Torsdag 30/09 2010

Hallå allihopa,

Veckan börjar lida mot sitt slut och av naturer är torsdagen den segaste dagen i veckan, vet inte varför men så är det. Det här har varit en ovanligt tråkig vecka, bara en massa jobb och inga roliga inslag alls. 

Idag ska det vara " positiva dagen" , men så där överdrivet positiv känner jag mej inte idag, så jag kan ta de andra dagarna på året , så kan ni ta idag. ;-)

Det politiksa läget i kommunen börjar likna parodi, och jag vet inte vad jag ska säga om det längre. Sitter ju inne med en massa uppgifter som jag inte kan berätta om, men så mycket kan jag säga, att vi har inte kommit närmare en lösning än vad vi hade dagen efter valet.

Det offentliga bråket i Miljöpartiet (som inte fanns enl de 2 toppnamnen under valupptakten) är lika infekterat som förrut, mötena läcker som ett soll , och ryktena gror. Bror-Tommy skäller på de oliktänkande och Helena von Schantz går in och försvarar Liona utan att ha fakta på vad det handlar om.

Det har inte jag heller, därför skulle jag inte ta parti för någon av dom.

Liona är en frisk fläkt i politiken , inget snack om saken, och framför allt är hon en snabb frisk fläkt som satt fart på gubbarna i toppen. Hon är driven, och verbalt jätteduktig, hon behövs. Och vi behöver också kvinnor som står på sej i dessa sammanhang.

Bror-Tommy är , där jag sett honom i verkligheten, är en av de duktigaste politikerna och inte alls så tjurskallig som han vill framstå i bloggen. Ibland lägger han de mest tänkvärda inslagen på bloggen, men i nästa inslag förstår jag inte ett dugg.

Det är bara att konstatera att dessa två kommer aldrig att kunna samarbeta. Båda är lika drivna att vara förstanamn på listan, och där tror jag inte den ena är bättre än den andra.  Och faktiskt skulle jag vara likadan om jag vara i någon av doms kläder , för känner man som de gör för varandra så är det vinna eller försvinna, det finns liksom inget mellanting.

Men nu är valet över, det finns regler , så det är inget att tjafsa om, ni kan inte göra något åt det iaf. Reglerna är satta för att man inte ska använda sej av sina närmaste vänner för att vinna på listan, och det går aldrig att göra reglerna riktigt rättvisa.

Vad vi däremot behöver är att politikerna tar sej samman och GÖR något nu. Måste man verkligen ha sammanslagningar i kommunen för att styra ??? Hur det än blir , kommer det ju inte att bli bra .

Sätt Anna Nilsson eller Lasse Beckman som kommunalråd och kör alla ihop, efter mandat. Hur svårt kan det vara , ni tyckte ju i princip lika dant allihopa i slutet av valrörelsen ?? Använd era olika kompetenser till de olika uppdragen, det skulle väl inte vara så svårt att få ihop ??? Framför allt - BÖRJA JOBBA !!!


***************************************************************************************

Om en stund ringer en kille och jag ska i en halvtimme , marknadsföra mej själv. Inte företaget , inte mina produkter , utan mej själv. Prova själv hur lätt det är, vad skulle DU säga om dej själv ??????

****************************************************************************************

En anledning till mitt dåliga humör är att jag bantar. Vårt tids gissel. Har aldrig vägt så mycket som nu och jag hatar det !!! BMI som man ska gå efter visar på 10 kg övervikt , och det är svårare och svårare att hålla vikten , ju äldre man är . Vi proppas fulla i tidningar och media på hur vi ska se ut, vi pratar inte om det men 90% av befolkningen kämpar med våra kilon och det är en ständig press , och vi är aldrig nöjda, och kommer aldrig bli nöjda för vi kämpar mot dessa retucherade bilderna i tidningen. Likt förbannat håller vi på. 

Positiva dagen var det ju !!! Kören ikväll - me like !!!! :)

På återhörande !!

Kram 

Onsdag 29/9 2010

Godmorgon Världen !!!

En helt vanlig dag ser ut på förljande sätt. Uppe 04.00, en kopp kaffe eller två , lägga någon tvättmaskin, vika lite tvätt och hänga upp det som är färdigt. Snabb promenad , dusch och är vid jobbet i regel vid 05.00. Rensar och skriver ut mail, brukar ta en stund på morgonen och att svara på mail, beställer det som ska hem , lägger order som ska klippas eller stansas till Stefan och kollar att vi har material hemma.

Sätter mej och bloggar och lyssnar på musik en stund, och morgonbestyren brukar vara klara innan kl 07.00 . Sedan skriver jag ut packsedlar och fraktsedlar fram till kl 09,00, då vi tar en snabb frukost och ger hundarna mat. Åter jobb, jobb,jobb, fram och under förmiddagen dyker lastbilarna som ska lämna saker upp.Det jobbas fram  till att någon säger att det är mat någon gång på eftermiddagen ;-) Jag hinner oftast inte med. Igår var Stefan borta hela dagen så då slet jag som ett djur med alla kartongerna för att hinna med tills att lastbilarna kommer. Anton fick stå för matlagningen och jag svepte middagen på 5 minuter tror jag .

När alla lastbilarna har dykt upp under eftermiddagen , brukar vara 2-3 olika som kommer , börjar skrivbordarbetet igen med prisättning, fakturering, plocka ihop prover som folk har ringt om och skicka offerter om det är några. Senast klockan sex kan jag jobba till för då måste jag ner med breven innan de tömmer brevlådan.

Det låter ganska tråkigt kan jag tänka , ett ensamt jobb, ofta bara med lite kundkontakter under dagen men inte så mycket socialtid med någon. Alltid samvetskval för att man inte finns till för barn och vänner, alltid rädd att man ska bli nördig i sin ensamhet som man sett så många andra bli.
Jag tycker om mitt jobb, det är ofta många roliga saker som händer, och många intressanta idéer som man får vara med och utveckla , men ibland är det tungt och slitigt och bara strul, och det känns ganska instängt och meningslöst.

Ja det var den dagen det och det finns ingenting annat roligt att skriva. Kan bara konstatera att på NT-bloggen hade BéTé skrivit något tänkvärt idag, att det är dax att ta tag i den bistra sanningen. Budgeten. Strunta i block och ideologi , tydligt ledarskap och vara så eniga som det bara går. Fasiken vet om inte detta skulle göras innan det bestäms om vem som skulle leda kommunen.
För sanningen är ju att det kan bli precis hur som helst med det, och det är nog inte klart på länge än. Så börja jobba istället , tillsammmans och mot ett mål , att få kommunen på fötter.

En rolig sak igår var det. En kompis på nätet visade upp ett klipp från nyheterna, på hennes syster som precis hade blivit opererad med en ny metod i hjärtat. En klämma lagade hjärtklaffen och det gjordes genom att de gick upp genom ljumsken. Detta är kanske samma sak som jag har , jag har skjutit på denna operation , för det finns ingen möjlighet för mej att vara sjukskriven i ett år . Nu kanske det går att på några dagar fixa till detta , det vore väl fanstastikt och en stor, stor , sten skulle falla , för det här går jag och tänker på väldigt mycket.


Over and out från en trött, sliten, rastlös och uttråkad kardborrebandsarbeterska !!!

Kram

Tisdag 28/9 2010 06.30

Godmorgon !

Som vanligt har jag fått i mej ett par koppar kaffe, skummat över nätet, promenerat och tagit en dusch, och nu sitter jag på kontoret och försöker få igång hjärnan, och skriva något vettigt.

Ibland går det som ett rinnande vatten och ibland har jag skrivkramp, och kan inte komma på något alls.

Fylla dagarna är jag iaf bra på, och det är mycket att göra på företaget. Kan väl säga att företaget blir lite försummat pga allt som händer, med politiken just nu. Men samtidigt MÅSTE man få göra saker man vill, om inte annat för att bryta tristessen och bli en lyckligare människa. Tänk om man går genom livet och har bara levt för sitt jobb hela tiden, vad skulle livet vara värt då ????

Mitt på dagen stack jag iväg till Ringarum på ett möte om kören. JA, det blir en fortsättning i vår. Det går inte att sluta med en så lyckad kör. Och jag är evinnerligt tacksam för att vi drog igång det, och det tror jag att alla i kören är. Vi är också bokade till Valborgsmässoafton, i Gusum. Litet problem bara , Maria , körledaren kan inte vara med , hon är med konfirmander. Kan jag ta hand om detta ????? Vet inte , jag har ju liksom aldrig försökt ;-)

Jobbade som satan hela eftermiddagen , och  strax efter 16,00 igår eftermiddag ringde Lina och frågade om vi skulle åka till stan. Då det är så sällan vi hinner göra något nu för tiden, så var det ju klart jag ville följa med. Så jag kastade mej in och fixa till mej och sedan drog vi järnet in, och sprang i affärer en stund. På en timme och en kvart hann vi med alla klädaffärer i stan samt att äta mat. Nytt shoppingrekord tror jag. ;) Jodå , vi hann handla en del också , men vi är så lika hon och jag, vägrar att prova kläder i affärerna utan höftar till sisådär vad vi tror , och för det mesta brukar det passa ;-)

Anette Svensson tar över turistbyrån också. Lycka till Anette , tror du är precis rätt kvinna till detta!!! Ett av de spännande inslagen just nu, då det behövs föryngring i leden. Anette är en tuff , serviceminded tjej, som levt nära turism och näringsliv i många år, och som säkerligen har bildat sej en hel del uppfattningar om vad som kan göras. Jag tror detta kan bli hur bra som hellst!!!!

Nu ska jag försöka ta mej an dagen, det är som sagt mycket att göra och Stefan försöker så gott det går att hinna med allt som ska göras. Men det är mycket för honom just nu. Strategiplanering, samtal, möten med de olika partierna, media. Hela tiden kommer det in folk eller så ringer det på hans telefon.

Anton kanske har fått jobb på Borgen till alla julbord också, det var syrran hans som fråga, hon jobbar ju redan där. Hur osams de än brukar vara för det mesta , så hjälper de varandra när det verkligen gäller, och det är ju skönt , för ibland när de brakar ihop, så tvivlar jag, och det är ganska ofta kan jag säga ;-)

Ha en riktigt skön dag, och är det  någon som vill  hoppa på dagboksskrivandet idag också , så gör gärna det . Vill ju ha 10 stycken dagböcker att lämna in !!!!

Kram !