Praktikant

Funderade på om jag skulle hoppa ett inlägg idag, för det hände inte så mycket igår, och inget roligt står det i tidningarna. Men då skulle jag få påhopp på FB och ett och annat sms, så det är bäst att skriva något.

Idag börjar min sötaste Anna Bastian här på praktik i 3 månader. Det ska bli jätteroligt och hon har varit här så många gånger på praktik när hon gick i skolan , och hjälpt mej också många gånger , så det är inte så nytt. Anna har praktiskt taget sprungit som barn i huset ända sedan hon var liten och har alltid haft en aldeles speciell plats i mitt hjärta, så jag är riktigt glad att hon kommer hit.

Nu kanske jag får tillfälle dock att visa henne lite grundligare, och kanske lite kontorsjobb också, så det kommer att bli riktig avlastning för mej.

Får se om jag hinner in till Malin idag också , och fixa till mej i håret, rätt behändigt att ha henne precis brevid sej:)

Glömde ju igår också att tacka byalaget för "adventständningen som iaf blev lite avslaget, dels av tidsbrist och att det inte hade marknadsförts , men framför allt att vädret var som det var. Det var ett under bara att få allt att fungera i snön. Bra jobbat!!!

Sedan undrade jag ju vart alla i GIF höll hus ???? Förutom Malin som jobbade för Radiowix då , så såg jag inte till dom. Det är ju trots allt bortåt 100 medlemmar kan jag tänka, och någon hade väl tid att öppna kiosken.
GIF är en viktig förening för samhället och då menar jag inte bara fotbollen, för föreningen har ytterligare samhällsansvar, som de frivilligt har tagit på sej genom åren. Kanske dax att de styr upp det hela lite kanske ???

Första Kommunfullmäktige för Stefan och många andra i olika partier. Lite lustigt förfarande kan man tycka, då de inte börjar förrän i Januari, så ska de ändå  sitta med och bestämma om saker de inte har en aning om redan i går. Motioner som de inte fått undersöka osv. Vore det inte bättre att göra tvärtom , först får de insyn och kan undersöka saker och sedan kan de vara med och ta ställning ???? Helsjukt !!!!

Satt med i Radiowix i fredags också, som bisittare till Thomas. Gick väl sådär, lite svårt när man inte är riktigt insatt i ämnet och inte vet vart han vill att det ska leda. Det är lättare (även där) om man får ämnet en tag i förväg, så man hinner fundera lite på det, så kanske man har något att bidra med själv. Jag är liksom inte så där snabbtänkt just i stunden som en del människor är , så jag försökte bara följa så gott jag kunde. Tungt ämne också - besöksnäringen, men ack så viktig !!!! Men det blir fler gånger så kanske blir det ett ämne som passar mej bättre nästa gång.

Här kommer "outfiten" från i lördags också, som jag har fått lite skäll för att jag inte lägger ut ;)Nu ska jag gå och planera lite jobb åt Anna, så hon är sysselsatt idag.

Kram

Nu är det Hjul !

Vilken helg det har varit !!!! 

Fredagen var det bara lite fix hemma, hjälpte Jögga och Yvonne (Byalaget) med ljusstaken och att få fast granriset. Det är roligt att pyssla och jag tycker om att de fortfarande räknar in mej, så att jag inte blir bortglömd ;-)

Lördagen kom och ner till Viken en sväng, men jag hinner ju inte så mycket , för jag blir ju fast och pratar för länge på alla ställen, så Julmässan fick jag skippa på grund av tidsbrist.

Hem och fixa iordning oss och sedan börja lasta kärran för spelning i Skärkind. Vi har varit där innan och det är ett ställe som jag tycker mycket om. Ett fruktansvärt dansant folk i min ålder, så man känner på något sätt att musiken kommer att passa. Denna gång hade de lyckats få med sej sina barn också , i 20års åldern, och de ville så gärna att vi skulle ösa på lite så att ungarna kom igång.


Men först så dukades det upp med smörgåstårta och allsång, och vi sitter med som en i gänget och det är jättemysigt. Alla pratar och är så himla öppna, och man känner sej som hemma.

Det var nog en av de absolut bästa spelningarna som vi haft, fast det bara var runt 100 personer. Det var "knökafullt" på dansgolvet hela tiden , och man hade värdens kontakt med dom hela tiden, och så är det inte alltid.
På hemvägen började det snöa för fullt och det blev glashalt. Snart började det låta om bilen och till slut fick vi stanna och då visade det sej att 3 av 4 hjul satt löst . Nämner inga namn men en viss yngre herre i familjen hade bytt däck på bussen veckan innan ;-) Så i full snöstorm fick vi stanna och skruva fast hjulen.

Det sista vi sa till Anton innan vi åkte på kvällen var att - Parkera inte bilen där vi ska lasta av i kväll. Men han hade missat det , så när vi kom hem blev vi tvungna att stanna i den svaga uppförsbacken där vi bor. Antons bil stod i vägen och Stefan skulle försöka backa ner igen för det var omöjligt att åka upp. Kärran började glida och det slutade med att vi fick hämta traktorn och bogsera upp ekipaget.
En viss ung man var lättsåld klockan 4 i söndags morse !!!!! ;-)

Helena von Schantz har skrivit ett avslöjande inlägg om hur det går till i politiken
http://www.nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=6214027&entry=6441795#forum

Jag vet inte om jag tycker det är så konstigt. Alliansen har en samarbetslista som man ska skriva på , sossarna har en kravlista i deras förhandlingar. Har svårt att se att det är juridiskt bindande utan mer en mental spärr att få det så stabilt som möjligt för att föra en viss politik. Denna spärr saknar Helena , med tanke att hon gör detta inlägg. Varför helt enkelt inte strunta i att skriva på, och tala om för DOM varför ? Nu har hon skrivit på och ser sej som offer. Jag begriper helt enkelt inte.

Alla vuxna har ju faktiskt ett val, och det är därför jag , och många med mej inte väljer att vara med i ett politiskt parti, för där är det ju så att man är en lagspelare. Man får rätta sej efter partiprogram och samarbeten, och listan talar ganska tydliga språk. Och andra sidan har man möjlighet att (om man lyckas komma tillräckligt högt upp) att påverka i sin egen kommun. Och hur bra du lyckas beror ju oftast på hur duktig du är själv.

De riktiga förhandlingarna ska väl ske i den egna gruppen, ingen har väl bett henne hålla tyst får man hoppas, och kan knappast tro att det i samarbetsavtalet stod att hon skulle rätta sej efter några få. Och öppenhet kan man väl få på många sätt, om man verkligen vill.

Och jag tror inte ens toppnamnen i några av våra partier , står för alla saker som deras parti förespråkar i partiprogrammet , men de får stå där och propagera för det ändå. Och jag ser dom inte som offer för det. Det är bara en del av spelets regler.

Socialdemokraterna vill kolla alla avtal och dyligt. Det är jättebra tycker jag och det tror jag är något som är eftersatt. Detta hade ju också ett annat parti som valfråga så jag tror inte det kommer att bli några problem. Och fler sådana här saker som kan få brett stöd över partigränserna hoppas jag på. För det är nog mycket som är eftersatt i denna kommun. Det är ju ett relativt enkelt sätt att förhoppningsvis få in några kronor. Förutsatt att ni inte, återigen, tar in konsulter som gör jobbet, för då har ni förlorat det dubbla.

Ha en bra dag alla, och ta det lugnt på vägarna!!!

Kramar

Julstämning

Igår fick vi besök av ett par ungdommar som upplyste och gjorde relam för "SHOWTIME" en julshow som sätts upp i Valdemarsvik. Trevliga ungdommar och ett bra initsiativ att åka runt så där , för då får man en liten spark i baken att anmäla sej. För ofta är det så att man tänker att det där ska jag gå på , men så kommer man inte längre.


Trevligt är det att det händer så mycket framöver iaf, man blir liksom lite mer aktiv och December och Januari brukar vara ganska låga månader.

Så nu har vi Showtime i December att se fram emot och i Januari har vi Nyårsrevyn som lyser upp tillvaron .

Nu i helgen är det julmarknad i Funkishuset i Valdemarsvik på lördag och Adventsslustaketändning i Gusum på söndag. I eftermiddag kommer några från  Byalaget och jag ska hjälpa till att klä den inför helgen och sätta i alla ljus. För 2 år sedan sattes den upp för första gången hängandes över ån . Själv ljusstaken har mestadels Magnus Södling gjort, och byalagen , och förra året tillkom en julbock med lampor som Magnus också tillverkade.I år har jag lite skvaller om att något nytt är på gång och ryktet säger att det är Tommy (Birgersson) och smeden i Ringarum som har tillverkat något. Det blir spännande att se!!!

Tyvärr gick det inte att få ihop detta med filmen som skulle visas , för vi fick inte tag i någon som kunde köra filmen. Men det får bli vid ett senare tillfälle.

I helgen blir det alltså fullt drag , i eftermiddag klä adventsljusstake, i kväll kommer en av mina gitarrtjejer upp så jag ska fixa hennes gitarr för hon skulle sjunga någonstans i morgon.
Lördag måste jag kolla julmarknaden på förmiddagen och sedan åker vi till Skärkind och spelar med bandet. Söndag blir det gusum och adventständning.

Och någonstans där emellan ska adventssakerna upp hemma också men det hinns säkert på något sätt.


Jag vill också slå ett slag för en annan sak. Om jag förstår saken rätt så har "Kustlandet" en massa pengar som ungdommar kan söka för projekt.  Man ska vara 15-25 och sätta ihop något projekt av något slag.
Några ungdommar gjorde det i Viken för att bygga en studio , och utan probelm fick de ut 25.000 och det var nog inga problem att få 5.000 till , för till skillnad från andra kommuner så var det ingen som sökte dessa pengar i Valdemarsvik . Så hitta på projekt ungar !!!!

Ni kan få mer information om ni vänder er till Markus eller Fredrik på Garveriet i Viken , de är nog mer insatta än vad jag är .

Ha en riktigt trevlig helg nu , och ta det lugnt ute i trafiken

Kramar