Valdemarsvik kommuns survival kit

2 lyckade möten igår, först sluttampen på Kör XL och sedan gick vi igenom ett nytt programförslag i Radiowix.

Statistiknörd som jag är har jag alltid koll på den här på bloggen. Och nu ligger den  ganska jämt , även under helgerna då jag inte skriver. "Återfallsstatistiken" dvs den statistik där samma dator igen går in och kollar, varierar mycket beroende på vad jag skriver. Är det mycket kommentarere så blir det ju givetvis mycket mer, för då går ju även jag in flera gånger och skriver och folk håller koll på om det har kommit något nytt men ibland händer det inte så mycket men det är alltid stor skillnad på dessa två axlar.

Även när det är lite "heta" ämnen så märks det i statistiken med en gång.

Igår slog "återfallsstatistiken" i topp fast det inte hände ett dugg på bloggen. Intressant !!! Antal unika läsare låg som en medelmåttig tisdag dvs 84 st igår.

Först på morgonen när jag kommer har det redan varit inne 3-4 stycken. Sådana som läser gårdagens inlägg efter 12 på natten. Sedan händer inte så mycket fram till 7 -9 då rasslar det till och jag tippar att många läser bloggar till morgonkaffet.

Ibland har jag undrat varför statestiken ser lika dan ut på helgerna, men då har jag fått förklarat för mej att en del sitter på helgen och tar alla blogginläggen på en och samma dag, därav får du en "återfallsplupp" för varje sida de tar.

Sedan kommer det ganska tätt under förmiddagen några åt gången för att under eftermiddagen nästan ligga helt still. Framåt 19-tiden börjar väl folk sätta sej framför TVn och datan och då rasslar det till igen.
Så ser min statestik ut :)

Syftet med bloggandet kan man ju alltid återkomma till. Från början var det ju ett sätt att skriva av sej, som en dagbok kanske, jag vet inte riktigt faktiskt ens själv. Men då kommer ju alltid samhällsintresset in , och ju mer man skriver om politik och samhälle får man ju också en annan läsekrets . Då lämnas inte det privata ut på samma sätt, framför allt för att de finns så många som bara väntar på att få sticka en liten kniv i ryggen.

För man får verkligen inte göra som jag gör, dvs skriva saker som man inte har med att göra egentligen. Jag har verkligen inte någon utbildning för detta, sitter inte i någon betydande ställning, är inte politiker eller är en man på + 50. 

Och allt gör jag i eget namn . Korkat egentiligen .

Men jag bryr mej faktiskt inte. Jag är för gammal för att ta till mej "lantlollans" ord om att jag höjer mej själv till skyarna, för det gör jag inte. Jag är verkligen en "nobody" men med enormt samhällsintresse och som älskar att debatera och försöka få folk att tänka till. Vem är lantlollan då? Det är en pressad kvinna !
Ska se om jag kan hitta fler inlägg som hon har skrivit så kanske även ni listar ut det ;) Vi kom på det när hon skrev vid ett tidigare tillfälle i början av sommaren.

Nej jag tror verkligen inte att jag är något, och jag är ganska säker på att skulle någon av mina vänner (nya eller gamla) beskriva mej med ett ord så skulle inte det vara inteligent, påstridig, partyprinsessa, wannabe eller något annat sådant "påigt" ord , utan ordet SNÄLL........ och det säger man väl om kor också ;)

Så lantlollan jag kommer att fortsätta mina inlägg, och jag vet att du är med och läser !

Nu arbtsdag, och jag är ensam idag. Stefan är iväg och har rallybilen i "bänk" för att kunna plocka fram de där extra hästkrafterna ur motorn.

Är det någon som har något bra tips till "givaway" sak till vi ska ställa ut på mässan i November ? Alla kör med samma saker där nere så man vill ju sticka ut lite.

För något år sedan gjorde jag en grej till kommunen ( som de givetvis inte ville ha) men jag tyckte det var roligt :)

Tyckte kommunen att det var skoj ? Nej - ingen mer än Näringslivschefen hahaha.

"Valdemarsviks kommuns Survival kit"  en behändig liten ihopvikt pappersfolder på 8*8 cm som de stod så på, och innehöll det nödvändigaste , dvs ett plåster , en metkrok, en kondom och en liten ihopvikt karta över smultronställen i kommunen ;)

(Just nu tycker jag att vi borde byta ut kartan till en annan karta över en annan kommun , där vi kan få uppehållstillstånd i , och dela ut det till alla kommuninnevånare, för det lär vi behöva, med dagens politiker )

Men har ni någon annan sådan ide så säg till är ni snälla !

Ha det bäst !

KramKör XL vecka - Yes !!!!!

Full fart (på alla andra i familjen) i helgen som vanligt.

Lina körde rally i Lördags och det gick väl skapligt tyckte hon. Hon var visst nere i ett vattenfyllt dike , enligt kartläsaren Emelie och underredsspola bilen lite men det var inte så farligt och hon kom upp igen.

Anton har varit och kollat på en folkracebil så snart har vi väl en till bil på gården. 

Igår tränade vi för första gången på månader och började köra in lite ny musik. Åh, så skoj det är!! Det är verkligen en ventil att få rensa allt i huvudet och bara få ge sej hän i musiken och leva sej in i den. Man får sådan energi, och kraft att jag inte riktigt vet hur jag ska förklara.

Efter en spelning, ÄR man verkligen så uppe i varv, att man känner sej lite oslagbar, ungefär som det kan kännas när man tar narkotika för första gången kan man tänka. Det måste frigöra något i kroppen .

Igår var det också BIA-bädds tävling i Valdemarsvik och Lina var med som arrangör, Antons tjej Bella var också där och tävla (och hjälpte till) men det gick inte så där jättebra med hunden Buddy, en skitsöt liten vit ulltuss som skulle platsa i min bil ;) På´t igen  Bella !!!!

Dans till Wahlströms i helgen. Enligt uppgift var det tyvärr inte så många där, vilket är synd när man ordnar något. Men det har varit så många Titanix-spelningar så det är inte så konstigt, när dom slukar allt folk och ligger så tätt . Först i Gryt , sedan Kvarnvik och snart i Ishallen innom loppet av en och en halv månad. Synd är det iaf för jag älskar Grännäsparken.


Gav beröm åt BT igår och det skulle jag inte gjort. I och med att jag skrev i eget namn, gick jag ifrån det regelsystem som gäller i Kommunen, dvs "Jante"

Tro inte att du är något och stick inte ut eller framhäv dej !!!!!

Herregud !!!

MEN ! Jag är ju som alla andra , väldigt nyfiken, och just Lantlollan har jag misstänkt länge vem det är. Och jag är ganska övertygad om att hon följer denna blogg, med tanke på vad hon har varit inne och kommenerat tidigare. Hade just en diskussion med någon, om det för någon månad sedan . Märkligt !
Ta er en titt på inlägget och tyck till - var det så himla farligt och vad var värst tror ni ?? Att jag framhävde mej själv , att jag gav beröm åt Bror-Tommy eller var det bara att jag var jag ???

http://www.nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=5498630&entry=6234667#forumSpelar ingen roll, så här är det , jag vet , har varit med förrut !!! Och man SKA INTE KASTA IGELKOTTAR I BALLONGAFFÄREN  , det är inte så lyckat.

Två möten ikväll. Först Kör XL , för att se att allt är i sin ordning tills på torsdag då det äntligen sätter igång. Kyrkobladet gjorde reklam för den , och det kändes som det inte var "min och Hasses" kör längre , utan att Kyrkan hade fixat det. Men det är inget att haka upp sej på , nu sätter den ju äntligen igång. Trosdag kl 19,15 GLÖM INTE DET !!!!!

Senare ikväll Radiowix, ny programide som måste diskuteras fort . Vi får se hur det blir.

Ha nu en bra dag ,

Kram
Booooring !!!! ;-)

Godmorgon! Brukar ju inte blogga på helgen, men idag vaknade jag vid halv 4 så jag är rent ut sagt så sabla uttråkad, och vet inte vad jag ska hitta på. Promenad har jag gått, kaffe har jag fått i mej, och jag skulle kunna sätta igång med storstädning, men "familjen" skulle nog bli smått sura på mej då. Hur man nu kan bli sur för att någon annan städar??? ;)

Grattis till gumsan Lina som fick heltidsjobb i Ringarums Skola och ska jobba i klass 2. Hon skulle egentiligen börjat halvtid hos oss, och det värsta med henne är att hon fortfarande vill ha det kvar, åtminstone kvarttid. Sedan börjar hon ju också jobba på Danspalatset Borgen i Norrköping i Oktober när det sätter igång , så jag tyckte att "någon måtta får det ju vara" . Men jag har väl inte så mycket att säga till om kan jag tänka.

Jo då ! Hon lyssnar faktiskt på vad jag säger ........ ibland :) 

Det ända som är kvar i hennes nya lägenhet nu är att måla badrummet. Jag sa till henne och kopisen Anna  att maskera ordentligt tills jag kom och skulle måla taket....... och det gjorde hon verkligen !!!! *ASG*Finns väl inte något att klaga på när det gäller den maskeringen, eller hur ??? :)

Tror det blir stan idag, och börja titta på tapeter så vi är förberedda tills försterbytarna kommer, det kan gå fortare än vi tror och då måsta vi ha allt hemma.

Stefan har hyrt Skyliften från Ringarum idag, och då åker banderollen från Gusumdagarna ner. Nej det var inte hans ansvar, det var någon annan som hade tagit på sej det, men alla gnäller på honom så då tar han ner den när han ändå hade liften hemma, så blir det gjort. Synd bara att de har blivit så förstörda.

Debatt nu på Onsdag i Valdemarsvik - glöm inte det !!! Budget och viktiga projet för Valdemarsvik ska debatteras.
Liona hade invändningar mot båda ämnena, och fast det inte är jag som bestämt dom kan jag nog tala om hur det är tänkt.
Budgeten är ju inte klar säger Liona och så är det ju. Men någonstans ska dessa 25 miljoner trollas bort från den verksamhet som kommunen driver och det kommer att bli väldigt märkbart. Vart ska vi ta dessa ifrån ? Skolan? Kulturen? Äldreomsorg ? Turism och Näringsliv ? 
25 miljoner kronor mindre - det kommer att märkas , hur går era tankar om det ?

Alltså ett verkligt stort och tungt ämne som kommer att ta den mesta tiden , och som motkraft till det , så har vi "Viktiga projekt i Valdemarsvik" som motvikt. Ett mer populistiskt ämne som folk verkligen pratar om. Det är ju trots allt Radiowix som betalar detta så vi gör detta givetvis för lyssnarnas skull.
Smalt ämne - ja det är det! Men intressant !!!

Just när man räknat ut BT för räkning så kommer han med ett lysande inlägg. Det ända (tycker jag) inägget som har varit lysande sedan jag har börjat att läsa bloggarna .

Det kunde vara hämtat från ett av mina egna inlägg för ett tag sedan , som handlade om att vi skulle inte bara strunta i blockpolitik utan också i partipolitik, av den anledningen att det är driftiga, kloka människor med olika kompetenser vi behöver högst upp , sedan spelar det ingen roll vilken färg de har.

Däremot har han en övertro på utbildning. Ledarskapsegenskaper kan du aldrig utbilda dej till att få, utan det är oftast en fråga om personlighet.

Så många gånger som jag gått in (som jag också skrivit om) i ett rum för att vara med om ett första möte i en ny konstelation av män, lutat mej tillbaka och väntat på att rangordningsprocessen ska sätta igång.
Det här är det roligaste jag vet, för det är som att starta en knapp och så började de.

Där kan man se, vilka som automatiskt utan att behöva göra något, HAR den ledarskapsrollen utan att behöva kämpa för den. Det handlar om utstrålning, och den kommer i regel från en grundtrygghet och inte från några betyg från högskolan.

Sedan har ju betygen givetvis betydelse när man söker en tjänst men det har ju även livserfarenhet från tidigare tjänster , och förr i tiden var ju utbildningar i den kommunala sfären inte så viktig.

Och för en politiker har ju inte en utbildning någon betydelse alls mer än att det färgar det man tycker är viktiga frågor, kan jag tänka.

Hur som helst var det ett bra inlägg , och jag tänkte med början av nästa vecka någon gång, lägga ut listorna , en i taget, för de olika partierna. Stryk då varje namn ni inte känner igen, och fråga er för de namnen ni känner igen, om det är ett namn som har gjort saker för Valdemarsviks Kommun, om de har försökt komma med sunda idéer för kommunen, och om de i sin vardag har ägnat tid åt att förbättra kommunen på något sätt.
För har de inte det innan valet - kommer de inte att göra det efter. Strunta sedan i , vilket parti de kommer ifrån, utan spara de namnen (det kommer inte bli många på den listan) och välj sedan ut den som har gjort bäst ifrån sej, och som ni tror på.

Ha en trevlig lördag!

Kram