Party - Party !!!

Godmorgon!!

Äntligen fredag, men det har varit en ganska lugn och fridfull vecka så jag känner mej rätt så i form trotts allt. Hela veckan har kantats av små glada händelser, och vänliga ord , och då är man rätt tillfreds med livet.

Gårdagens genrep i kyrkan gick kanon och kan ni, så kom och lyssna nästa torsdag klockan 19.00 , i Ringarums Kyrka , det finns kaffe också att köpa för 20:-

Får skärpa till mej lite när det gäller bloggandet också, för nu blir visst 4 eller 5 bloggar analyserade i SPP , programmet " Snillen spekulerar" i Radiowix. De hade tydligen gjort det i Onsdags men jag vet inte vad de hade sagt. Tydligen följer de en blogg var , och jag har tydligen John Furenbäck efter mej, så jag får försöka att vara lite mer seriös och vuxen (precis som om han skulle begripa det ;)

Idag bär det iväg på en båtfärd igen så nu blir det party-party för hela slanten. Paryblåsan är nerpackad och naglarna är ilsket röda , så med andra ord är allt klart för avfärd :)

Om någon trodde att det var Liona jag skrev om igår (men det tror jag inte att ni tror) så är det helt fel. Ja och Liona är visserligen 2 helt skillda personligheter ,tycker olika  och egentligen så långt ifrån varandra man kan komma, men vi har också många likheter som att vi är mammor , företagerskor och har hem och en massa husdjur och en massa annat runt omkring , så jag är ganska säker på att hon liksom jag har problem med att klara av att räcka till för ETT liv , än mindre skaffa sej ett liv till ;-)

Nej vi avslutar helt enkelt Bertriam , och kan konstatera att upphovsmannen, eller rättare sagt kvinnan är inte speciellt smart, men det har hon å andra sidan aldrig varit ;-)

Liona däremot skrev spottar ur sej små blogginlägg nu, medans NTs andra bloggare inte skriver ett dyft, och jag tyckte att följande var ganska tänkvärt ang ansvar i kommunenhttp://www.nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=6206849&entry=6382990 

Det är ju rätt skrämmande att i princip vem som helst kan komma upp i politiken och styra över kommunen med 400 miljoner i omsättning och 600 anställda utan någon som helst kompetens . Hon skrev också att kommunchefen läxade upp politikerna för den dåliga ekonomin, men är inte kommunchefen även ekonomichef....????  Och om inte ekonomichefen har ansvar för ekonomin och ser att den håller på att barka åt helvete, vad behöver man en ekonomichef till då ???


Ett förslag är att vi ringer "Lyxfällan" och ber dom ta hand om kommunen i ett program. Vi sätter inte bara Valdemarsvik på kartan utan vi får finanserna fixade också . Vad tror ni om det ???? ;-)


Ha en riktigt trevlig helg, det tänker jag ha  !!!!

Kram

Bertriam Gustavsson

Har så fruktansvärt svårt att få ihop mitt liv ibland. Grova prioriteringar på vad som ska göras, och väldigt mycket blir inte gjort. Förstår ibland inte hur folk får ihop det ibland. De lever inte bara sina egna liv perfekt utan lyckas skaffa sej ett liv till ??? Hur gör dom ???

I förrgår, uppenbarar sej en Bertriam Gustavsson med ett kryptiskt meddelande på Facebook . Bara en överskrift "Osäker" och sedan bara ett "Hej" i meddelandet.

Givetvis så går jag in och tittar, och Bertriam hade några få vänner(7st), 2 av mina vänner och resterande ex radiofolk, eller miljöpartister i stort sett.
I informationen om honom så var han född 63, uppvuxen i Gryt och hade jobbat utomlands för att nu ha flyttat tillbaka.

Han försöker inte "adda" mej men fortsätter och skicka meddelanden . Han är osäker på avgörande beslut för kommunen som kommer att fattas i framtiden.

OK ???? Fattar inget , för jag är inte inblandad i några avgörande beslut för kommunen , men med tanke på hans vänkrets så misstänkte jag att det hade med vem som ska prata i radio eller inte, inte för att de är avgörande för kommunens framtid men iaf.

Rent logiskt om man startar en Facebookprofil , så gör dom flesta , för inte att säga ALLA, så börjar man med att adda sina närmaste vänner, släktingar och liknande och inte 7 vilt främmande människor . Och skulle han varit uppvuxen i Gryt , född 63 och hetat Bertriam så hade jag vetat vem det var.

Av en slump så var det någon med signaturen "nyinflyttad" som gjorde ett inlägg i en blogg, dagen innan och tyckte exakt som bloggskrivaren. (Väldigt få är i regel annonyma i privatbloggar) 

Låter jag smått irriterad och lite sarkastisk eller misstroende ????

Nej absolut inte!!! Jag är ohyggligt glad , för det verkar som trenden har vänt , och det väller in folk i kommunen .  Jag är den förste som apploderar !!!! ;-)*************************************************************************************

Idag kören , och träning inför musikkafet den 4 November Nu börjar prestationsångesten göra sej påmind;)
Vet att vi kommer att bli filmade av den som gör en promotionfilm för kommunen, vet att radion kommer att sända, och kanske kommer det någon från lokal TV också :) Hua så nervösa vi kommer att vara.

Men nu är det bara så, att vi är vad vi är. En bunt nybörjare som haft en otroligt rolig tid tillsammans och oavsett vad alla andra som hör oss tycker, så tycker jag att vi är skitduktiga !!!! Och för att inte att prata om hur snygga vi är !!! Alvarligt så har det varit en otroligt rolig höst, och jag är glad att ni alla finns och har gjort kören till vad den är ♥

Måste hinna packa för en liten minisemester idag också. Det bär i väg på en liten kryssning till Åland imorgon . Vi gjorde samma resa för bara ett par månader sedan, men då blev vi båda sjuka, så vi hade inte riktigt utbyte av den. Nu på´t igen , och nu tar vi partybåten Cinderella, så jag kommer att vara helt slut när jag kommer hem (hoppas jag ).

Skjutsa Anton till stan på morgonen , och sedan hem och göra lite nytta.

Lina och Heidi åker med Ringarums Busstrafik till Ullared idag, och hon har fria händer att köpa både kläder och grejjer till mej om hon hittar något.
Jag tycker dessa resor verkar himla trevliga och kanske skulle man ta sej tid att följa med någon gång, för det ÄR faktiskt roligt i Ullared, jag har varit där en gång tidigare.
Får jag även passa på ett slag för deras Stockholmsresor , som också är en lagom dagstripp, om man vill komma iväg på en liten shoppingtur någon dag :)

Nu jobbar vi en stund

Kramar

Oktobermarknad

Kommer ni ihåg min kompis Ulla???http://cizzieensam.blogg.se/2010/april/utkast-april-29-2010.html#comment
Denna alldeles vanliga kvinna som lever ett alldeles vanligt liv.

Strax innan hon fyllde 40 var hon och såg en film, den filmen var startskottet för en dyster höst. Vet inte vad som hände men antagligen fanns det i sinnet redan innan, men efter den var det verkligen nattsvart för henne.
Har man inte drabbats av en depression innan, förstår man inte vad som händer.

Det fanns inte något som var skoj längre, barnen var stora och behövde henne inte längre, jobbet var en pina att gå till och hon hade ingen lust att prata med vänner, hon som vanligtvis var ganska social. En helt vanlig 40-års kris kan man väl konstatera att hon fick så här i efterhand, men hon tyckte verkligen att det inte fanns så mycket roligt kvar i livet. Allt skulle gå utför och detta skulle man stå ut med i kanske 40 år till. Man skulle bli tjockare och tjockare, fulare och fulare, ingen skulle vilja ha en till någonting, och på sin höjd fick man sitta på en parkbänk och mata fåglarna för när man var så himla gammal , så  i princip var  livet slut , tyckte hon ;)

Det hela vände på våren året därpå, när hon fick ett nytt intresse, så inspirationen och nyfikenheten tog överhand, och självkonsentrationen släppte bit för bit och hon vände blicken utåt. Livet tog ju inte slut , bara en liten vändning, en ny fas, och på många sätt en bättre fas, och just nu är hon nog inne i den hittills bästa fasen i sitt liv, och det skulle hon nog inte i sin vildaste fantasi trott då.

Depression går 97% av mänskligheten igenom någon gång i livet. Ibland är man så lagd att det kommer och går, ibland kommer det fort som ett brev på posten. Men hur det än är så handlar det bara om en "nivå" i blodet av ett ämne som kallas seratonin (eller nåt). Halten av seratonin kan sjunka av olika orsaker. Sjukdom, stress , en händelse i livet  eller så har man helt enkelt en halt i blodet som ligger och pendlar. Man har också , både män och kvinnor olika hormonfaser i livet som spelar in.

Så det ända man faktiskt behöver göra när man får en depression ( och har du inte haft en än, så kommer du att få det) är att höja seratoninhalten i blodet. Så lätt är det väl inte tänker du , men faktiskt så är det så enkelt, om man har tappat lusten och livsgnistan. Oftast läker det ut av sej själv, men varför inte hjälpa det på traven ??? Tabletter (lyckopiller) finns som man kan äta över en kort period (eller ha hemma) men vissa saker vet man också med säkerhet höjer seratonihalten i blodet , som motion, eller choklad. Men även musik, ett brinnande intresse för något nytt , eller bara att rensa ut en massa måsten som man tycker att man har hjälper.

Behöver man verkligen vara så "drivande" på jobbet som man alltid varit i hela sitt liv??? Nej det behöver man inte, man kan lätt bara göra det nödvändigaste och inte mer under en period.

Inget är värt någonting om man inte kommer till rätta med det hela , för det påverkar hela familjer, vänner och alla i ens närhet , vare sej man tror det eller ej, och eftersom det går att hjälpa snabbt och kvickt så finns det ingen anledning till att ta tag i saken. Så gör det !!!!

*******************************************************************************************


Gårdagen var full av glada händelser och vänligt sinnade telefonsamtal och skrivna texter som jag läste . Ibland är det förbannat lätt att heta Cizzie och igår var en sådan dag, då man både blev glad, rörd och bara mådde bra.

Det behövs så lite, för att man kan få en annan människa att växa och ändå så tar man sej inte den tiden alla gånger.

Idag är det marknad och det slutar väl som vanligt med att man har gått där nere ett varv och köpt de där brända mandlarna som egentiligen är alldeles för söta, och frusit häcken av sej, och kanske till och med tvingats upp i någon karusell av någon av ungarna så man mår än mer illa, men man åker ner varje år iaf, för visst är det något speciellt med Oktobermarknad ?????

Kram och ha en bra dag .