Vart ska jag börja ?

Torsdagsförmiddag och vi styr och ställer för att komma ut på vår årliga flottfärd. En gång i halvtimmen tittar vi på SMHIs prognoser som säger lätt regn på förmiddagen och uppehåll på eftermiddagen. Det gör inget om det är mulet , bara det inte regnar. Klockan 13.00 när SMHI lovat att regnet ska sluta , dyker gästerna upp och vips spricker solen igenom ...............NOT!!!!!

Då börjar det riktiga regnet.

Vi sitter en stund och avvaktar men konstaterar ganska snabbt att vi gör bäst i att stanna hemma.
Så vi dukar upp lunch på altanen. Rökt lax, rökt vildsvin, kyckling, goda mackor, röror, frukt , vin, pilsner och en massa annat smått och gott som det ska vara när det är fest.

Ungarna slänger sej i polen , trots ösregn och ser ut som blåläppade skrynkelungar när de kommer upp.

På kvällen åkte grillen på, och som alltid när man har roligt går tiden alldeles för fort , och prlötsligt  hade klockan blivit 2 på natten. 

Så vi tre-tiden kom vi i säng, sägas bör också, att den här dagen är den (i stort sett) ända dagen på hela året som jag dricker. Är vi bortbjudna måste en alltid en köra , och eftersom det inte spelar någon roll för mej, brukar jag göra det. Eller så spelar vi , och då dricker man absolut inte. Men denna dag som årligen återkommer, brukar jag ta mej ett glas (eller 5;). Fråga Lina och hon svarar att mamma har problem med "kompistrycket" ;)

Klockan 5 vaknar jag - klarvaken ! Ligger kvar en stund , och vill verkligen inte vakna så dax. Snart börjar Anton röra på sej , ska iväg till Skövde och spela cup i Amerikansk Fotboll. Sveriges största cup. Går upp och hjälper honom med packning och kollar att han har med sej allt, och ser till att han kommer iväg.

Sätter mej med en kopp kaffe, och känner att jag kanske är lite trött iaf, så jag lägger mej i soffan en stund vid 8-tiden. Ögonen har precis fallit ihop när telefonen  ringer  halv 9 . Det är Hasse Andersson, Ringarum. NT har lite problem till morgondagens tidning - Ska vi passa på att göra lite reklam för Kör XL???

Så klart vi ska säger jag , och han lovar att återkomma.

Kan väl säga att jag inte känner mej så där jättepigg just då, men efter en liten stund ringer han upp igen och säger - Vi kommer om en timme!

Hjälp!!! Jag slänger mej in i duschen, samtidigt hör jag hur telefonen (företaget) ringer, och när jag står där , så hör jag  även hur någon bankar på ytterdörren. 5 Hundar börjar vrålskälla och jag försöker desperat duscha bort schampo för att kasta mej ut och gå ut och öppna. Det var posten som kom med vår borttappade frakt.
Nej jag hade inte alls lust att gå ut och hjälpa till, förfalska mitt namn sa jag åt honom , samtidigt som telefonen började ringa igen.

Blev med nöd och näppe färdig lagom till att de dök upp,  och jag kan säga att det var nog den enda morgonen på hela året jag inte alls hade lust att hamna på bild i NT ;)

SMHI kan stoppa upp sina prognoser på lämpligt ställe , och jag hävdar bestämt att det handlar om ledarskap.
Annat var det på John Pohlmans tid, han viste när, var, hur och om , regnmolnen kommer in !!!! ;)

***************************************************************************************

Eköns camping satsar och har ökat. Det är inte så konstigt när hela Sverige ökat pga av valutan. Det vore dock intressantare att få reda på hur det förhåller sej, i förhållande  till riksnivå, något som jag inte fick svar på när jag frågade, när  kommunen redovisade förra årets rekordsessong, på ett möte i början av året.

Satsningen är välbehövlig där, men det är inte förknippat med stort risktagande, då han har både har svångrem och hängslen, via sina generösa kontrakt.

****************************************************************************************

Det är dåligt med händelser nu , men Sturken håller i med sitt bloggande. Nu säger han att han kan tänka sej en höjning  0,50 öre på skatten för att klara sina förbättringar. Det kan kanske stämma. Men sedan tillkommer ju alla andra skattehöjningar och prishöjningar som blir en följd av deras politik.

Frakter t.ex för oss företagare som skickar mycket gods, är redan nu en av de tyngsta kostnaderna för oss. Allra helst för oss som har skrymmande gods av relativt litet värde.

Frakterna kommer att skjuta i höjden av deras politik, tyvär, och vi som bor lite på sidan om storstäderna kommer att drabbas av ökade levnadskostnader.

*******************************************************************************************

Nu ska jag gå och göra "Peggy" lite lördagsfin, om det kan tänkas hålla uppe med regnandet en stund.

Ha en bra helg!

Kramar

SEMESTERSTÄNGT !

SEMESTERSTÄNGT
Fredag den 30 JuliMed när du ändå är här , så ge gärna tips på ditt  "smultonställe" i kommunen , ifall vi fått smak för detta med semester och kanske "slår oss lösa" med en semestereftermiddag i nästa vecka igen .

♥ Kram ♥

Grameen Bank

Igår fick Majja Ohlsson sitt första uppdrag som spårningshund , för i år, när en ung fin rådjursget blev påkörd vid infarten av Gusum. Sorgligt , juvret var fyllt med mjölk och man förstår ju att det går en eller två kid ensamma där ute någonstans.

Alla våra hundar har gått spårningskurser, för det ansvaret ska man ha som jaktarrendator tycker jag.
Majja Ohlsson är vår yngste hund. Trots att rasen ska vara typsik familjehundar, tycker inte Majja det. Enligt henne är det hon och husse som bestämmer, och vi andra får finnas , typ.
Hon tycker inte om mej , och det är ömsesidigt ;)
******************************************************************************************

En bra debatt igår på bloggen och i dag tar även Sturken upp samma ämne , skulle kanske hänvisa hit till bloggen så slipper vi debattera en gång till samma fråga. Tror kanske inte han har samma öppna uppfattning , men skulle vara intressant att veta ;)

*******************************************************************************************

Mohammad Younus tog hem Alfred Nobells Fredspris 2006 när han startade sin bank Grameen Bank (byabanken), efter svältkatastorfen i Bangladesh. En bank som lånade ut små microlån (ca700 kr) till fattiga människor (mest kvinnor) som inte kunde få lån någon annan stans för att ska sej sitt företag och sin försörjning. Banken finns nu i 60 olika länder.

På samma sätt verkar USA hämta sej ekonomiskt ur krisen , där de med samma princip ger microlån , och där kvinnor är de som nappar mest på denna företagsstartside. Sedan är det också så att kvinnor och män startar företag av olika anledningar. Kvinnor har i regel stabilare företag , startade för att trygga deras försörjning, och de är betydligt mindre riskbenägna.

I Finland gjordes en undersökning bland 5000 företag. I de företag där de i styrelsen hade kvinnor och män och där de aktivt lät kvinnor och män bestämma (med de olikheter kvinnor och män har i sitt tänkande) . Studien visade att de företagen hade 5 % större vinst.
I Sverige resulterade den studien i en liten, liten notis i Aftonbladet.

Igår fick jag frågan från en företagsledare , som har ett företag med ca 50 anställda , och i företaget och dess styrelse sitter det ca 100 % män. Företaget står inför ett vägval, där reducerad personal, kan vara den enda lösningen ifall inte nya tankar och planer för utveckling sker.

Vad gör man????

Jo man handplockar 4-5 kvinnor till styrelsen eller till separat grupp , för att de förhoppningsvis ska  tänka de tankar som ännu inte är tänkta.  Är politiker och andra företagsledare mogna för detta ?

Nej jag tror inte ett dugg på kvotering. Skulle aldrig själv ställa upp på att bli inkvoterad i en styrelse, och inte någon av de "riktigt" kvalificerade kvinnor jag känner heller.

Det skulle bli ett B-lag , av kvinnor som sitter i sådanan styrelser.

När ni män börjar se vinsten i att blanda kvinnor och män i kommuner, organisationer, och styrelser , då som först kommer förändringar att hända. Men det dröjer nog ett tag, det måste vara krisläge eller åtmistone nästan krisläge , för att ni ska släppa taget.

************************************************************************************

Ett par timmar till på jobbet och sedan en hel, halv semesterdag . Och nu kommer den ambitiöse kvinna jag ibland utger mej för att vara,fullkommligt försvinna , och jag kommer bara  vara,  resten av dagen.
Diskussionsämnena kommer det inte vara någon brist på . Innan dagen är slut har vi uppdaterats oss på vad vi har gjort sedan sist, och så kommer vi grundligt att gå igenom , höstmode, skor, smink, trender , heminredning, barnuppfostran , spelningar, musikval, låtar, körsång, småbarnsproblematik och mycket, mycket mera. Och dessutom kommer jag att sitta och le hela dagen.

Går allt som det ska , kommer det inte bli något bloggande imorgon utan jag kommer att ha lätt huvudvärk och vägra flytta mej från soffan de första timmarna.

Ha en underbar dag , det tänker jag ha ! ♥

Kram