  har kunskapen att leda kommunen så  frågan är väldigt befogad .

Ett socialdemokratiskt styre utan Erland eller någon annan stabil och duktig toppolitiker vore en katastrof för Valdemarsvik .

 

**************************************************************************************************************************

Slutligen en stor högerspark till Norrköpings Tidningar !!

Alla artiklar de senaste tiden har kommit direkt från kommunhuset ! De har fått en perfekt propagandaplattform att prata ifrån . Alla artiklar är vinklade från ett håll och av oppositionen ser man inte röken av ens .

Till det så har vi blivit av med våra lokalsidor och det är ju inte till vår fördel precis . Helgbevakningen sker över hela distriktet så vi i Valdemarsviks kommun lär inte ha en chans att bli sedda längre .
Speglas inte vårt samhälle i tidningen på rätt sätt så lär vi inte få någon som helst marknadsföring av kommunen till grannkommunerna .....och därifrån kommer ju de flesta som vill flytta hit . Sörjer våra "gamla" reportrar som själva tog fram nyheter från kommunens alla hörn och visade på den mångfald som faktiskt finns här !!

Nu är det full fart i kardborrefabriken ska ni veta !! Vi jobbar dag som natt här för tillfället . En stor kund ska byta datasystem i slutet av April och ska ha nedstängt för order i en och en halv månad. Därför fick vi för någon vecka sedan en jääääääätteorder som ska levereras i mitten på April på 23.000 förpackningar som ska klippas, rullas upp , i påse , nitas ryttare på, sättas etikeltt på  , förpackas 5 och 5 och sedan ner i specialkartong.

Så nu har jag lite helgpyssel också .....så det är ju kul ;-)

Kram på er och ha en härlig dag !!

 

 

 

 

Kommentera inlägget här :