Söderköping

Jämn ström av folk dök upp under dagen. Vonna hade anammat mitt tjat om fikafröd och kom med nybakade kakor till förmiddagskaffet innan hon själv skulle in och klippa sej hos Malin.
Full bemanning igår och vi var 5 stycken i personalen, och ett himla pådrag trots att telefonerna börjar tystna inför semestern. Att jaga material som inte kommer , eller paket som inte kommer fram är en stor del av tidstjuven och man blir lite smått nervös när man vet att en fabrik har stannat för att de inte fått varor.

Trots det smet jag iväg till Söderköping en snabbsväng , och tog mej då ett varv genom staden för att kolla hur läget var i år. ( För den som tycker att jag är lat som smiter,  kan jag bara tala om att jag var på jobbet klockan 5 och satt och jobbade framför TVn till klockan 22.30 igårkväll )

Man kan inte annat en imponeras av Söderköpings handlares och Söderköpings kommuns inställning till sin stad. En enhetlighet tycker jag det råder, de har under några års tid gemensamt byggt upp en levande stadskärna, där man tar sej tid att stanna till och gå igenom. Ständiga aktiviteter som musiker i gränderna, knallar öppna dörrar till affärerna med klädställ utanför , kanaldanser uteserveringar , parkbänkar så att man kan sitta och titta på folket som går förbi.
Till och med turistbyrån ligger så "utmed" så att man automatiskt går in i den när man går in och ut i affärerna utmed kanalkajen, även om man inte har tänkt att gå in i en turistbyrå.


Vad hände igentligen med Mangans förslag om att ha en mobil turistbyrå uppe på Ringarumsmacken ????
Jag vet inte hur många, men det var otroliga siffror på folk som passerade där uppe så en mobil turistbyrå under sommarmånaderna hade nått ut till offantilgt mycket folk. Togs det ens upp för diskussion ????

I Gusum har vi också ett nyöppnande. Uppe i Syntorp har "Svenska Presenter" slagit upp portarna i Metallslöjdens gamla lokaler. Och Syntorp är verkligen värt ett dagsbesök nu , med Klädladan, Blå Kustens Värdshus och nu också Svenska Presenter.
Klädladan har (tycker jag) framför allt riktigt snygga killkläder, lite tuffare och roligare än i stan.Idag får vi utlandsbesök. Vår leverantör från Belgien kommer och vi ska diskutera problem och material som vi brukar göra ett par gånger om året.
Det är svårt att sitta ner och prata när man vet att man har tusen saker som man borde göra, men samtidigt är det så viktigt att försöka lösa problemen som uppstår, om inte annat för att det spar tid i slutändan.

Många tykte till om skylten och att åsikterna går isär är ju ganska klart. Både när det gäller bästa läge, kostnadseffektivaste läget  och vart budskapsmässigt det bästa läget är. Klart är också att det är en typisk sak som skulle kommuniceras ut och diskuterats innan uppsättning och olika aspekter kunde kommit fram.

Diskussionen om Piggelinhusen likaså , hur långt har diskussionen gått igentligen, och vad har kommunen lovat ????

Känner mej lite "down" för tillfället då jag inte  kan promenera på morgonen. Hjärtverksamheten är inte riktigt vad den ska vara för tillfället bl. a utav värmen(väntar på hjärtklaffsbyte, när jag har tid;-)  , så man samlar på sej lite vatten och dessutom sover man sämre än vanligt och det blir lite moment 22. När det gäller hjärtsjuka är det nog värmen som tar på krafterna mest.


Nu måste jag gå och träna upp min engelska innan Philippe kommer , eller ska jag ta Tyska, Franska eller Flamländska. Vi får se ..... det är ju några timmar kvar tills han kommer ;)

Faktum är att jag är värdelös på språk . Kan alla facktermer , och pratar knagglig engelska , men där går gränsen . Men det konstiga är att det fungerar alltid ändå :)


Ha en bra dag !!!
Piggelinhus/ Näringslivschef/Skylten

Ett steg närmare för "Piggelinhusen" !!! Hurra, för det är en satsning som verkligen Valdemarsvik behöver. Såg reklamen rulla i TV igår med namnen på orterna tydligt rullandes i nederkant. Se till att få dit Valdemarsvik fortast möjligt. Det är också nu man ska börja fundera om detta öppnar upp för nya bärande verksamheter eller småföretag, som kringaktivitet. Har du funderingar så gå till Thomas på Ekubator och testa din företagsidé. www.ekubator.se . Det gäller att vara förberedd !!!
Och jag hoppas (återigen) att kommunen har säkrat upp så att inte området kan "tas över" utav de nya egna hemsägarna utan även fortsättningsvik kommer vara badplats, dansbana och idrottsplats , som det alltid har varit.
Och förstör inte parkännslan genom att bygga om dansbanan till vinterbonad eventsplats. Löstagbara väggar är väl ok , men fråga folket om de vill bli av med sin park. Det går faktiskt att göra avtal där både ortsbefolkningen och de som investerar blir nöjda. Man behöver inte gå med på vad som helst.
Vi har liknande platser i kommunen ,där allmänheten blivit utestängda från sin badplats och båtplatser, vilket inte gynnar denna sommarkommun som vi trots allt är .

*********************************************************************************************

En ny Näringslivschef är anställd, Hans Lorentzon. Du är varmt välkommen och hoppas att du kommer att trivas i kommunen. Tuff början kommer du iaf att få, då det har varit ett allt för stort glapp mellan din företrädare och dej. Men det kommer med all säkerhet att ordna upp sej ganska snart, så fort du är på plats. Här i Gusum är du iaf varmt välkommen på en fika , och om du vill smita ifrån Valdemarsvik för en stund ( vem vill inte det ibland ;).

Skulle vara jätteskoj att få en presentation och lite tankar om det nya jobbet , så om någon har kontakten, kan ni väl slänga iväg ett mejl till honom eller till mej så jag kan kontakta honom. ( Samarbete you know)

Det är märkligt, men trots att Nisse jobbade så många år här, så var han, utanför företagarkretsar, ganska anonym för allmänheten.
*****************************************************************************************
Liona frågade sej om tankarna bakom skylten ( mellan Valdemarsvik och Gusum) och frågade sej varför inte Anders talade om dom. Jag vet inte om det stått något i tidningen eller så men kan väl konstatera att kommunen är allmänt dåliga på att berätta saker. Ungefär så här ligger det till :

Företagarna och kommunen ville sätta upp en skylt. Företagarna var med och bestämde var och skulle betala 50.000 för skylten (kommunen resten ) Skylten kom upp några månader för sent (inte kommunes fel) varpå företagarna betalade bara 10.000.

Placeringen av skylten (man åker igenom halva kommunen innan den kommer) kan och har man diskuterat . Det är ju inte en placering som binder ihop kommunen så att säga, men med tanke på det har man iaf fått ihop ett ganska bra budskap på skylten iaf.

Från början var det tänkt att kommunicera ut händelser i Valdemarsvik men de hade problem med prissättning , vem skulle byta och betala för ändringar , hur länge skulle budskapen sitta uppe ??? Det är ju ofta som allt händer i stort sett samtidigt. (karnebåtsfestivalen,  Nisse Liedholmcuppen etc)

I stället gjordes så här: Budskapen på skylten hänvisar till rastplatsen i Valdemarsvikskorset och där kan ALLA i kommunen marknadsföra sina budskap och sevärdheter. För oss, som bor norr om skylten , är det här den bästa lösningen, trots allt , någon liten skattekrona från Gusum och Ringarum är väl med och betalar , kan jag tänka ;)

Jobbet gjordes av Jonas Lundgren , Komplus.  Bra jobbat Jonas !!! :)
*************************************************************************************************************
Be-Te fortsatte och blogga , idag om näringsliv och vad Miljöpariet vill.

"Vi i Miljöpartiet Valdemarsvik vill ge näringslivet förutsättningar att utvecklas genom en aktiv näringslivspolitik för redan etablerade företag i kommunen, för att kunna locka hit andra företag utifrån och för att kunna stötta nya företagarinitiativ."

Okey !!! ???

Ha en bra dag alla i cybervärlden , klart är att Gripbands strategiplan för 2010, framlagd hösten 2009 , och handlingsplanen från Januari 2010 , nu håller på att verkställas och jag gör en djupdykning i småförpackningarna !!!! ;)

Kram

Ny vecka - nya tag !!!

Så är midsommarhelgen över . En otroligt lugn och stilla helg bara till för att ge en mer energi så att man kan jobba för fullt igen.
Igår var det verkligen en slappardag , med horosontellt läge i solen som gällde :) Frampå dagen masade vi oss in i bilen och körde ner till Melkes och käka middag. Gott !!!!

Nu är också Bror-Tommy med på banan och talar om vad de vill göra. Ingen av dom är så jätteinsatta i problemen eller vilka åtgärder man ska ta till, men det är en god början och han lovar mer dessutom :) Bra Be-Te ser verkligen fram emot mer konkreta åtgärder. Men som sagt , vi har besparingsplan på 25 mille framöver , så att skolan ska få mer pengar är föga troligt , och dessutom är redan lärartätheten ovanligt hög så det handlar nog om andra saker om skolan ska fungera. Kanske mer kontroller och uppföljningar, kanske mer styrning och en striktare skolan utan en massa andra saker en just skolämena . Vad vet jag. Finns säkert 1000 saker till som inte heller kostar så mycket pengar.

Vad ska vi debattera nästa gång om vi sätter ihop en ny debatt ??? Fritt fram för att tycka !!! Intressanta ämnen ( som även är skoj att lyssna på ) för det är ju faktiskt radion som håller i det hela. Så politiker och politiskt intresserade, vad har ni för hjärtefrågor, vad undrar ni över ???  Skullle vara intressant att veta.

Nu ska jag skjutsa in sonen till stan till sitt jobb på Scandic, och sedan är det en ganska hård vecka innan det hela börjar lugna ner sej till semestern.

Men det är så det ska vara . Fullt ös hela tiden , så man känner att man lever !!!! :)

Om någon har tänkt sej att komma upp denna vecka , så ta gärna med fikabröd !!! Bantningen är över !!!!

Kramar