Inte Hemma!!!! :(

Lugn dag igår . Var nere och tittade på när de reste tälten till Gusumdagarna . Amitionen var ju givetvis att hjälpa till , och visst åkte jag några ärenden och drog i ett par tältdukar, men jag såg att det fanns bättre folk till detta , så jag smet.

Glasskiosken är fortfarande inte öppen , vilket jag tycker är kattastrof!!!!! Det hänger tydligen på städning och bemanning som är GIFs ansvar , och jag kan inte förstå att detta kan vara ett problem över huvutaget.

Lina städade lite grann i förra veckan , och jag tänkte åka ner i kväll och grovstäda. Jag har inte med glasskiosken att göra alls så och inte är jag medlem i GIF heller men jag tycker det är så sorgligt att det ska hänga på sådanan petitesser.
I samma stund som jag går in där och städar, kommer det vara 10 st som säger - Bra ! , men det kommer också flera röster som kommer att säga - Jaha , vad gör hon där , det har väl inte hon med att göra!! .
Hur man gör , gör man fel.

Inte "HEMMA"!!!!!! En morsdagsmiddag på Melkes satt grus i maskineriet . Jag har inte mycket kvar men "nära skjuter ingen hare" . Faan också , måste ta nya tag och ta lite mer till nästa vecka , faan, faan ,faan!!!!!
Nya aktörer är med , så nu är vi 10 stycken som kämpar, så himla roligt haha, man har inte roligare än man gör sej .

Ny dag , nya upptåg , vi får se om jag lyckas fylla den här dagen med något matnyttigt

Hej på er!!!

Valdemarsviksmässa

Söndag igen och trött som faan. Men har sovit ganska gott faktiskt 5 timmar i sträck är mer än jag brukar få i helgen och så jag känner mej utvilad faktiskt.

Gårdagen började med Valdemarsviksmässan . Visade mej lite för Radiowix men gick mest omkring och tittade.
Det har gått ut sej lite det där tyvärr , skulle behövas lite nytänk där också. Men läser man tidningen i morgon , kommer det vara de stadiga 10.000 besökarna , enl. Stenhammar *fniss* . Men han är rätt charmig :)

Leona (MP) bjöd på the. Riktigt gott också !!! Något väldigt nyttigt med cintronmeliss , nässler och grejjer. Kände hur det balanserade upp coolan och ciggen jag hade i andra handen.

Lasse (S) gav mej en ros ,såg hur andra hade både gula och rosa rosor, och det andas lite nytänk tycker jag :)

Torvald gav mej en kram , still going strong skulle man kunna säga , han var på sitt bästa humör igår.

Några andra politiker som förrut har varit vänliga och uppfostrade , såg mej inte ens , eller såg allmänt tjuriga ut . Moget !!!!! Verkligen !!!!

Nisse ( ex näringslivschef) gav mej en privat visning av " Bad Valdemarsvik" . Otroligt intressant. Han hade en annan kille med sej och fattade inte ett dugg ( såg jag på honom) vem jag var eller varför jag fick en privatvisning :) Hur som hellst tror jag starkt på detta. Tänk då även på det andra projektet med Pigge Verkelin , och så även detta , hur mycket omkringverksamhet detta skulle föra med sej , i form av alla företag som skulle startas upp för att möta upp projekten.
Detta är ju heller ingen kostnad (på så sett) för kommunen utan det är ju utländska pengar som satsas.
Hoppas detta går i hamn.

Däremot tror jag inte , som Anders Carlsson att det ger ringar på vattnet till satelitorterna, men det spelar igentligen ingen roll i det här läget.


Titanix fick pris för årets Valdemarsvikare eller nåt , men jag hann inte med och prata med dom för de skulle iväg och spela i Mariefred (tror jag )

**************************************************************************************

Spelningen igår var inte riktigt vad vi tänkt oss . Såååå lite folk , och det var ju lite tråkigt . Men det var gemytligt ändå , och det var ju några tappra tjejjer och killar som dansade så det var bara att köra på , och bara för det var så få och de satt så nära , så fick man ju värden kontakt med dem. Det är alltid roligt att få sjunga så det är bara att ge gärnet iaf.
Nu är det bara att ladda om till nästa helg , för då MÅSTE det komma folk , det var ju så sabla roligt förra året.
Värden snyggaste Tesa var iaf där, vet i faan vad hon hade gjort , men hon såg dögrym ut  och så bländande vacker , att jag nästan inte kände igen henne.

Min Lina plutta var där också. Hon och Emily bowlade. Lina krävde ett klot som inte gick ner i rännan och Emily skulle stämma ägarna för en bruten nagel *ASG*  De där två ni !!!! ;)

Nu var det visst jobb igen , dax att resa tälten till Gusumdagarna . Vad är det för bra med jämlikhet , jag hade hellre filat naglarna just nu än att "konka" på en massa skitiga saker. Pust !!!

Mors dag idag också ! Grattis älskade mamma , du är bäst !!!

Vet ni ???? Det är mellan 40 - 80 ( någon gång upp till 100 ) personer som läser denna blogg varje dag , gissa om jag är nyfiken på vilka ni är ;) På helgerna, något mindre ,

Ha en skön dag alla !!!!

Vem är kommunens mest drivna person ??????

Hade ju en ide om att ställa veckans fråga nätledes till politikerna. Innan vi ens provat iden, har jag slagit den ur hågen. Tror inte de är intresserade , på att svara på folkets frågor. Det kommer återigen bli så att man lägger en massa energi på information , reklam ideer, för att få kommunen framåt, men man kommer inte få någon respons från de det berör.

Jag vet inte , men jag/vi  har alvarligt börjat (det senaste halvåret) och fundera på att det är dax att röra på sej. Vi har ganska mycket värden här och ska vi kunna få ut något av det , så bör det säljas nu. För den här kommunen kommer att sjunka. Söderköping , Västervik eller Finspång är intressanta. De lockar och pockar också, inte bara mot oss utan mot andra företagare i denna kommun. Aktiva som bara den , och fler och fler kommer att nappa.

Vad har vi här ???? En massa trötta människor utan nytänk , och framför allt som inte ens vill har någon annan som tänker heller. Samma människor överallt som vi sett på samma platser sedan urminnes tider. Och när de äntligen går i pension , får de konsultuppdrag istället , eller sitter kvar iaf.

Våra företagarföreningar är inaktiva. Samma gubbar och tanter sitter där också, och VÄGRAR släppa fram någon ny. Tror medelåldern i kvinnliga är ca 65 år. Tror i stort sett alla har slutat att vara aktiva företagare och är därför inte intresserade av företagsfrågor ( har självaste ordföranden sagt till mej) De vil hellre ha trivselkvällar. Suck!!

Nej , kom inte med en massa nya ideér, stör oss inte , allt vi gör , gör vi på rutin, tvinga oss inte att tänka!!!!!

Dagens fråga: Skriv ner 3 drivna människor , som ni tror kommer att kämpa för denna kommun under nästa år????

Idag kommer det inte komma några några kommentarer !!!!!!

3 drivna människor i en kommun med 8.000 människor ,hur svårt kan det vara ????
( 2 då eller 1 , kommer ni inte på det heller??)

******************************************************************************
En annan het potatis. Läget för den lokala handeln är akut (igen) . Snatterierna har ökat katastrofalt igen och vi ser anledningen. De har höjt gränsen för snatterier från 800 till 1000 kr vilket försvårar ytterligare för handeln att få berörd person dömd till stöld. Sedan vill de ta bort polisstationen i denna kommun.  Vad ska göra ??? Ska vi låta våra lokala affärer gå i stöpet ??? För vad ???? Politikerna vet om problemet, vet vad det beror på, kan göra saker åt det , men gör det inte !!!

********************************************************************************

En stor kram till min favorittjej Anna , som kom och tog hand om mina blommor igår.


Anna är Linas bästa kompis och känns lite som en dotter för oss, hon kommer alltid att höra vår familj till. Hon och Lina var som syskon ibland. De två var aldrig så där flickiga , utan höll mest på med lite rejäla grejjer , typ byggde apburar eller daggmaskshus *ASG* De var alltid som två lerhögar när de kom in.

Nu lite jobb och sedan kanske man kan hinna med och städa lite grann, det skulle behövas .
Och sedan ska jag pynta med alla grejjer som Lina köpte till mej på Ullared igår. Det är så skoj att få piffa till lite


Ha en riktigt skön dag, och glöm inte att komma på en ,två eller tre drivna personer ;)